Wat moet je als reiziger weten

Over Brazilië

Houd je van salsa, samba, carnaval en tropische stranden? Dan is Brazilië de ideale bestemming! Het Braziliaanse leven draait grotendeels om feest en voetbal. Maar het is ook een land met een boeiende geschiedenis van bezetting en opstand, van slavenhandel, van dictatuur en democratie. De veelheid aan invloeden en achtergronden kun je duidelijk zien aan de verschillende mensen. Brazilië is het meest veelkleurige en veelzijdige land van Latijns Amerika. De Brazilianen zijn trots op de culturele rijkdom van hun land en steken dat bepaald niet onder stoelen of banken. Overal in Brazilië zie je andere kleuren, hoor je andere ritmes en ruik je andere geuren.

Brazilië is ook het grootste land van Latijns Amerika, het heeft ca. 175 miljoen inwoners en is 240 keer zo groot als Nederland. Het gigantische Amazonegebied op de evenaar is het grootste oerwoud op aarde. Het droge woestijnachtige noordoosten staat bekend om haar prachtige muziek, mooie stranden en bijzondere steden, zoals Olinda (‘Oh, linda’ betekent ‘wat mooi’!) en Recife (ooit ‘Mauritsstad’), waar je nu nog Nederlandse invloeden kunt zien. In Salvador da Bahia waan je je in Afrika en kun je veel uitingen van de West-Afrikaanse cultuur in het dagelijks leven zien.

Rio de Janeiro is volgens de Brazilianen ‘door god zelf geschapen’. In Rio is alles mogelijk en nergens wordt zoveel gefeest als in Copacabana en Ipanema. De Carioca’s zijn verzot op samba, carnaval en voetbal. In de metropool São Paulo wonen meer mensen dan in ons hele land en daar zie je pas echt wat een stad is. Maar naast deze gigantische steden kan je ook in het zuidwesten van Brazilië prachtige natuur zien: het moerasgebied van de Pantanal aan de grens met Bolivia en Paraguay en de grootse watervallen van Foz de Iguaçu aan de grens met Argentinië.

Brazilië is zo’n enorm groot land dat het onmogelijk is om alles in één keer te zien. De meeste OutSight reizigers beginnen hun Brazilië rondreis met een vlucht naar Rio de Janeiro, maar het is ook mogelijk direct naar het noordoosten van Brazilië te vliegen. Als je alle ‘highlights’ van het land wilt zien, zul je zeker een aantal binnenlandse vluchten moeten boeken. Dan is het al snel heel aantrekkelijk om een airpass te kopen, losse vluchten zijn duur. Als je minder tijd hebt, of niet veel wilt vliegen meer overland wilt reizen, kun je er beter voor kiezen om een deel van Brazilië te bezoeken. Je kunt dan bijvoorbeeld het zuiden verkennen, of juist alleen het noordoosten van Brazilië.

Brazilie is ook goed te combineren met Argentinie, vooral in onze zomer is een reis naar het noorden van Argentinie in combinatie met de watervallen en de Pantanal een prachtige en complete natuurreis. 

Bouwstenen Brazilië

01 02

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks