Namibië langs de hoogtepunten

16-daagse reis door Namibië

Bijzonder & indrukwekkend

Onze rondreis door Namibië

Tijdens deze Namibië rondreis bezoek je de mooiste hoogtepunten van Namibië!
Na aankomst op het vliegveld van Windhoek staat de huurauto voor je klaar. Windhoek is een overzichtelijke stad met moderne gebouwen, winkels, hotels en (internationale) restaurants. Hierna rijd je de rust van de oranje duinen van de Sossusvlei tegemoet. Je vindt hier de hoogste zandduinen in de wereld, tot wel 400 meter hoog! Dan bezoek je het Duits-koloniaal plaatsje Swakopmund, waar je leuke dingen kunt ondernemen.

De volgende stop is Twyfelfontein met beroemde rotstekeningen. Je rijdt verder naar het Etosha National Park, waar je wild kunt ‘spotten’ bij de drinkplaatsen. Na deze mooie ervaring reis je door naar het indrukwekkende Waterberg Plateau. Je eindigt weer in Windhoek, waar je de huurauto inlevert en deze rondreis alweer ten einde is.

 

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek naar Windhoek

  Je neemt plaats op je nachtvlucht naar Windhoek, een vlucht van ongeveer 12 uur waarbij je de volgende dag aankomt.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  12 uur 15 min
  Amsterdam
 • 2
  Windhoek

  Aankomst en ophalen huurauto

  Op het vliegveld van Windhoek haal je de huurauto op en rijd je naar je hotel aan de rand van het centrum. Bij het zwembad kan je lekker bijkomen van de vliegreis en misschien alvast iets van de stad bekijken. Windhoek is de hoofdstad van Namibië, heeft ruim 300.000 inwoners en is een overzichtelijke stad met moderne gebouwen, winkels, hotels en (internationale) restaurants. Het centrum van de stad is makkelijk te bewandelen, met als bekendste bezienswaardigheid de Christuskirche. Ook kun je een kijkje nemen in de beroemde National Botanical Gardens.

  02
  1 nacht
  30 min
 • 3
  Sossusvlei

  Vertrek naar Sossusvlei

  Na het ontbijt rijd je ongeveer 350 kilometer zuidwaarts richting Sesriem voor een bezoek aan de prachtige duinen van de Sossusvlei. Je verblijft hier twee nachten in een comfortabele safaritent in een ‘Desert Camp‘ vlakbij de entree van de Sossusvlei. Een unieke locatie, met werkelijk prachtig uitzicht rondom!

  03
  1 nacht
  5 uur
 • 4
  Sossusvlei

  Bezoek Sossusvlei

  Natuurlijk sta je vandaag vroeg op, om volop te kunnen genieten van het heldere ochtendlicht en de schitterende kleuren van de zandduinen bij het opkomen van de zon! Voor de energieke reizigers is er de mogelijkheid om een duin te beklimmen of naar de ‘Dead Vlei’ te lopen. Andere mogelijke excursies zijn een ballonvaart of een tocht per klein vliegtuigje over de duinen. 

  04
  1 nacht
 • 5
  Swakopmund

  Vertrek naar Swakopmund

  Hierna gaat de reis verder naar Swakopmund, ongeveer 340 kilometer rijden. Onderweg heb je schitterende uitzichten over de woestijn en passeer je de indrukwekkende Kuiseb Canyon. Je kunt rechtstreeks via de C14 naar Walvis Baai aan de kust rijden of je kunt de weg nemen via de Ganab Plains; die wat langer is maar wel erg mooi. Hier lopen grote kuddes struisvogels, springbokken en wrattenzwijnen! Je verblijft twee nachten in Swakopmund in een gezellig pension aan de Atlantische kust, gerund door Duitse eigenaren. Tijdens het uitgebreide ontbijt heb je prachtig uitzicht over de oceaan!

  05
  1 nacht
  5 uur
 • 6
  Swakopmund

  Vrije dag Swakopmund

  De sfeer in Swakopmund is duidelijk Duits koloniaal en heel toeristenvriendelijk. Er zijn veel activiteiten te ondernemen rondom Swakopmund waaronder ballonvaarten, vliegtochten, boot cruises, quad biking, 4×4 tochten in de woestijn en nog veel meer. Je kunt ook een autorit maken door de woestijn op zoek naar de oude Welwitschia Mirabilis, en het ‘Moon Landscape’ dichterbij Swakopmund. 
  Een aanrader is de excursie De levende woestijn.

  06
  1 nacht
 • 7
  Twijfelfontein

  Vertrek naar Twijfelfontein

  Wanneer je vandaag verder langs de Atlantische Oceaan naar Henties Baai rijdt, krijg je een duidelijke indruk van de verlatenheid en troosteloosheid van de ‘Skeleton’ kust. Als je dat wilt kun je een kleine ‘detour’ maken naar de zeehondenkolonie bij Cape Cross. Na Uis kom je eerst langs de Brandberg, dan het hoogste punt in Namibië; Königstein en vervolgens de bekende “White Lady”.

  Op weg naar Twijfelfontein is er een kans dat je woestijnolifanten ziet. Hun enorme voetsporen zijn regelmatig op de weg te zien, een bewijs van hun aanwezigheid! Je verblijft een nacht in de bijzondere en sfeervolle accommodatie. Een rit van ongeveer 320 kilometer.

  Heb je meer tijd dan kun je de bouwsteen 'Ontdek de Skeleton Coast' toevoegen.

  07
  1 nacht
  5 uur
 • 8
  Twijfelfontein

  Bezoek aan Twijfelfontein

  Vandaag is er gelegenheid om de 6000 jaar oude rotstekeningen en graveringen van jacht-scene’s door de Khoi-San (Bushmen) in de Twyfelfontein vallei te bekijken. Er zijn twee duidelijk aangegeven wandelingen die je kunt volgen, een wandeling van een uur en een van anderhalf uur. Je betaalt een klein bedrag aan entreegeld en dan gaat er een lokale gids mee om uitleg te geven bij de rots tekeningen. Ook interessant zijn de dolorite pilaren, die door erosie werden gevormd. Ze hebben als bijnaam Orgelpijpen gekregen.
  De ‘Verbrande Berg’ met z’n wonderlijke kleuren ligt eveneens hier in de buurt.  

  08
  1 nacht
 • 9
  Etosha

  Vertrek naar Mondjila, nabij Etosha National Park

  Vandaag gaat de reis verder naar het Etosha National Park (ongeveer 290 kilometer rijden), onderweg kun je een stop maken bij het Versteende Woud. Je verblijft de eerste nacht in het Mondjila Safari Camp, ongeveer 30 kilometer ten zuiden van de Anderson Gate, net buiten het park. Het sfeervolle Camp ligt op een heuvel met uitzicht over het park. In de middag kun je ontspannen bij het zwembad of bij de waterplaats van het Camp. Je overnacht in een van de 11 luxe safaritenten.

  09
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 10
  Etosha

  Vrije dag Etosha, naar Halali

  Vandaag kun je de hele dag speuren en om je heen kijken terwijl je op weg bent naar het Halali Restcamp in het centrum van Etosha National Park. We raden je aan om via het westelijke deel van Etosha te rijden, hier vind je een paar wonderlijke Moringa bomen en de Okondeka waterplaats met z’n eigen troep leeuwen. In de loop van de middag kom je aan in Halali, waar je waarschijnlijk nog wel tijd hebt om wat te relaxen bij het zwembad.

  We raden je zeker aan om ’s avonds een plekje te zoeken bij de verlichte drinkplaats vlakbij het Camp. Nadat de zon ondergaat komt het wild hier drinken en door de lampen heb je goed zicht op de beesten. Het is prachtig om te zien hoe alle soorten wild hier komen drinken en soms zelfs vreedzaam naast elkaar staat!

  10
  1 nacht
  2 uur
 • 11
  Etosha

  Vrije dag Etosha, accommodatie buiten park

  De derde dag in Etosha reis je naar het oosten voor een verdere verkenning van het park. Aan het einde van de dag, voor het sluiten van de poorten verlaat je het park via de Namutoni Gate. Je verblijft vannacht buiten de oostelijke entree van het park.

  11
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 12
  Waterberg Plateau

  Vertrek naar Waterberg Plateau

  Vandaag reis je weer zuidwaarts. Op weg naar Tsumeb kom je langs het Otjikoto Meer, een enorm zinkgat met een interessante geschiedenis. De Hoba meteoriet bij Grootfontein is de grootste in de wereld en weegt (geschat) tussen de 50 en 60 ton. De meteoriet viel slechts 80.000 jaar geleden op de aarde, maar de ouderdom ervan wordt geschat tussen de 420 en 190 miljoen jaar. Je rijdt ongeveer 350 kilometer vandaag. Je verblijft twee nachten in het Waterberg Resort, aan de voet van de kliffen van het Waterberg Plateau Park.

  12
  1 nacht
  4 uur
 • 13
  Waterberg Plateau

  Vrije dag

  Het Waterberg Plateau in het Otjiwarongo gebied biedt verschillende activiteiten. Zo zijn er wandeltochten en ‘game drives’. Deze zijn echt de moeite waard, ze bieden de kans om buffels en sabelantilopen te zien. Er is ook een observatieplek bij een van de drinkplaatsen die een goede mogelijkheid geeft om wild te zien.

  13
  1 nacht
 • 14
  Windhoek

  Vertrek naar Windhoek

  De laatste stad waar je doorheen rijdt op weg naar Windhoek is Okahandja, dit is ook de laatste kans om inheemse Afrikaanse kunst te kopen. Na ongeveer 300 kilometer kom je aan in Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Windhoek heeft ruim 300.000 inwoners en is een overzichtelijke stad met moderne gebouwen, winkels, hotels en (internationale) restaurants. Het centrum van de stad is makkelijk te bewandelen, met als bekendste bezienswaardigheid de Christuskirche.

  14
  1 nacht
  3 uur
 • 15
  Windhoek

  Inleveren huurauto en vertrek vanuit Windhoek

  Vandaag lever je de huurauto in op het vliegveld van Windhoek en is deze rondreis helaas alweer ten einde.

  15
  1 nacht
  30 min
 • 16
  Amsterdam

  Aankomst Amsterdam

  Vandaag komt de vlucht vanuit Windhoek aan in Amsterdam. Vind je het leuk om een reisverslag te lezen van een soortgelijke reis, lees dan de belevenissen van Joanne door Namibie.

  16
  1 nacht
  12 uur 30 min

Inclusief

 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt, behalve 1e nacht bij Etosha o.b.v. halfpension
 • 14 dagen autohuur categorie K4 met airco (Renault Duster 4X4 of gelijkwaardig)
  • Super Collision Damage Weaver
  • Super Theft Loss Waiver
  • 14% belasting
  • Toeslag 2e chauffeur
  • Onbeperkt aantal kilometers
  • WA verzekering
 • Routebeschrijving met tips

Locatie rondreis

Namibië langs de hoogtepunten

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks