Sossusvlei: duinen & zoutpannen

Hoogste zandduinen ter wereld

Hoogste zandduinen ter wereld

Sossusvlei: duinen & zoutpannen

De rode zandduinen van de Sossusvlei zijn absoluut een hoogtepunt van je reis door Namibië. Sta vroeg op en ontdek hoe de duinen van de Sossusvlei de mooiste kleuren aannemen. Deze zandduinen zijn de hoogste in de wereld, ze zijn soms wel 400 meter hoog. 

Het is niet mogelijk deze bouwsteen los te boeken. De minimale reisduur van bouwsteen- en reiscombinaties is 14 dagen.

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst Sossusvlei

Vandaag kom je aan bij Sesriem, een klein dorpje bij de entree van de Sossusvlei. Je vindt hier een benzinestation, wat winkeltjes en de entree van het Namib-Naukluft National Park. Afhankelijk van waar je vandaan komt, kun je misschien ’s middags nog het park inrijden om alvast een eerste blik op de hoge duinen te werpen, of zelfs te beklimmen. In de Sossusvlei vind je enkele van de hoogste zandduinen in de wereld, tot maar liefst zo’n 400 hoog! Tijdens deze bouwsteen verblijf je twee nachten in een comfortabele safaritent in een ‘Desert Camp‘ op een paar kilometer van de entree van de Sossusvlei.

Dag 2

Vrije dag

We adviseren je om vroeg op te staan vandaag, om volop te kunnen genieten van het heldere ochtendlicht en de schitterende kleuren van de zandduinen bij het opkomen van de zon. Vlak voor zonsopkomst gaan de poorten van het park open en kun je de weg richting Sossusvlei nemen. Als snel zie je aan beide kanten van de weg de hoge zandduinen liggen. Het is ook mogelijk een duin te beklimmen, een flinke klus omdat je steeds weer terugzakt! Aan het einde van de circa 60 kilometer lange weg kun je de auto parkeren en een shuttle nemen naar de Sossusvlei, of lopend verder gaan. Ook de zeer fotogenieke ‘Dead Vlei’ is een aanrader, hier vind je zwartgeblakerde dode bomen in een witte kalkvlakte.
Andere mogelijke excursies zijn een ballonvaart of een tocht per klein vliegtuigje over de duinen. 

Dag 3

Einde van deze bouwsteen

Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Als je nog wat langer wilt genieten van deze omgeving kunnen we altijd een extra nacht voor je erbij boeken! Geef ons je wensen door en we maken je rondreis graag op maat. De meeste reizigers kiezen na de Sossusvlei voor een bezoek aan Swakopmund, een gezellige badplaats aan zee met een Duits-koloniale bouwstijl. 

Inclusief

  • 2 overnachtingen inclusief ontbijt

Locatie bouwsteen

Sossusvlei: duinen & zoutpannen

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks