Myanmar rondreis: uitgebreide droomreis door magisch en ongerept Myanmar!

23-daagse uitgebreide rondreis door Myanmar

Adembenemend mooi

Onze droomreis door magisch en ongerept Myanmar

Een afwisselende, bijzondere en zeer uitgebreide rondreis door Myanmar, een echte Droomreis! Je vliegt na enkele dagen Yangon naar Lashio, van waaruit je verder reist naar Hsipaw. Hier kun je een dag bijkomen voor je per trein naar Pyin U Lwin rijdt. Na een paar dagen in Mandalay kom je per boot aan in Bagan, na een prachtige tocht over de Irrawaddy rivier. Ook bezoek je het dorpje Kalaw, waar je een trekking maakt door de heuvels! Via de Pindaya grotten, met meer dan 8000 Boeddhabeelden, reis je verder naar Inle Lake, waar je enkele dagen verblijft. Tijdens een unieke boottocht op het meer bezoek je ook de drijvende tuinen, een sigarenfabriekje en een van de vele houten kloosters!

Dan vlieg je terug naar Yangon en na een nacht in deze bijzondere stad, reis je per privé-auto naar Kyaiktiyo en ga je per truck en lopend naar de Gouden Rots. Ook bezoek je Bago, de voormalige hoofdstad met haar vele pagodes en kloosters. Uieindelijk reis je terug naar Yangon, waar je de laatste nacht verblijft voordat je weer terugvliegt naar huis.

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek

  Je neemt plaats op je nachtvlucht naar Yangon, een vlucht van ongeveer 16 uur waarbij je de volgende dag aakomt.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  16 uur
  Amsterdam
 • 2
  Yangon

  Aankomst op de luchthaven en transfer naar hotel

  Na aankomst op het vliegveld word je opgewacht door een chauffeur die je naar het hotel in het centrum van Yangon brengt. Eenmaal ingecheckt in je hotel kun je ’s avonds nog een wandeling over de gezellige avondmarkt in Chinatown maken!

  02
  1 nacht
 • 3
  Yangon

  Vrije dag

  Vandaag heb je een vrije dag in Yangon. Bezoek zeker de beroemde Shwedagon Pagode, door de ontdekkingsreiziger Kippling ooit “het gouden Mysterie” genoemd. Voor Birmese boeddhisten is Shwedagon de meest heilige plek in het land, elke Birmese boeddhist hoopt één keer in zijn leven deze plek te bezoeken.

  03
  1 nacht
 • 4
  Yangon

  Transfer & vlucht naar Hsipaw, transfer naar Lashio

  Je wordt opgehaald in je hotel en naar het vliegveld van Yangon gebracht voor een binnenlandse vlucht naar Lashio. Daar staat onze chauffeur je al op te wachten voor de transfer naar Hsipaw. Kom je op tijd aan in Hsipaw dan kun je een wandeling maken naar één van de omliggende Shan dorpjes. Een perfecte manier om de vriendelijke en gastvrije bevolking van Myanmar te ontdekken!

  04
  1 nacht
  4 uur
 • 5
  Hsipaw

  Vrije dag

  De ochtendmarkt in Hsipaw wordt gezien als één van de leukste van Myanmar. Verschillende bergstammen uit de omgeving en de dorpsbewoners komen hier samen om te handelen. Een levendig en kleurrijk tafereel!  Naast wandelingen naar de Shan-dorpen in de omgeving, kun je een boottocht maken over de Dokthawaddy rivier, waarbij je door een bergachtig gebied langs rijstvelden en dorpjes vaart. Of laat rustig het lokale leven op je inwerken onder het genot van een drankje in het lokale theehuis. Er komen nog maar weinig toeristen in Hsipaw, zodat je hier nog een authentiek stukje Myanmar ziet!

  05
  1 nacht
 • 6
  Pyin U Lwin

  Per trein van Hsipaw naar Pyin U Lwin

  Vanuit Hsipaw maak je een unieke treinreis naar Pyin U Lwin. De trein rijdt langzaam en stopt onderweg regelmatig, zodat je uit kunt stappen om foto’s te maken van de manoeuvres in de bochten. De treinreis wordt uitgebreid beschreven in Paul Theroux’ boek The Great Railway Bazaar (een aanrader om te lezen!).

  06
  1 nacht
  6 uur
 • 7
  Pyin U Lwin

  Vrije dag

  Pyin U Lwin is een gezellig koloniaal stadje. In de koloniale tijd vonden de welgestelde Engelsen het in de zomer vaak te heet in het laagland van Myanmar. Daarom zochten zij hun toevlucht tot de hoger gelegen gebieden zoals de omgeving van Pyin U Lwin. De stad ligt op 1070 meter hoogte. Overal zie je paardenkoetsen waarmee je een ritje door de stad kunt maken; ze leveren in ieder geval een leuk straatbeeld op.

  Verder wordt het straattoneel gevormd door de verschillende nationaliteiten die je hier tegenkomt (Birmezen, Nepalezen, Chinezen, Indiërs en lokale bergstammen). In Pyin U Lwin zijn de botanische tuinen of de watervallen zeker een bezoek waard.

  07
  1 nacht
 • 8
  Mandalay

  Privé transfer van Pyin U Lwin naar Mandalay

  Vandaag reis je verder naar Mandalay door zelf ter plekke een shared-taxi of jeep te regelen, die elke ochtend klaarstaan om reizigers naar Mandalay te brengen. Mandalay is de tweede stad van Myanmar. Hier vind je onder andere de Mahamuni pagode, waar het beplakken van het grote Boeddhabeeld op televisieschermen wordt uitgezonden. ’s Avonds kun je van een heerlijk diner in één van de gezellige restaurants genieten.

  08
  1 nacht
  2 uur
 • 9
  Mandalay

  Vrije dag

  Tijdens je verblijf in Mandalay kun je helemaal zelf bepalen hoe je je dagen wilt invullen. Bezoek bijvoorbeeld de heilige Mandalay Hill, ga per fiets naar het knusse weversdorp Amarapura of bezoek de prachtige pagoden in Ava en Sagaing. Enkele kilometers ten zuiden van Mandalay vind je de beroemde en zeer vaak gefotografeerde U Bein Bridge, een teakhouten brug van meer dan een kilometer lang! 

  09
  1 nacht
 • 10
  Mandalay

  Vrije dag

  Ook vandaag heb je een vrije dag in Mandalay. Je kunt de stad natuurlijk op eigen gelegenheid verkennen, maar je kunt ook kiezen voor onze leuke dagexcursie naar Ava, Amarapura en Sagaing vanuit Mandalay. 

  10
  1 nacht
 • 11
  Bagan

  Per boot van Mandalay naar Bagan

  Vandaag maak je de prachtige reis per boot over de Irrawaddy rivier naar het oude Bagan. De reis duurt zo’n 7 tot 12 uur, afhankelijk van de drukte, de waterstand en de snelheid van de boot. Tijdens de reis zit je op een stoel op het dek van de boot. Onderweg stopt de boot regelmatig om mensen en goederen in- en uit te laten, dé manier om het bedrijvige rivierleven gade te slaan. Bij aankomst in Bagan zie je de tempels al in de verte liggen, een prachtige manier om kennis te maken met deze oude tempelstad. Je overnacht in Bagan.

  11
  1 nacht
  12 uur
 • 12
  Bagan

  Vrije dag

  Vandaag heb je een vrije dag in Bagan, één van de mooiste plekken in Azië met een grote historische waarde. Stel je een uitgestrekte vlakte voor, van meer dan 40 vierkante kilometers, bezaait met vele tempels die boven de horizon uitsteken. Vooral tijdens de zonsopkomst en/of zonsondergang is het echt een prachtige ervaring om de tempels te beklimmen en te genieten van het uitzicht. Daarnaast is het in het droge seizoen ook mogelijk om Bagan vanuit een luchtballon te bewonderen!

  12
  1 nacht
 • 13
  Bagan

  Vrije dag

  Ook vandaag heb je een vrije dag in Bagan en dus voldoende tijd om nog meer tempels te bezoeken! Je kunt de eeuwenoude ruïnes per fiets, e-bike, paard & wagen of per auto met chauffeur ontdekken. Het leuke aan de paardenkarretjes is dat de locals de leukste plekjes kennen om heen te gaan.

  13
  1 nacht
 • 14
  Kalaw

  Privé transfer van Bagan naar Kalaw

  Vanuit Bagan reis je per privéauto met chauffeur naar Kalaw. Onderweg maak je een stop bij de prachtig gelegen vulkaan Mount Popa. Het is een pittige klim omhoog met 777 treden, maar het spectaculaire uitzicht is de inspanning meer dan waard! Aan de voet van de berg vind je 37 beelden van ‘nats’ (geesten). Deze beschermheiligen worden vereerd door de plaatselijke bevolking. Na deze stop reis je verder naar Kalaw, dat op een hoogte van zo’n 1300 meter ligt. Het is hier een stuk koeler dan in Bagan, je vindt hier zelfs dennenbomen in de beboste heuvels! Kalaw is een voormalig Brits ‘hillstation’ met veel mooie koloniale huizen.

  14
  1 nacht
  7 uur
 • 15
  Kalaw

  Trekking in de omgeving van Kalaw

  De omgeving van Kalaw is uitstekend geschikt voor een trektocht. Je gaat onder leiding van een Engelssprekende gids de bergen in, voor de lunch wordt gezorgd! Je wandelt circa 6 uur door de heuvels en traditionele dorpjes van de Pa’o en Palaung minderheden. Alleen in de maanden juli tot half oktober is dit door de weersomstandigheden deze trekking helaas niet mogelijk. Je kunt dan op deze dag een kijkje nemen op de markt in het centrum waar de locals hun handelswaar verkopen. In het rustige dorp kun je op je gemak overal rondkijken, bijvoorbeeld in het kerkje, bij de grottempel of de lokale bioscoop.

  15
  1 nacht
  6 uur
 • 16
  Inle Lake

  Privé transfer naar Inle Lake via de Pindaya grotten

  Vanuit Kalaw reis je verder per privéauto met chauffeur naar het Inle Lake. De route door de heuvels is prachtig, overal is men aan het werk in de graan- en rijstvelden. Onderweg breng je een bezoek aan de Pindaya grotten. In deze grotten bevinden zich meer dan 8000 Boeddhabeelden in verschillende soorten en maten! Een indrukwekkend gezicht. Hierna reis je verder naar het relaxte dorp Nyaung Shwe, aan een kanaal bij het beroemde Inle Lake.

  16
  1 nacht
  4 uur
 • 17
  Inle Lake

  Vrije dag

  Het Inle Lake meer ligt in de bergen en heeft een adembenemende schoonheid. De Intha bevolking hebben hun dorpen en akkers op palen in het meer gebouwd. Het leukste is het om een motorbootje te huren en de dag op het meer door te brengen. Je kunt dan de drijvende tuinen, een sigarenfabriekje of een van de vele houten kloosters bezoeken.

  In de dorpen rondom het meer worden regelmatig markten gehouden, een ideale manier om de bergvolkeren van dichtbij te zien. Natuurlijk is het ook mogelijk een excursie per boot over het Inle Lake van te voren bij ons te boeken.

  17
  1 nacht
 • 18
  Inle Lake

  Vrije dag

  Ook vandaag heb je een vrije dag in Inle Lake. Je kunt per fiets de omgeving verkennen of misschien heb je juist zin om lekker te relaxen bij het hotel? Niets moet en alles kan! 

  18
  1 nacht
 • 19
  Yangon

  Transfer naar luchthaven en vlucht naar Yangon

  Vandaag word je opgehaald bij je hotel voor de transfer naar het vliegveld van Heho, hier vertrekt de vlucht naar Yangon. In Yangon word je weer opgewacht door een chauffeur en naar je hotel gebracht.

  19
  1 nacht
  2 uur
 • 20
  Kyaiktiyo

  Vertrek naar Kyaiktiyo

  ’s Morgens vertrek je voor de rit per auto met chauffeur naar de Gouden Rots. Deze tempel is één van de meest heilige tempels en zeker de meest wonderbaarlijke ter wereld. Dit bedevaartsoord wordt door vele Birmezen bezocht, en tegenwoordig ook door vele toeristen. Men zegt dat het geluk brengt om de weg naar boven te voet af te leggen, een tocht van zo’n 8 uur. Tijdens onze bouwsteen wordt de rit echter afgelegd met een pick-up-truck. De laatste vier kilometers zijn voor de truck onbereikbaar.

  Je kunt dit te voet doen; het laatste stukje van de pelgrimsroute, er zijn eventueel dragers om je te helpen met je bagage! Er is nu ook een kabelbaan gebouwd voor deze laatste kilometers. Als je hier gebruik van wilt maken, kun je bij de pick-up vertrekplaats voor 5 Usd een kaartje kopen (enkele reis). 

  20
  1 nacht
  5 uur
 • 21
  Yangon

  Gouden Rots en vertrek naar Yangon via Bago

  ’s Morgens kun je nog even een bezoek brengen aan de Gouden Rots. Hierna wandel je weer terug naar beneden, waar de pick-ups klaarstaan die je naar het basiskamp bij Kinpun terugbrengen. Hier wacht de auto met chauffeur, waarna je naar Bago reist, de voormalige hoofdstad met haar vele pagoden en kloosters.

  Hier breng je ook een bezoek aan het Kyakhat Wine klooster  waar meer dan 1000 monniken in totale stilte hun lunch opeten, een indrukwekkende ervaring! Na het bezoek aan Bago reis je terug naar Yangon. Het is ook mogelijk per trein terug te reizen naar Yangon, een leuke manier om in contact te komen met de vriendelijke Birmezen en kennis te maken met de lokale manier van reizen. 

  21
  1 nacht
  7 uur
 • 22
  Yangon

  Transfer naar de luchthaven en vertrek naar Amsterdam

  Vandaag is je laatste dag in Yangon! Je wordt opgehaald bij je hotel en naar het vliegveld gebracht voor de terugvlucht naar huis. 

  22
  16 uur
 • 23
  Amsterdam

  Aankomst

  Vandaag komt de vlucht vanuit Yangon aan in Amsterdam. Dit betekent het einde van deze rondreis.

  23

Inclusief

 • Genoemde transfers van- en naar het vliegveld 
 • Binnenlandse vluchten zoals in het reisvoorstel genoemd 
 • Genoemd vervoer per trein, boot en privé auto met chauffeur 
 • Trekking met gids bij Kalaw
 • 19 hotelovernachtingen inclusief ontbijt

Locatie rondreis

Complete reis door magisch en ongerept Myanmar!

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks