Granada: koloniale straatjes & de Isletas

Ontdek de sfeervolle & koloniale stad Granada

Ontdek de sfeervolle & koloniale stad Granada

Granada: koloniale straatjes & de Isletas

Granada is een sfeervolle koloniale stad, even ten zuiden van Managua, aan het Lago Nicaragua. Het is de oudste Spaans-koloniale stad van het land en is vernoemd naar de gelijknamige Moorse stad in het zuiden van Spanje. In Granada proef je de Spaanse invloed, overal zie je prachtige koloniale huizen en romantische patio’s. Je kunt hier een bootexcursie maken naar de ‘Isletas’ in het meer.

Bezienswaardigheden van de stad zijn het Parque Central en de kathedraal, het fort aan de westkant van de stad, het Bisschoppaleis, het onafhankelijkheidsplein (ook Leeuwenplein genoemd) en verschillende kerken. Een van de luxere musea van Nicaragua staat in Granada: Mi Museo is een klein privémuseum dat een interessante collectie bevat van pré-Colombiaanse keramiek. Hoewel Granada tegenwoordig sterk afhankelijk is van het toerisme, heeft de stad ook vruchtbare landbouwgrond (o.a. koffie en cacao).

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

placeholder

Dag 1

Aankomst in Granada

Na aankomst in het hotel kun je genieten van het mooie hotel en de rest van de avond in deze romantische Spaanse koloniale stad vertoeven.

 

placeholder

Dag 2

Vrije dag

Vandaag heb je tijd om de prachtige stad Granada en de omgeving te bezoeken. Je kunt bijvoorbeeld één van de optionele excursies van onze lokale agent bijboeken. Zo kun je een bezoek brengen aan Las Isletas de Granada of het Nationale Park Volcan Mombacho. Deze indrukwekkende vulkaan is omgeven met tropisch regenwoud. Je zult versteld staan van het spectaculaire uitzicht over Granada en de eilandjes! Kijk voor de mogelijkheden in het tabblad Excursies.

placeholder

Dag 3

Einde van deze bouwsteen

Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Je kunt hierna kiezen voor de stad Léon, waar je door het historische stadscentrum kunt wandelen maar ook vulkanen in de omgeving kunt bezoeken.

Inclusief

  • 2 Hotelovernachtingen inclusief ontbijt

Locatie bouwsteen

Granada: koloniale straatjes & de Isletas

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks