Rondreis Namibië vanuit Kaapstad

24-daagse reis vanuit Kaapstad naar de hoogtepunten van Namibië

Ervaar de uitgestrekte leegte

Fotogeniek Namibië & Zuid-Afrika

Een bijzondere combinatie rondreis Namibië met Kaapstad. Start in de wereldstad Kaapstad van waaruit je per huurauto naar Namibie rijdt voor een reis door de rust en weidsheid van dit land. 

Je rijdt via Calvinia naar Augrabies Falls National Park, waar je de grootste waterval van Zuid Afrika bezoekt. Dan via Kgalagadi Transfrontier Park, een prachtig park dat deels in Botswana ligt door naar Keetmanshoop in Namibië. Een van de mooiste stops tijdens de reis is een bezoek aan de Sossusvlei. Via Swakopmund en Twyfelfontein kom je bij het Etosha National Park voor een safari in de Kalahari.

Na een stop in Windhoek is de Fish River Canyon de volgende stop. Met een lengte van 160 kilometer en 550 meter diep de tweede grootste canyon in Afrika. Langzaam reis je steeds verder zuidelijk totdat je weer terug bent waar de reis begon; Kaapstad. 

 • 1
  Kaapstad

  Aankomst vlucht & transfer naar het hotel

  Je vliegt op Kaapstad, een vlucht van ongeveer 11 uur. Bij aankomst word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger en naar je accommodatie gebracht. Afhankelijk van je aankomsttijd kan je vandaag al wat van Kaapstad gaan ontdekken, want er valt veel te doen en te zien! Je hotel ligt vlakbij Green Market Square en de Compagnietuinen.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  11 uur 30 min
  Kaapstad
 • 2
  Kaapstad

  Vrije dag

  Je kunt deze dag in Kaapstad ideaal gebruiken om kennis te maken met het land en deze bruisende stad. De spectaculaire ligging van de stad maakt dat je hier niet snel uitgekeken raakt. Ga bijvoorbeeld naar de top van de Tafelberg met de gondellift, of wandelend over een van de vele wandelpaden. Vanaf boven heb je een prachtig uitzicht over de stad en de baai. Je kunt een bezoek brengen aan de botanische tuinen of een van de vele musea. Ben je meer op zoek naar drukte en vertier, dan kun je een bezoek brengen aan de V&A-Waterfront.

  Dit voormalige havengebied is omgebouwd tot een gezellig uitgaanscentrum vol restaurantjes, café’s en winkels. Ook een bezoek per boot aan het beroemde Robbeneiland, waar Nelson Mandela jarenlang gevangen zat, mag je eigenlijk niet overslaan.

  02
  1 nacht
 • 3
  Calvinia

  Ophalen huurauto in Kaapstad, naar Calvinia

  Vandaag begint je autorondreis en reis je noordwaarts naar Calvinia. Onderweg kom je onder andere langs het Citrusdal, waar de beroemde rooibos thee wordt gemaakt. Het is een rit van ongeveer 400 kilometer. De overnachting in Calvinia vindt plaats in Hantam House, een aantal bijzonder sfeervol gerestaureerde koloniale huisjes in het centrum van Calvinia.

  03
  1 nacht
  5 uur
 • 4
  Augrabies Falls National Park

  Naar Augrabies Falls National Park

  De volgende dag is weer een flinke reisdag van ongeveer 450 kilometer. Je vertrekt na het ontbijt van Calvinia naar Augrabies Falls National Park. De route is echter prachtig, zodat je regelmatig een fotostop zult maken. In de middag kom je aan in Augrabies Falls, waar we een chalet met uitzicht voor je hebben geboekt. Het chalet beschikt over een keuken en een barbecue op het terras, zodat je zelf kunt braaien als je wilt. Er is echter ook een restaurant, met een sfeervol terras met uitzicht over de (verlichte) waterval.

  04
  1 nacht
  5 uur
 • 5
  Augrabies Falls National Park

  Vrije dag

  De Oranjerivier stort hier zo’n 250 meter naar beneden in een diep ravijn via de verschillende geulen. Deze waterval is de grootste van Zuid-Afrika en de op zes na grootste van de wereld. In de omgeving van de waterval kun je mooie wandelingen maken, bij de receptie van het camp krijg je een kaart met de verschillende routes. Daarnaast is het ook mogelijk per auto diverse uitzichtpunten over de canyon te bezoeken. Misschien zie je wel een zwarte neushoorn of een van de vele klipspringers.

  05
  1 nacht
 • 6
  Kgalagadi Transfrontier Park

  Naar Kgalagadi Transfrontier Park

  Je rijdt vandaag ongeveer 370 kilometer naar het Kgalagadi Transfrontier Park. Dit park ligt zowel in Zuid-Afrika als in Botswana en is 3,6 miljoen hectare groot.

  06
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 7
  Kgalagadi Transfrontier Park

  Vrije dag

  Het is aan te raden vroeg op te staan, vooral in de vroege ochtend (of in de late namiddag) zijn de dieren het best te bewonderen. Vandaag is er genoeg wild om te bekijken! Gemsbokken en springbokken zijn in grote getale aanwezig, net als hyena’s en jakhalzen. Bij Mata Mata zie je bijna altijd giraffes en wie weet ‘spot’ jij wel de Kalahari leeuw. Geniet ook van de mooie kleuren om je heen. 

  07
  1 nacht
 • 8
  Keetmanshoop

  Naar Keetmanshoop in Namibië

  Heb je nog niet genoeg gezien? Dan kun je in de vroege ochtend nog een extra gamedrive maken door het park, voor je weer in de auto stapt. Na deze ’wilde’ ervaringen, ga je vandaag de grens over en rijd je ongeveer in 285 kilometer naar Keetmanshoop, een klein stadje in Namibië.

  08
  1 nacht
  3 uur 30 min
 • 9
  Aus

  Naar Aus

  Je reist vandaag door naar het kleine plaatsje Aus, in de gelijknamige bergen. De rit is ongeveer 200 kilometer en met een beetje geluk zie je onderweg een kudde wilde paarden in de woestijn! Je kunt er eventueel voor kiezen hier een nachtje extra bij te boeken, zodat je een bezoek kunt brengen aan het spookstadje Kolmanskop en Luderitz.

  09
  1 nacht
  2 uur
 • 10
  Sossusvlei

  Naar Sossusvlei

  Na Aus rij je ongeveer 400 kilometer verder richting Sesriem voor een bezoek aan de prachtige duinen van de Sossusvlei. Je verblijft hier twee nachten in een comfortabele safaritent in een ‘Desert Camp‘ vlakbij de entree van de Sossusvlei. Een unieke locatie, met werkelijk prachtig uitzicht rondom!

  10
  1 nacht
  6 uur
 • 11
  Sossusvlei

  Bezoek Sossusvlei

  Natuurlijk sta je vandaag vroeg op, om volop te kunnen genieten van het sfeervolle ochtendlicht en de schitterende kleuren van de zandduinen bij het opkomen van de zon! Voor de energieke reizigers is er de mogelijkheid om een duin te beklimmen of naar de ‘Dead Vlei’ te lopen.
  Andere excursiemogelijkheden zijn een ballonvaart of tocht per klein vliegtuigje over de duinen.

  11
  1 nacht
 • 12
  Swakopmund

  Naar Swakopmund

  Hierna gaat de reis verder naar Swakopmund, ongeveer 340 kilometer rijden, onderweg heb je schitterende uitzichten over de woestijn en passeer je de indrukwekkende Kuiseb Canyon. Je kunt rechtstreeks via de C14 naar Walvisbaai aan de kust rijden of je kunt de weg nemen via de Ganab Plains; die wat langer maar wel erg mooi is. Hier lopen grote kuddes struisvogels, springbokken en wrattenzwijnen! Je verblijft twee nachten in Swakopmund in een gezellig pension aan de Atlantische kust, gerund door Duitse eigenaren. Tijdens het uitgebreide ontbijt heb je prachtig uitzicht over de oceaan!

  12
  1 nacht
  5 uur
 • 13
  Swakopmund

  Vrije dag

  De sfeer in Swakopmund is Duits koloniaal en heel toeristenvriendelijk. Er zijn veel activiteiten te ondernemen rondom Swakopmund, waaronder ballonvaarten, vliegtochten, boot cruises, quad biking, 4×4 tochten in de woestijn en nog veel meer. Je kunt ook zelf een autorit maken door de woestijn op zoek naar de oude Welwitschia Mirabilis, en het ‘Moon Landscape’ dichterbij Swakopmund.
  Een aanrader is de excursie De levende woestijn.

  13
  1 nacht
 • 14
  Twijfelfontein

  Naar Twijfelfontein

  Wanneer je vandaag verder langs de Atlantische Oceaan naar Henties Baai rijdt, krijg je een duidelijke indruk van de verlatenheid en troosteloosheid van de ‘Skeleton’ kust. Als je dat wilt kun je onderweg een bezoekje brengen aan de enorme zeehondenkolonie bij Cape Cross. Na Uis kom je eerst langs de Brandberg, dan het hoogste punt in Namibië; Königstein en vervolgens de bekende White Lady. Op weg naar Twyfelfontein is er een kans dat je woestijnolifanten ziet. Hun enorme voetsporen zijn regelmatig op de weg te zien, een bewijs van hun aanwezigheid! Vandaag rijd je ongeveer 310 kilometer.
  Heb je meer tijd dan kun je de bouwsteen 'Ontdek de Skeleton Coast' toevoegen.

  14
  1 nacht
  5 uur
 • 15
  Etosha

  Naar Etosha National Park

  ’s Ochtends de gelegenheid om de 6000 jaar oude rotstekeningen en graveringen van jacht-scene’s door de Khoi-San (Bushmen) in de Twyfelfontein vallei te bekijken. Ook interessant zijn de dolorite pilaren, die door erosie werden gevormd. Ze hebben als bijnaam Orgelpijpen gekregen. De ‘Verbrande Berg’ met z’n wonderlijke kleuren ligt eveneens hier in de buurt.  

  Vanuit Twyfelfontein gaat de reis verder naar het Etosha National Park (ongeveer 340 kilometer rijden), onderweg kun je een bezoek brengen aan het Versteende Woud. Etosha is een van de hoogtepunten van deze reis, je gaat hier twee volle dagen ‘game spotten’. We hebben een kamer voor je geboekt in het Okaukuejo Restcamp, in het zuiden van het park. Dit camp heeft een restaurant, winkel, zwembad, benzinestation en een verlichte drinkplaats, zodat je de hele nacht kunt zitten en hopen iets heel bijzonders te zien. Nadat je hebt ingecheckt in het hotel kan je eerst heerlijk ontspannen bij het zwembad, tot de ergste warmte voorbij is. Dan rijd je naar een van de vele drinkplaatsen om te zien welke dieren dorst hebben.

  15
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 16
  Etosha

  Vrije dag

  Vandaag kun je de hele dag speuren en om je heen kijken. Als je naar het westelijke deel van Etosha rijdt, vind je hier een paar wonderlijke Moringa bomen en de Okondeka waterplaats met z’n eigen troep leeuwen.

  16
  1 nacht
 • 17
  Windhoek

  Naar Windhoek

  Na alle ervaringen in Etosha, reis je naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Het is ongeveer 435 kilometer rijden. Windhoek heeft ruim 300.000 inwoners en is een overzichtelijke stad met moderne gebouwen, winkels, hotels en (internationale) restaurants. Het centrum van de stad is makkelijk te bewandelen, met als bekendste bezienswaardigheid de Christuskirche.

  17
  1 nacht
  5 uur
 • 18
  Mariëntal

  Naar Mariëntal

  Vandaag is de volgende stop Mariëntal, ongeveer 195 kilometer rijden.

  18
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 19
  Fish River Canyon

  Naar Fish River Canyon

  Je reist vandaag verder naar Fish River Canyon, ongeveer 575 kilometer rijden. Onderweg kun je een bezoek brengen aan Hardap Dam, het grootste stuwmeer van Namibië. Bij de entree van het park krijg je een kaart met de diverse routes die je kunt rijden. De uitzichten over het meer en de omgeving zijn prachtig.
  De Fish River Canyon is de tweede-grootste-canyon ter wereld (na de Grand Canyon) en dus de grootste in Afrika. Hij heeft een lengte van 160 kilometer en is op sommige plaatsen 550 meter diep!

  19
  1 nacht
  6 uur
 • 20
  Oranjerivier

  Naar Oranjerivier

  Vandaag een korte rit van ongeveer 115 kilometer naar Oranjerivier. Je slaapt vanavond in een cabana aan de Oranjerivier, de grensrivier tussen Zuid-Afrika en Namibië. Als je op tijd arriveert kun je misschien nog een kanotrip maken, vanaf het terras heb je in ieder geval prachtig uitzicht op de Oranjerivier en de omgeving! Deze overnachting is exclusief ontbijt, maar de lodge heeft een prima restaurant.

  20
  1 nacht
  2 uur
 • 21
  Springbok

  Naar Springbok, Zuid-Afrika

  Vandaag reis je terug naar Zuid-Afrika, waar je bij Vioolsdrif de grens over gaat. Hierna rijd je verder naar Springbok, vroeger een belangrijke commerciële nederzetting door de bloeiende kopermijnbouw in deze regio. Nu zijn er weinig mijnbouwactiviteiten meer, maar Springbok heeft een belangrijke regionale functie en is een vaste stop onderweg voor reizigers op weg naar Namibië. Het is vandaag circa 140 kilometer rijden.

  21
  1 nacht
  2 uur
 • 22
  Kaapstad

  Naar Kaapstad

  Een lange reisdag vandaag waarin je ongeveer 560 kilometer rijdt. Je gaat van Springbok weer terug naar Kaapstad, waar deze mooie reis een kleine drie weken terug ook begon.

  22
  1 nacht
  6 uur
 • 23
  Kaapstad

  Inleveren huurauto & vertrek vlucht

  ’s Ochtends heb je nog tijd om de laatste souvenirs te kopen of nog wat van Kaapstad te bezichtigen. Je levert je huurauto op het vliegveld in en ’s avonds vertrekt je vlucht vanuit Kaapstad. Je kunt ook nog een nacht bijboeken als je langer wilt genieten in deze stad.

  23
  1 nacht
 • 24
  Amsterdam

  Aankomst in Amsterdam

  24
  11 uur 45 min

Inclusief

 • 17 hotelovernachtingen in hotels & lodges inclusief ontbijt
 • 5 overnachtingen exclusief ontbijt (in Augrabies, Kalahari & Oranjerivier)
 • Autohuur in een categorie K, inclusief:
  • Airco
  • Super Collision Damage Weaver
  • Super Theft Loss 14% tax
  • Tweede chauffeur
  • Onbeperkt aantal kilometers
  • WA verzekering
 • Routebeschrijving met tips

Locatie rondreis

Rondreis Namibië vanuit Kaapstad

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks