Wat moet je als reiziger weten

Over Chili

De meeste OutSight reizigers bezoeken Chili in combinatie met Argentinië. Je begint dan meestal met een vlucht naar Buenos Aires en reist per bus & vliegtuig door deze twee prachtige landen. De combinatiemogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos!

Heel populair is de optie waarbij je vanuit Calafate de grens oversteekt naar Punta Arenas. Hier kun je het Torres del Paine National Park bezoeken, een hoogtepunt van elke reis door Patagonië. We bieden deze oversteek zowel per openbare bus als per auto aan; het is mogelijk de auto mee de grens over te nemen. De meeste reizigers keren daarna weer terug naar Calafate, maar het is ook mogelijk door te reizen naar Ushuaia op vuureiland. Dit kan per bus, maar ook met een prachtige bootcruise door de ijsschotsen van Patagonie. Een andere populaire Argentinië/Chili combinatie is de mogelijkheid om vanuit Salta, in noordwest Argentinië, de grens over te steken naar San Pedro de Atacama in Noord Chili. San Pedro is een prachtige bestemming, en van hieruit kun je verder reizen door Chili, een expeditie boeken naar de zoutmeren van Bolivia of gewoon terugkeren naar Argentinië.

Ook heel populair is de combinatie Peru, Chili & Bolivia. De meeste reizigers vliegen dan naar Lima en reizen via de kust via Arequipa en de Colca Canyon naar Arica in Chili. Hier kun je de nachtbus naar San Pedro de Atacama nemen. Vanuit San Pedro kun je via de zoutmeren van Uyuni de grens met Bolivia oversteken. Na een verkenning van Bolivia keren de meeste reizigers dan via La Paz en het Titicaca meer terug naar Peru.

Maar ook een reis langs de hoogtepunten van alleen Chili behoort tot de mogelijkheden. Als je alles van het land wilt zien, zul je zeker een aantal binnenlandse vluchten moeten maken omdat Chili zo’n enorm langgerekt land is. Ten zuiden van Puerto Montt kun je alleen per boot verder reizen naar Patagonië. We bieden de avontuurlijke Navimag ferry cruise aan, een onvergetelijke ervaring. Een andere mogelijkheid is om per bus & boot over te steken en van daaruit zuidwaarts te reizen.

Het openbaar vervoer in Chili is erg goed ontwikkeld. Er zijn goede (nacht)bussen, voorzien van alle comfort. De stoelen zijn soms zo luxe dat je echt helemaal plat kunt liggen. Daarnaast is het in Chili ook heel goed mogelijk om zelf per auto rond te reizen! Zo hebben we hele mooie autorondreizen langs de mooiste plekjes van Chili. Omdat je helemaal zelf je reis in elkaar kunt puzzelen, is het natuurlijk ook prima mogelijk de diverse mogelijkheden met elkaar te combineren! We helpen je graag.

Bouwstenen Chili

01 20

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks