Etosha: wild spotten bij de drinkplaats

Great white place

Great white place

Etosha: wild spotten bij de drinkplaats

Het Etosha National Park is een van de hoogtepunten van Namibië en een perfecte plek voor ‘game spotting’. Etosha ligt in het noorden van Namibië en is bijna net zo groot is als Nederland. Een groot deel van het park bestaat uit een enorme zoutvlakte, het park wordt daarom ook wel ‘great white place’ genoemd.

Omdat het hier heel erg droog is, komen de dieren naar de drinkplaatsen om water te drinken. Je kunt je auto parkeren bij zo’n ‘waterhole’ en dan komen de dieren vanzelf langs! Je kunt hier naast grote kuddes olifanten en zwarte neushoorns, ook springbokken, giraffen, oryxen, zebra’s, impala’s, struisvogels, hyena’s, leeuwen, luipaarden en jachtluipaarden zien.

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst in Etosha National Park

Vandaag kom je aan in het Etosha National Park, een van de hoogtepunten van Namibië en een perfecte plek voor ‘game spotting’. Je verblijft de eerste nacht in Okaukuejo in het zuiden van het park. Nadat je hebt ingecheckt in je kamer kun je heerlijk ontspannen bij het zwembad, tot de ergste warmte voorbij is. Dan rijd je naar een van de vele drinkplaatsen om te zien welke dieren dorst hebben. De drinkplaats bij de accommodatie wordt ’s avonds verlicht, zodat je eventueel de hele nacht op kunt blijven om te kijken naar de bezoekende dieren!

Dag 2

Vrije dag Etosha, naar Halali

Vandaag heb je de hele dag om wild te spotten in Etosha, terwijl je op weg bent naar Halali Camp in het centrum van Etosha National Park. We raden je aan om via het westelijke deel van Etosha naar Halali te rijden, hier vind je een paar wonderlijke Moringa bomen en de Okondeka waterplaats met z’n eigen troep leeuwen. Ook het Halali Resort heeft een zwembad en een verlichte drinkplaats.

Dag 3

Einde van deze bouwsteen

Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen. Als je nog wat langer wilt genieten van dit prachtige park, kun je bijvoorbeeld nog een nacht bijboeken vlakbij de oostelijke entree van het park. Dit is ideaal als je op weg bent naar Rundu of het Waterberg Plateau. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een verblijf in het Dolomite Camp, een luxe lodge helemaal in het westen van Etosha!

Inclusief

  • 2 overnachtingen inclusief ontbijt

Locatie bouwsteen

Etosha: wild spotten bij de drinkplaats

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks