Myanmar rondreis Mystiek Myanmar: tempelcomplexen, koningssteden & strand!

19-daagse reis langs de hoogtepunten van Yangon, Inle Lake, Kalaw, Madalay en Bagan

Overweldigend mooi

Onze rondreis langs de absolute hoogtepunten van Myanmar

Bij deze rondreis door Myanmar bezoek je de absolute hoogtepunten Yangon, Inle Lake, Kalaw, Mandalay en Bagan en sluit je reis af met een paar relaxte dagen aan het strand. Je reist de langere afstanden per vliegtuig, maar ook de boot en een privé-auto met chauffeur staan op het programma.

De reis begint in Yangon, stad van de schitterende (letterlijk & figuurlijk) Shwedagon Pagode. Vanuit Yangon vlieg je naar het Inle Lake, waar je kennis maakt met de beroemde beenroeiers. Vanuit Inle reis je per privé-auto met chauffeur via de Pindaya grotten naar Kalaw, een uitvalsbasis voor mooie wandelingen in de omgeving. Vanuit Kalaw reis je per privé-auto naar het vliegveld van Heho, voor de vlucht naar Mandalay. Hier maak je kennis  met de vele tempels en oude koningssteden. Daarna reis je per boot over de Irrawaddy rivier naar Bagan, waar je de mooiste tempelcomplexen van de wereld zult vinden. Vervolgens vlieg je naar Thandwe, voor je bezoek aan Ngapali.

Ngapali wordt door vele gezien als het mooiste strand van Myanmar. De witte zandstranden en vele palmbomen maken deze plek een echt tropisch paradijs! Na deze relaxte dagenvlieg je weer terug naar  Yangon, waar je nog één nacht verblijft voor je weer terugkeert naar Nederland.

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek vlucht

  Je neemt plaats op je nachtvlucht naar Yangon, een vlucht van ongeveer 16 uur waarbij je de volgende dag aankomt.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1
  16 uur
  Amsterdam
 • 2
  Yangon

  Aankomst op de luchthaven, transfer naar het hotel

  Na aankomst op het vliegveld word je opgewacht door een chauffeur die je naar het hotel in het centrum van Yangon brengt. Je eerste dagen in Yangon kun je ideaal gebruiken om kennis te maken met de bevolking en de cultuur om je voor te bereiden op de rest van je reis. In de avond kun je over de gezellige avondmarkt in China-town lopen!

  02
  1 nacht
  1 uur
 • 3
  Yangon

  Vrije dag

  Vandaag heb je een vrije dag in Yangon te besteden. Bezoek met een taxi bijvoorbeeld de beroemde Shwedagon Pagode, door de ontdekkingsreiziger Kippling ooit “het gouden Mysterie” genoemd. In de hitte van de dag schittert de 2500 jaar oude gouden stoepa in het zonlicht over de stad. Voor Birmese boeddhisten is Shwedagon de meest heilige plek in het land, elke Birmese boeddhist hoopt één keer in zijn leven deze plek te bezoeken.

  03
  1 nacht
 • 4
  Inle Lake

  transfer, vlucht naar Heho, transfer naar Inle Lake

  Je wordt afgezet op de luchthaven van Yangon, waarna je verder vliegt naar Heho. Na aankomst staat de chauffeur op je te wachten om je vervolgens naar het relaxte dorp Nyaung Shwe te brengen. De uitvalsbasis voor een bezoek aan het prachtige Inle Lake. 

  04
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 5
  Inle Lake

  Vrije dag

  Het Inle Lake ligt in de bergen en heeft een adembenemende schoonheid. Het meer wordt bewoond door de Intha-bevolking die hun dorpen en akkers op palen in het meer hebben gebouwd. Het leukste is een motorbootje huren om de dag op het meer door te brengen en de drijvende tuinen, een sigarenfabriekje of een van de vele houten kloosters te bezoeken.

  In de dorpen rondom het meer worden regelmatig markten gehouden, een ideale manier om de bergvolkeren van dichtbij te zien. Natuurlijk is het ook mogelijk een excursie per boot over het Inle Lake van te voren bij ons te boeken. Kijk voor alle excursiemogelijkheden in de tab ‘excursies’ bovenaan deze rondreis pagina.

  05
  1 nacht
 • 6
  Kalaw

  Via de Pindaya grotten naar Kalaw

  Vanuit Inle Lake reis je per privéauto met chauffeur naar Kalaw. De route door de heuvels is prachtig, overal is men aan het werk in de graan- en rijstvelden. Onderweg breng je een bezoek aan de Pindaya grotten. In deze grotten bevinden zich meer dan 8000 Boeddhabeelden in verschillende soorten en maten!

  Een indrukwekkend gezicht. Na deze stop reis je verder naar Kalaw, dat op een hoogte van zo’n 1300 meter ligt. Het is hier een stuk koeler en je vindt hier dan ook dennenbomen in de beboste heuvels. Kalaw is een voormalig Brits ‘Hillstation’ met veel mooie koloniale huizen.

  06
  1 nacht
  4 uur
 • 7
  Kalaw

  Vrije dag

  Kalaw is een idyllisch dorp, omgeven door naaldbossen, waar vele kleurrijke bergstammen naartoe komen om op de markt in het centrum hun handelswaar te verkopen. In het dorp kun je op je gemak overal rondkijken, bijvoorbeeld in het kerkje, bij de grottempel of de lokale bioscoop.

  In de omgeving van Kalaw zijn prachtige wandelingen te maken naar de kleurrijke bergstammen van de Palaung en Pa’O en hun dorpen. Je kunt voor een klein bedrag een excursie bij boeken, waarbij je een dagwandeling maakt onder begeleiding van een gids. Alleen in de maanden juli tot half oktober is dit door de weersomstandigheden niet mogelijk. Kijk voor alle excursiemogelijkheden in de tab ‘excursies’ bovenaan deze rondreis pagina.

  07
  1 nacht
 • 8
  Mandalay

  transfer naar de luchthaven, vlucht naar Mandalay, transfer naar hotel

  Vanuit Kalaw wordt je per privéauto naar het vliegveld van Heho gebracht voor de vlucht naar Mandalay. Na aankomst op het vliegveld van Mandalay word je naar je hotel gebracht. Mandalay is de tweede stad van Myanmar. Hier vind je onder andere de Mahamuni pagode, waar het beplakken van het grote Boeddhabeeld op televisieschermen wordt uitgezonden. ’s Avonds kun je van een heerlijk diner in één van de gezellige restaurants genieten.

  08
  1 nacht
  1 uur
 • 9
  Mandalay

  Vrije dag

  Tijdens je verblijf in Mandalay kun je helemaal zelf bepalen hoe je je dagen wilt invullen. Bezoek bijvoorbeeld de heilige Mandalay Hill, ga per fiets naar het knusse weversdorp Amarapura of bezoek de prachtige pagoden in Ava en Sagaing. Enkele kilometers ten zuiden van Mandalay vind je de beroemde, en zeer vaak gefotografeerde U Bein Bridge, een teakhouten brug van meer dan een kilometer lang! Je kunt de stad natuurlijk op eigen gelegenheid verkennen, maar je kunt ook kiezen voor onze leuke dagexcursie.

  09
  1 nacht
 • 10
  Mandalay

  Vrije dag

  Ook vandaag heb je een vrije dag. Het is eventueel ook mogelijk om vanuit Mandalay Hsipaw en het sfeervolle plaatsje (en voormalige ‘hillstation’) Pyin U Lwin te bezoeken, een aandenken uit de Brits-koloniale tijd. 

  10
  1 nacht
 • 11
  Bagan

  Per boot van Mandalay naar Bagan

  Na enkele dagen Mandalay maak je de prachtige reis per boot over de Irrawaddy rivier naar het oude Bagan. De reis duurt zo’n 7 tot 12 uur, afhankelijk van de drukte, de waterstand en de snelheid van de boot. Tijdens de reis zit je op een stoel op het dek van de boot. Onderweg stopt de boot regelmatig om mensen en goederen in- en uit te laten, dé manier om het bedrijvige rivierleven gade te slaan. Bij aankomst in Bagan zie je de tempels al in de verte liggen, een prachtige manier om kennis te maken met deze oude tempelstad. Je overnacht in Bagan.

  11
  1
  12 uur
 • 12
  Bagan

  Vrije dag

  Vandaag heb je een vrije dag in Bagan, één van de mooiste plekken in Azië met een grote historische waarde. Stel je een uitgestrekte vlakte voor, van meer dan 40 vierkante kilometers, bezaait met vele tempels die boven de horizon uitsteken. Vooral tijdens de zonsopkomst en/of zonsondergang is het echt een prachtige ervaring om de tempels te beklimmen en te genieten van het uitzicht. Daarnaast is het in het droge seizoen ook mogelijk om Bagan vanuit een luchtballon te bewonderen!

  12
  1 nacht
 • 13
  Bagan

  Vrije dag

  Ook vandaag heb je een vrije dag in Bagan en dus voldoende tijd om nog meer tempels te bezoeken! Je kunt de eeuwenoude ruïnes per fiets, e-bike, paard & wagen of per auto met chauffeur ontdekken. Het leuke aan de paardenkarretjes is dat de locals de leukste plekjes kennen om heen te gaan.

  13
  1 nacht
 • 14
  Ngapali Beach

  Transfer, vlucht naar Thandwe en transfer naar hotel in Ngapali

  Om in Ngapali te komen vlieg je vanuit Bagan eerst naar Thandwe, een vroeger Brits kuuroord. Het is een sfeervol stadje tussen de heuvels, als je tijd hebt kun je hier de drie kleine pagodes bezoeken. Vanuit Thandwe regelt het hotel een transfer naar Ngapali. Na ongeveer 15 minuten rijden kom je aan bij de prachtige zandstranden van Ngapali beach. Kom je op tijd aan, dan kan je genieten van een prachtige zonsondergang!

  14
  1 nacht
  2 uur
 • 15
  Ngapali Beach

  Vrije dag

  Je vrije dag in Ngapali  kun je helemaal naar eigen wens invullen. Niets hoeft, alles mag! Je kunt hier heerlijk zwemmen, surfen, snorkelen en relaxen of een lokale markt in één van de kleine vissersdorpen bezoeken!

  15
  1 nacht
 • 16
  Ngapali Beach

  Vrije dag

  Ook vandaag heb je een vrije dag. Ga heerlijk relaxen aan het strand of maak een boottrip naar een van de mooie eilandjes die voor de kust liggen. ’s Avonds kun je in één van de vele restaurantjes van een vers gevangen vis genieten!

  16
  1 nacht
 • 17
  Yangon

  Transfer naar Thandwe en vlucht naar Yangon

  Vandaag word je terug gebracht naar het vliegveld van Thandwe, voor de vlucht naar Yangon. In Yangon word je opgewacht en naar het hotel gebracht. In de avond kun je bijvoorbeeld over de gezellige avondmarkt in Chinatown van Yangon lopen. Geniet je liever nog een paar extra dagen van deze prachtige stranden, dan kan dit natuurlijk ook!

  17
  1 nacht
  2 uur
 • 18
  Yangon

  Transfer naar het vliegveld, vertrek Yangon

  Na het ontbijt in je hotel in Yangon is deze bouwsteen ten einde, maar je kunt natuurlijk kiezen voor een van onze andere bouwstenen en je reis door Myanmar vervolgen. De meeste reizigers kiezen na deze bouwsteen voor een bezoek aan de Gouden rots. Maar je kunt ook de prachtige rondreis naar het Zuiden door de Mon staat maken.

  18
  1 nacht
  16 uur
 • 19
  Amsterdam

  Aankomst in Amsterdam

  Vandaag komt de vlucht vanuit Yangon aan in Amsterdam. Dit betekent het einde van deze rondreis.

  19

Inclusief

 • Genoemde transfers van- en naar het vliegveld
 • Binnenlandse vluchten zoals in het reisvoorstel genoemd 
 • Genoemd vervoer per boot en privé auto met chauffeur 
 • Hotelvernachtingen inclusief ontbijt

Locatie rondreis

Tempelcomplexen, koningssteden & strand

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks