Alle informatie over Corona-proof reizen

Corona & Reizen

We houden het nieuws rondom het reizen tijdens de Corona situtie goed in de gaten.

Wil jij ook weten wat er wel of niet mag in jouw favoriete vakantieland of wat je nodig hebt om erheen te gaan? Kijk dan op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Op deze website wordt exact bijgehouden welke risico's en andere belangrijke informatie er zijn voor onze bestemmingen. Er bestaat ook een handige interactieve kaart met een gedetailleerd reisadvies.

Er zijn verschillende kleurcodes, die je vertellen welke restricties er zijn op de bestemming. Wil je op de hoogte blijven van de actuele reisadviezen? Download dan de gratis Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane.

Hoe zit het met...

Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je met vragen zit omtrent je geboekte reis. Het kan ook zijn dat je nog graag op reis wilt. Wat zijn dan zaken waar je tegenaan loopt. We proberen deze hier te beantwoorden.

15 wijs op reis garanties

Kan ik al weer op reis?

Zodra een bestemming op groen staat kun je weer reis naar dat land. Je wilt echter wel met een gerust hart op reis kunnen. Voor nieuw geboekte reizen hebben wij daarom onze 15 wijs op reis garanties in het leven geroepen:

 

1.    Omboeken / Annuleren / Geen wijzigingskosten
Voor alle nieuw geboekte reizen voor 2021 en 2022 geldt dat je in geval van wijziging kleurcode naar rood, als gevolg van corona, op je bestemming, bij ons kosteloos de reis kunt annuleren of omboeken (muv de administratiekosten). 

Voor de overige kleurcodes geldt dat indien uiterlijk vier weken voor vertrek blijkt dat de situatie ter plaatse als gevolg van corona niet veilig is, we samen in overleg gaan en de mogelijkheden voor omboeken, verplaatsen of annuleren van de reis met elkaar bespreken.  

2.    Betalen
We vragen om een aanbetaling maar de totale reissom hoeft pas 30 dagen voor vertrek bij ons voldaan te zijn. 

3.    Repatriëren
Mocht er lokaal iets gebeuren waardoor je terug naar Nederland gehaald moet worden, zetten wij alles op alles om dit voor je te regelen.

4.    Kleurcodes
Wij voeren reizen uit naar landen die vanuit het Ministerie van Buitenlandse zaken de kleurcode groen of geel hebben. Ook kun je reizen naar coronaproof landen met kleurcode oranje. Denk aan landen met veel rust, ruimte en natuur. Hiervoor kun je een aanvullende verklaring tekenen die ons in de gelegenheid stelt de reizen uit te voeren. Indien je bent gevaccineerd hoef je bij terugkeer in Nederland niet meer in verplichte thuisquarantaine (ongeacht welk land je bezoekt).  

5.   24/7 bereikbaar
Onze lokale agent is 24/7 bereikbaar en kent de actuele situatie ter plaatse. Ook wij worden door hen zeer nauw op de hoogte gehouden. In geval van nood is er altijd een noodnummer 24/7 bereikbaar zowel bij de agent als bij ons.

6.    Gezondheidsrisico’s
We houden de hygiëne maatregelen en virusvoorschriften op de bestemmingen nauwlettend in de gaten samen met onze lokale partners. Samen zorgen we ervoor dat het gezondheidsrisico voor jou als reiziger tot een minimum worden beperkt.  

7.    Proactieve communicatie
We houden je proactief op de hoogte van eventueel veranderende maatregelen en reisadviezen die van invloed kunnen zijn op je reis. 

8.    Garantiefondsen
Als OutSight Travel zijn we aangesloten bij alle, voor jou als klant belangrijke, reisfondsen zoals de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds. 

9.    Kleinschalig
Onze bestemmingen bieden voldoende ruimte en rust om veilig te kunnen genieten van je reis. We vermijden drukke activiteiten en bezienswaardigheden. 

10.    Controle over vervoer
Reis met een eigen huurauto, camper of met privé chauffeur. Je hebt controle over je eigen vervoersmiddel en hebt alle vrijheid om je reis naar eigen wens in te vullen. 

11.    Ontspannen overnachten
We kiezen altijd voor kleinschalige authentieke accommodaties, weg van de massa. 

12.    Lokale culturele ervaringen
We zorgen dat onze reizigers op gepaste afstand toch contact kunnen hebben met onze lokale gidsen en de lokale bevolking om de echte cultuur zoveel mogelijk te kunnen beleven.

13. Ruimte
Onze bestemmingen bieden voldoende ruimte en rust om veilig te kunnen genieten.

14. OutSight [the box] Reizen
Alle reizen die wij aanbieden, ook in Corona tijd, zijn echte OutSight [the box] reizen. Onvergetelijk, verassend, duurzaam & veilig! 

15. Medische kosten ten gevolge van Corona
Indien je een reisverzekering van Allianz bij ons afsluit dan worden tijdens je reis ook eventuele medische kosten ten gevolge van Corona gedekt (geldt voor groene, gele en oranje bestemmingen). 

*Bovengenoemde garanties kunnen afwijken voor specifiek geboekte reizen. Bijvoorbeeld voor gegarandeerde tickets  of specifieke tours. Je reisspecialist zal je informeren als dat voor jouw reis het geval is.