Op bezoek bij het Himba volk

Traditioneel dorp & kleding

Traditioneel dorp & kleding

Op bezoek bij het Himba volk

Deze bouwsteen laat je kennis maken met de Himba, een volk dat leeft in de wildernis van het noordwesten van Namibië.

De Himba zijn nomaden, leven voornamelijk van hun vee en de meesten hebben zich weinig aangetrokken van de westerse samenleving en zijn gekleed in zeer traditionele kleding. Ze smeren hun haar, lichaam en kleding in met een mengsel van rode aarde en dierlijk vet waardoor ze er zeer bijzonder uit zien. 

Deze bouwsteen duurt 4 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Vertrek naar Opuwo

Vanuit Twyfelfontein reis je noordwaarts, dwars door de woestijn naar Opuwo. Dit is de hoofdstad van Kaokoland, het stamgebied van de Himba’s. Opuwo is een klein stadje met wat winkels en een paar lodges. Het is een typisch stoffig Afrikaans dorpje waar men nog traditioneel gekleed gaat. Je overnacht de aankomende dagen in het mooie Opuwo Country Hotel.

Dag 2

Excursie naar de Himba's

Na het ontbijt maak je een Himba Village Tour, naar een van de traditionele dorpen. Hier maak je kennis met hun cultuur en de manier van leven van de Himba’s. De Himba’s zijn een nomadenvolk dat leeft in de wildernis van de noordwestelijke regio. De meeste Himba’s hebben zich weinig aangetrokken van de westerse samenleving, en ze zijn dan ook nog gekleed in zeer traditionele kleding. Ze smeren hun haar, lichaam en kleding in met een mengsel van rode aarde en dierlijk vet waardoor ze er zeer bijzonder uit zien.

Dag 3

Vertrek naar Oshakati

Vanuit Opuwo reis je verder naar Oshakati, waar je een nacht verblijft. Oshakati is de hoofdstad van de Owamboland regio en is een prima dorp als je op doorreis bent naar Etosha.

Mocht je meer van het ongerepte noorden willen verkennen dan kun je de bouwsteen Epupa Falls in prachtig Kaokoland toevoegen.

Dag 4

Vertrek naar de ingang van Etosha, einde bouwsteen

Na het ontbijt reis je vandaag verder zuidwaarts naar het Etosha National Park, waar deze bouwsteen eindigt. Deze bouwsteen is eenvoudig op te nemen in onze rondreizen, na de overnachting in Twijfelfontein en vóór Etosha. Geef het door bij je aanvraag en wij passen de reis graag op maat voor je aan!

Inclusief

  • 3 overnachtingen in hotels en lodges inclusief ontbijt
  • Himba Village Tour
  • Praktische reisinformatie met tips voor onderweg

Locatie bouwsteen

Op bezoek bij het Himba volk

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks