Fly-drive: Namibie in ’t kort

Goede indruk in beperkte tijd

Goede indruk in beperkte tijd

Fly-drive: Namibie in ’t kort

Deze bouwsteen neemt je mee naar de echte hoogtepunten van Namibië. Van Windhoek reis je via de oranje duinen van de Sossusvlei naar Swakopmund, een Duits-koloniaal plaatsje waar je leuke dingen kunt ondernemen. Via Twijfelfontein reis je door naar Etosha National Park, waar je wild kunt ‘spotten’ bij de drinkplaatsen. Je eindigt weer in Windhoek.

Deze bouwsteen duurt 8 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Ophalen huurauto en vertrek naar Sossusvlei

Vandaag haal je de huurauto op bij het vliegveld van Windhoek en rijd je ongeveer 350 kilometer verder richting Sesriem voor een bezoek aan de prachtige duinen van de Sossusvlei. Je verblijft hier twee nachten in een comfortabele safaritent in een ‘Desert Camp‘ vlakbij de entree van de Sossusvlei. Een unieke locatie, met werkelijk prachtig uitzicht rondom!

Dag 2

Bezoek aan Sossusvlei

Natuurlijk sta je vandaag vroeg op, om volop te kunnen genieten van het heldere ochtendlicht en de schitterende kleuren van de zandduinen bij het opkomen van de zon! Voor de energieke reizigers is er de mogelijkheid om een duin te beklimmen of naar de ‘Dead Vlei’ te lopen. Andere mogelijke excursies zijn een ballonvaart of een tocht per klein vliegtuigje over de duinen.

Dag 3

Vertrek naar Swakopmund

Hierna gaat de reis verder naar Swakopmund, ongeveer 340 kilometer rijden, onderweg heb je schitterende uitzichten over de woestijn en passeer je de indrukwekkende Kuiseb Canyon. Je kunt rechtstreeks via de C14 naar Walvis Baai aan de kust rijden of je kunt de weg nemen via de Ganab Plains; die wat langer is maar wel erg mooi. Hier lopen grote kuddes struisvogels, springbokken en wrattenzwijnen! Je verblijft in Swakopmund in een gezellig pension aan de Atlantische kust, gerund door Duitse eigenaren. Tijdens het uitgebreide ontbijt heb je prachtig uitzicht over de oceaan!

Dag 4

Vertrek naar Twijfelfontein

Wanneer je vandaag verder langs de Atlantische Oceaan naar Henties Baai rijdt, krijg je een duidelijke indruk van de verlatenheid en troosteloosheid van de Skeleton Coast. Als je dat wilt kun je onderweg een bezoekje brengen aan de enorme zeehondenkolonie bij Cape Cross. Na Uis kom je eerst langs de Brandberg, dan het hoogste punt in Namibië; Königstein en vervolgens de bekende “White Lady”. Op weg naar Twijfelfontein is er een kans dat je woestijnolifanten ziet. Hun enorme voetsporen zijn regelmatig op de weg te zien, een bewijs van hun aanwezigheid! Vandaag rijd je ongeveer 320 kilometer.

Dag 5

Vertrek naar Okaukuejo, Etosha National Park

Vanochtend kun je rondkijken in Twyfelfontein en het Versteende Woud bezoeken. Vervolgens gaat de reis verder naar het Etosha National Park (ongeveer 290 kilometer rijden). We hebben een kamer voor je geboekt in het Okaukuejo restcamp, in het zuiden van het park. Dit camp heeft een restaurant, winkel, zwembad, benzinestation en een verlichte drinkplaats, zodat je er in het donker kunt zitten en hopen iets heel bijzonders te zien. Nadat je hebt ingecheckt in het hotel kan je eerst heerlijk ontspannen bij het zwembad, tot de ergste warmte voorbij is. Dan rijd je naar een van de vele drinkplaatsen om te zien welke dieren dorst hebben.

Dag 6

Vrije dag Etosha, accommodatie buiten park

Vandaag kun je de hele dag speuren en om je heen kijken terwijl je op weg bent naar het volgende accommodatie, vlakbij de oostelijke entree van het park.

Dag 7

Vertrek naar Windhoek

Na alle ervaringen in Etosha, reis je naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Het is ongeveer 510 kilometer rijden. Windhoek heeft ruim 300.000 inwoners en is een overzichtelijke stad met moderne gebouwen, winkels, hotels en (internationale) restaurants. Het centrum van de stad is makkelijk te bewandelen, met als bekendste bezienswaardigheid de Christuskirche.

Dag 8

Inleveren huurauto, einde bouwsteen

Deze bouwsteen zit erop. Vandaag lever je de huurauto weer in op het vliegveld van Windhoek. Natuurlijk is het ook mogelijk je reis door Namibië te verlengen en/of een combinatie te maken met Zuid-Afrika of Botswana. We maken van je aangevraagde bouwstenen altijd een logisch en passend reisvoorstel en houden graag rekening met je opmerkingen, wensen en voorkeuren!

Inclusief

 • 7 overnachtingen in hotels en lodges inclusief ontbijt
 • 7 dagen autohuur in een categorie K4 met (Renault Duster 4x4 of gelijkwaardig), inclusief:
  • Airco
  • Super Collision Damage Weaver
  • Super Theft Loss Waiver
  • 14% tax
  • Tweede chauffeur
  • Onbeperkt aantal kilometers
  • WA verzekering
  • Routebeschrijving met tips

Locatie bouwsteen

Fly-drive: Namibie in ’t kort

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks