Myanmar rondreis: Langs de hoogtepunten van Myanmar

17-daagse reis langs de hoogtepunten van Myanmar

Schitterende landschappen

Onze reis langs de hoogpunten van Myanmar

Bij deze rondreis door Myanmar bezoek je de hoogtepunten Yangon, Mandalay, Bagan, Kalaw en Inle Lake. Je reist per bus, boot en privé-auto met chauffeur, een ideale manier om kennis te maken met dit prachtige land!

De reis begint in Yangon, stad van de schitterende (letterlijk & figuurlijk) Shwedagon Pagode. Vanuit Yangon reis je per airco nachtbus naar Mandalay, waar je kennis maakt met de vele tempels en oude koningssteden. Vervolgens reis je per boot over de Irrawaddy rivier naar Bagan, waar je de mooiste tempelcomplexen van de wereld zult vinden.

Vanuit Bagan reis je per privé-auto met chauffeur naar Kalaw, een uitvalsbasis voor mooie wandelingen in de omgeving. Hierna reis je per privé-auto via de Pindaya grotten naar het Inle Lake, waar je kennis maakt met de beroemde beenroeiers. Vanuit Inle vlieg je weer terug naar Yangon, waar je nog één nacht verblijft voor je weer terugkeert naar Nederland.

 

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek

  Je neemt plaats op je nachtvlucht naar Yangon, een vlucht van ongeveer 16 uur waarbij je de volgende dag aankomt.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  16 uur
  Amsterdam
 • 2
  Yangon

  Aankomst op de luchthaven, transfer naar het hotel

  Na aankomst op het vliegveld word je opgewacht door een chauffeur die je naar het hotel in het centrum van Yangon brengt. Je eerste dagen in Yangon kun je ideaal gebruiken om kennis te maken met deze stad en dit bijzondere land. In de avond kun je over de gezellige avondmarkt in Chinatown lopen en lokale specialiteiten proberen!

  02
  1 nacht
  1 uur
 • 3
  Yangon

  Vrije dag

  Vandaag heb je een vrije dag in Yangon. Bezoek met een taxi bijvoorbeeld de beroemde Shwedagon Pagode, door de ontdekkingsreiziger Kippling ooit “Het gouden Mysterie” genoemd. In de hitte van de dag schittert de 2500 jaar oude gouden stoepa in het zonlicht over de stad. Voor Birmese boeddhisten is Shwedagon de meest heilige plek in het land, elke Birmese boeddhist hoopt één keer in zijn leven deze plek te bezoeken.

  03
  1 nacht
 • 4
  Mandalay

  Per nachtbus van Yangon naar Mandalay

  Vandaag heb je nog de hele dag om Yangon verder te verkennen. In de avond reis je per airco nachtbus naar Mandalay, een reis van circa 8 uur. Als je liever overdag reist is dat ook mogelijk, er vertrekken in de ochtend meerdere bussen naar Mandalay. Vind je het leuk om met de trein te reizen, dan is de beroemde Mandalay Express Trein een optie. De treinreis duurt circa 16 uur en we reserveren dan een plaats in een 1st class seater coupé voor je Deze treinreis wordt door velen gezien als een geweldige ervaring en een prima manier om kennis te maken met de lokale bevolking, maar het is wel een avontuur. Het kan zijn dat je weinig slaapt door het lawaai, het schudden van de trein en de vele stops onderweg. Wil je liever meer comfort? Dan kun je ervoor kiezen om dit traject per binnenlandse vlucht af te leggen!

  04
  1 nacht
  8 uur
 • 5
  Mandalay

  Aankomst in Mandalay, vrije dag

  Vandaag kom je aan in Mandalay. Hier vind je onder andere de Mahamuni pagode, waar het beplakken van het grote Boeddhabeeld op televisieschermen wordt uitgezonden. ’s Avonds kun je van een heerlijk diner in één van de gezellige restaurants genieten.

  05
  1 nacht
 • 6
  Mandalay

  Vrije dag

  Tijdens je verblijf in Mandalay kun je helemaal zelf bepalen hoe je je dagen wilt invullen. Bezoek bijvoorbeeld de heilige Mandalay Hill, ga per fiets naar het knusse weversdorp Amarapura of bezoek de prachtige pagoden in Ava en Sagaing. Enkele kilometers ten zuiden van Mandalay vind je de beroemde, en zeer vaak gefotografeerde U Bein Bridge, een teakhouten brug van meer dan een kilometer lang! 

  06
  1 nacht
 • 7
  Mandalay

  Vrije dag

  Ook vandaag heb je een vrije dag. Het is eventueel ook mogelijk om vanuit Hsipaw het sfeervolle plaatsje (en voormalige ‘hillstation’) Pyin U Lwin te bezoeken, een aandenken uit de Brits-koloniale tijd

  07
  1 nacht
 • 8
  Bagan

  Per boot van Mandalay naar Bagan

  Na enkele dagen Mandalay maak je de prachtige reis per boot over de Irrawaddy rivier naar het oude Bagan. De reis duurt zo’n 7 tot 12 uur, afhankelijk van de drukte, de waterstand en de snelheid van de boot. Tijdens de reis zit je op een stoel op het dek van de boot. Onderweg stopt de boot regelmatig om mensen en goederen in- en uit te laten, dé manier om het bedrijvige rivierleven gade te slaan. Bij aankomst in Bagan zie je de tempels al in de verte liggen, een prachtige manier om kennis te maken met deze oude tempelstad. Je overnacht in Bagan.

  08
  1 nacht
  12 uur
 • 9
  Bagan

  Vrije dag

  Vandaag heb je een vrije dag in Bagan, één van de mooiste plekken in Azië met een grote historische waarde. Stel je een uitgestrekte vlakte voor, van meer dan 40 vierkante kilometers, bezaait met vele tempels die boven de horizon uitsteken. Vooral tijdens de zonsopkomst en/of zonsondergang is het echt een prachtige ervaring om de tempels te beklimmen en te genieten van het uitzicht. Daarnaast is het in het droge seizoen ook mogelijk om Bagan vanuit een luchtballon te bewonderen!

  09
  1 nacht
 • 10
  Bagan

  Vrije dag

  Ook vandaag heb je een vrije dag in Bagan en dus voldoende tijd om nog meer tempels te bezoeken! Je kunt de eeuwenoude ruïnes per fiets, e-bike, paard & wagen of per auto met chauffeur ontdekken. Het leuke aan de paardenkarretjes is dat de locals de leukste plekjes kennen om heen te gaan.

  10
  1 nacht
 • 11
  Kalaw

  Per auto met chauffeur van Bagan naar Kalaw

  Vanuit Bagan reis je per privé-auto met chauffeur naar Kalaw, dat op een hoogte van zo’n 1300 meter ligt. Het is hier een stuk koeler en je vindt hier dan ook dennenbomen in de beboste heuvels. Kalaw is een voormalig Brits ‘Hillstation’ met veel mooie koloniale huizen.

  11
  1 nacht
  7 uur
 • 12
  Kalaw

  Vrije dag

  Kalaw is een idyllisch dorp, omgeven door naaldbossen, waar vele kleurrijke bergstammen naartoe komen om op de markt in het centrum hun handelswaar te verkopen. In het dorp kun je op je gemak overal rondkijken, bijvoorbeeld in het kerkje, bij de grottempel of de lokale bioscoop.

  In de omgeving van Kalaw zijn prachtige wandelingen te maken naar de kleurrijke bergstammen van de Palaung en Pa’O en hun dorpen. Je kunt voor een klein bedrag een excursie bijboeken, waarbij je een dagwandeling maakt onder begeleiding van een gids. Alleen in de maanden juli tot half oktober is dit door de weersomstandigheden niet mogelijk. 

  12
  1 nacht
 • 13
  Inle Lake

  Per auto met chauffeur via Pindaya grotten naar Inle Lake

  Vanuit Kalaw reis je verder per privé-auto met chauffeur naar het Inle Lake. De route door de heuvels is prachtig, overal is men aan het werk in de graan- en rijstvelden. Onderweg breng je een bezoek aan de Pindaya grotten. In deze grotten bevinden zich meer dan 8000 Boeddhabeelden in verschillende soorten en maten! Een indrukwekkend gezicht. Hierna reis je verder naar het relaxte dorp Nyaung Shwe, aan een kanaal bij het beroemde Inle Lake.

  13
  1 nacht
  5 uur
 • 14
  Inle Lake

  Vrije dag

  Het Inle Lake meer ligt in de bergen en heeft een adembenemende schoonheid. Het meer wordt bewoond door de Intha-bevolking die hun dorpen en akkers op palen in het meer hebben gebouwd. Het leukste is een motorbootje huren om de dag op het meer door te brengen en de drijvende tuinen, een sigarenfabriekje of een van de vele houten kloosters te bezoeken. In de dorpen rondom het meer worden regelmatig markten gehouden, een ideale manier om de bergvolkeren van dichtbij te zien. Natuurlijk is het ook mogelijk een excursie per boot over het Inle Lake van te voren bij ons te boeken. 

  14
  1 nacht
 • 15
  Yangon

  Transfer naar luchthaven en vertrek binnenlandse vlucht naar Yangon

  Vandaag word je opgehaald bij je hotel voor de transfer naar het vliegveld van Heho, voor de vlucht naar Yangon. In Yangon word je opgewacht en naar het hotel gebracht.

  15
  1 nacht
  2 uur
 • 16
  Yangon

  Transfer naar luchthaven en vertrek naar Amsterdam

  Vandaag word je naar de luchthaven van Yangon gebracht, voor de terugvlucht naar huis. 

  16
  16 uur
 • 17
  Amsterdam

  Aankomst in Amsterdam

  Vandaag komt de vlucht vanuit Yangon aan in Amsterdam. Dit betekent het einde van deze rondreis.

  17

Inclusief

 • Genoemde transfers van- en naar het vliegveld
 • Genoemd vervoer per bus, trein en privé auto met chauffeur 
 • Binnenlandse vlucht Heho – Yangon
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt

Locatie rondreis

Rondreis langs de hoogtepunten van Myanmar

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks