Fly-drive: Koloniaal Nicaragua

Peñas Blancas - Granada - Léon - Peñas Blancas

Peñas Blancas - Granada - Léon - Peñas Blancas

Fly-drive: Koloniaal Nicaragua

Deze 5-daagse fly-drive (selfdrive) begint en eindigt aan de grens van Costa Rica met Nicaragua. In Peñas Blancas word je opgewacht door een vertegenwoordiger van onze lokale organisatie die je helpt bij het ophalen van de auto en informatie geeft over Nicaragua. Hierna rijd je naar het mooie koloniale Granada. Je kunt er zelf op uit trekken of een excursie boeken, er is genoeg te doen en te zien. De Isletas de Granada of het Nationale Park Volcan Mombacho zijn in ieder geval echt een bezoek waard.

Na deze indrukwekkende stad rijd je door naar León. Onderweg kun je een stop maken om souvenirs in te slaan bij de beroemde markt van Masaya. Bezoek ook het Nationaal Reservaat Vulkaan Masaya, je kunt tot de rand van de actieve krater rijden, die kleine groene papegaaien genaamd Chocoyos huisvest. In León kun je het koloniale centrum van de stad het beste te voet verkennen.

De dag erna rijd je via de ruïnes van León Viejo (een stad die in 2000 door de UNESCO tot cultureel erfgoed is verklaard) en de Basilica of Diriamba weer terug naar Peñas Blancas, waar je de huurauto inlevert en de rest van jouw reis kunt vervolgen.

Deze bouwsteen duurt 5 dagen

Bekijk het programma

placeholder

Dag 1

Ophalen auto bij grens Costa Rica/Nicaragua (Peñas Blancas), naar Granada

Direct na het passeren van de Costa Ricaanse grens met Nicaragua, neem je in Peñas Blancas de huurauto in ontvangst. Er staat een medewerker van onze lokale vertegenwoordiger op je te wachten om je te helpen en wegwijs te maken in Nicaragua. Je rijdt naar de prachtige koloniale stad Granada (ca. 100 km, twee uur rijden).

placeholder

Dag 2

Vrije dag

Vandaag heb je tijd om de prachtige stad Granada en de omgeving te bezoeken. Je kunt er zelf op uit trekken met de auto, of een van de optionele excursies bijboeken (zie tabblad ‘Excursies’ hierboven). Zo kun je een bezoek brengen aan Las Isletas de Granada of het Nationale Park Volcan Mombacho. Deze indrukwekkende vulkaan is omgeven met tropisch regenwoud. Je zult versteld staan van het spectaculaire uitzicht over Granada en de eilandjes! Ook heb je de mogelijkheid om een van de wandelroutes te volgen.

 

placeholder

Dag 3

Van Granada via de vulkaan Masaya naar León

Na het ontbijt rijd je met de huurauto naar de andere koloniale stad van Nicaragua: León (ca. 160 km, drie uur rijden). Onderweg kun je een stop maken bij de beroemde markt van Masaya. Op deze oude markt maak je kennis met de folklore van Nicaragua. Hier vind je diverse typische Nicaraguaanse handgemaakte waren zoals: hangmatten, sigaren, schilderijen en juwelen.

Vervolgens kun je het Nationaal Reservaat Vulkaan Masaya bezoeken, je kunt tot aan de rand van de actieve krater rijden, die kleine groene papegaaien genaamd Chocoyos huisvest. Eenmaal in León, raden we je aan te lunchen in CocinArte, waar je heerlijke lokale en internationale gerechten kunt proberen. Het is bovendien een van de weinige vegetarische restaurants van Nicaragua! Je vindt Cocinarte ten noorden van de Laborio kerk.

In de middag kun je zelf door het koloniale centrum van de stad wandelen. Je bezoekt de grootste kathedraal van Centraal-Amerika, een museum (bijvoorbeeld het museum van hedendaagse Latijns-Amerikaanse kunst), historische muurschilderingen, kleurrijke kerken en andere indrukwekkende koloniale bouwkunsten die León rijk is.

placeholder

Dag 4

Vrije dag

Vandaag geen reisdag, dus kun je relaxen bij het hotel, León verder ontdekken, een optionele excursie maken naar de kokende modderputten van San Jacinto of zelfs een beklimming naar de top van de actieve Cerro Negro vulkaan maken. Zie het tabblad ‘Excursies’ hierboven voor de mogelijkheden.

placeholder

Dag 5

Van León Viejo via de Basilica of Diriamba naar Peñas Blancas

Vandaag is de laatste dag van deze autorondreis. In de ochtend kun je nog een bezoek brengen aan de ruïnes van León Viejo. León was de eerste hoofdstad van Nicaragua maar werd verlaten vanwege aardbevingen en vulkaanuitbarstingen, en opnieuw gevestigd op de huidige locatie, zo´n 30 kilometer ten westen. De verlaten stad verdween uiteindelijk onder de aarde en werd pas in 1967 ontdekt. De ruines werden in 2000 door de UNESCO verklaard tot cultureel erfgoed. León Viejo biedt veel interessante informatie over de historie van Nicaragua.

Vanaf de plek waar vermoedelijk het kasteel was, heb je een prachtig uitzicht over het enorme meer van Xolotlan. Na León Viejo vervolg je je reis verder naar het zuiden en brengt een bezoek aan de Basilica of Diriamba. Hierna rijdt je naar Peñas Blancas, hier lever je de huurauto in en vervolg je jouw reis door Costa Rica.

Inclusief

 • 4 hotelovernachtingen inclusief ontbijt

 • ‘Meet & greet’ aan de grens bij aankomst

 • 5 dagen autohuur in een categorie A (Toyota Yaris of gelijkwaardig), inclusief:

  • Onbeperkt aantal kilometers

  • LDW verzekering tegen schade & diefstal

  • Aflever- & ophaalkosten voor de auto

 • Praktische reisinformatie met tips voor onderweg

Locatie bouwsteen

Fly-drive: Koloniaal Nicaragua

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks