Ontdek de Skeleton Coast

Rijd door het verlaten landschap langs de kust

Rijd door het verlaten landschap langs de kust

Ontdek de Skeleton Coast

Voor wie op zoek is naar het 'einde van de wereld' gevoel is dit de perfecte bouwsteen. De Skeleton Coast is een zeer afgelegen gebied. Vanuit Swakopmund rijd je noordwaarts langs de verlaten kust, een avontuurlijke rit. De eerste stop is Cape Cross waar je een enorme zeehondenkolonie vindt. De zeehonden liggen overal, ook onder de boardwalk, dus je ziet ze van dichtbij. Indrukwekkend!
Hierna vervolg je de reis naar Terrace Bay, onderweg zie je meerdere scheepswrakken en wellicht spot je een jakhals of gemsbok in de woestijn. Je bestemming is het Terrace Bay Resort, met een zeer geïsoleerde ligging. Wandel over het keienstrand of door de Uniab River Delta en geniet van de omgeving.

Het is niet mogelijk deze bouwsteen los te boeken. De minimale reisduur van bouwsteen- en reiscombinaties is 14 dagen.

De bouwsteen

Bekijk het programma

Dag 1

Naar Cape Cross

Vanuit Swakopmund rijd je noordwaarts langs de Atlantische Oceaan voorbij Henties Bay. Breng hier een bezoek aan de enorme zeehondenkolonie bij Cape Cross. Wat een stank en rumoerigheid, maar indrukwekkend. De zeehonden liggen overal, ook onder de boardwalk, dus je ziet ze van dichtbij. Vaak lopen er ook jakhalzen rond die op zoek zijn naar een karkas, er gebeurt van alles. 
Na het observeren van dit natuurtafereel kun je tot rust komen in de Cape Cross Lodge aan het strand. Maak een lange wandeling, kijk rond in het museum & de kunstgalerij van de lodge en geniet van de zonsondergang in je kamer met zeezicht.

Dag 2

Naar Terrace Bay

Vandaag krijg je een duidelijke indruk van de verlatenheid en troosteloosheid van de Skeleton Coast. Onderweg naar Terrace Bay zie je aan je linkerkant de uitgestrekte, onstuimige oceaan met meerdere scheepswrakken en rechts een leeg woestijnlandschap. Wellicht spot je een jakhals of gemsbok (oryx) langs de weg, maar verder zal je niet veel tegenkomen. Als je denkt dat je echt aan het einde van de wereld bent beland is daar opeens het Terrace Bay Resort, vaak gehuld in zeemist. Een heel avontuur om hier te komen! Maak een wandeling over het keienstrand en geniet van een welverdiende maaltijd in het gezellige restaurant.

Dag 3

Vrije dag Terrace Bay

Bekijk de vissers aan de kust en zie wat ze binnenhalen. Er worden hier grote vissen gevangen, het is een geliefde visplek.
Ga ook wandelen door de Uniab River Delta en dieren spotten. Er leven hier veel vogels, jakhalzen en gemsbokken (oryx). Als je geluk hebt zie je tijdens je verblijf een bruine hyena, ook wel strandwolf genoemd. Geniet van de omgeving en de rust, het enige wat je hoort is het waaien van de wind door het lege landschap. Hopelijk kun je de dag weer afsluiten met een mooie zonsondergang. 

Dag 4

Einde bouwsteen

Laat in het restaurant van het Terrace Bay Resort een boodschap achter op de muur, zoals zovelen voor je, om te laten weten dat je in deze uithoek bent geweest. Vervolg na het ontbijt je reis het binnenland in, naar Twyfelfontein of naar Opuwo voor een bezoek bij de Himba's.
Gooi je tank vol voor je op pad gaat (dit kan bij het resort) en bereid je voor op slechte gravelwegen met veel zand en stenen! 

Inclusief

  • 3 hotelovernachtingen op basis van Halfpension

Locatie bouwsteen

Ontdek de Skeleton Coast

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks