Myanmar compleet: bergstammen, eeuwenoude tempels en overweldigende natuur

14-daagse reis door Myanmar

Myanmar compleet 

Rondreis door Myanmar

Tijdens deze complete rondreis door Myanmar maak je kennis met de lokale bevolking en bezoek je de absolute hoogteputen, te voet of per fiets. De grotere afstanden leg je per bus of trein af, ga lekker onderuit zitten en geniet onderweg van het prachtige landschap en al het moois dat Myanmar te bieden heeft!

De reis begint in Yangon, stad van de schitterende (letterlijk & figuurlijk) Shwedagon Pagode, die je samen met een gids bezoekt. Vanuit Yangon reis je per nachtbus naar Hsipaw, waar je prachtige wandelingen kunt maken en verschillende bergdorpjes bezoekt. Per trein reis je over het Gokteik viaduct verder naar Pyin Oo Lwin, een unieke en bijzondere ervaring! In magisch Bagan lijkt de tijd te hebben stilgestaan, per e-bike bezoek je de eeuwenoude tempels in dit uitgestrekte gebied. In Kalaw maak je een trekking door de heuvels waarna je per trein verder reist naar Nyaung Shwe, de uitvalsbasis voor een bezoek aan het prachtige Inle Lake. Kortom; een veelzijdige en complete rondreis!

 

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek

  Je neemt plaats op je nachtvlucht naar Yangon, een vlucht van ongeveer 16 uur waarbij je de volgende dag aankomt.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. . 

  01
  1 nacht
  16 uur
  Amsterdam
 • 2
  Yangon

  Aankomst & transfer naar het hotel

  Na aankomst op de luchthaven staat de chauffeur op je te wachten, om je vervolgens naar het hotel te brengen. Hierna kun je rustig bijkomen van de lange vlucht en de eerste indrukken van Myanmar opdoen. Breng ’s avonds bijvoorbeeld een bezoek aan de gezellige en levendige markt in China Town!

  02
  1 nacht
  1 uur
 • 3
  Yangon

  Bezoek aan de spirituele Shwedagon Pagode

  Tijdens deze interactieve tour bezoek je niet alleen de indrukwekkende Shwedagon pagode, maar maak je ook kennis met de lokale bevolking en het dagelijkse leven. Na een traditioneel Birmees ontbijt start de tour. Samen met een Engelssprekende gids wandel je door de levendige straten van Yangon en bezoek je lokale bedrijven, markten en tempels, die allemaal een essentiële rol spelen in het onderhoud van de Shwedagon pagode. Ondertussen vertelt de gids je meer over de geschiedenis van deze beroemde pagode en leer je meer over de religie van de Birmezen: het Boeddhisme. Tot slot bezoek je een traditionele waarzegster en wordt de tour afgesloten met een typisch Birmese lunch.  

  03
  1 nacht
  5 uur
 • 4
  Hsipaw

  Vrije dag, per nachtbus van Yangon naar Hsipaw

  Vandaag heb je de dag in Yangon vrij te besteden. In de namiddag word je opgehaald bij het hotel en naar het busstation gebracht. Per nachtbus reis je in ongeveer 14 uur van Yangon naar Hsipaw, waar je de volgende ochtend vroeg aankomt.  

  04
  1 nacht
  14 uur
 • 5
  Hsipaw

  Aankomst in Hsipaw, wandeling met gids door de Shan dorpjes

  Na aankomst in Hsipaw loop je samen met de gids van het busstation naar het hotel, waarna je tijd hebt om je op te frissen. Rond 13.30 uur haalt de gids je op en start de wandeling door een prachtig heuvelachtig landschap. Je loopt langs rijstvelden en andere seizoensgewassen, bezoekt lokale scholen, diverse kloosters en verschillende Shan dorpjes, waar je kennis maakt met de bergstammen en het dagelijkse leven.

  05
  1 nacht
  3 uur
 • 6
  Hsipaw

  Wandeling door de rijstvelden & bezoek aan Palaung Tribal dorpen

  Een van de meest kleurrijke stammen in de Shan staat zijn zeker de Palaung stammen, die bekend staan om hun hoogwaardige theeplantages. Bijzonder is dat de vrouwen nog steeds hun traditionele klederdracht dragen! Tijdens een vijf uur durende wandeling bezoek je twee of drie verschillende dorpen, waar je kennis maakt met de Paluang stammen. In een van de lokale dorpen wordt een eenvoudige lunch geserveerd. Het is een prachtige en veelzijdige wandeling door een heuvelachtig en afwisselend landschap. Onderweg passeer je theeplantages, kleurrijke velden en bossen.

  06
  1 nacht
  5 uur
 • 7
  Pyin Oo Lwin

  Per trein van Hsipaw, over het Gokteik Viaduct, naar Pyin Oo Lwin

  Geniet van een indrukwekkende, ruim acht uur durende treinreis door het Shan-gebergte, over het Gokteik-viaduct. Het viaduct werd in 1901 aangelegd en is één van de hoogste ijzeren spoorwegviaducten ter wereld! Je reist door een spectaculair berglandschap en komt langs verschillende kleine dorpjes en steden. Verkopers stappen regelmatig op de trein om drankjes en lokale snacks te verkopen.

  In de namiddag kom je aan in Pyin U Lwin, waarna je per paardenkoets naar het hotel wordt gebracht. Onderweg zul je meerdere koetsen tegenkomen; ze leveren een leuk straatbeeld op!

  07
  1 nacht
  8 uur
 • 8
  Bagan

  Per bus van Pyin Oo Lwin naar Bagan

  Vandaag word je naar het busstation gebracht en reis je per openbare bus van Pyin U Lwin naar Bagan. Na aankomst op het busstation word je per transfer naar het hotel gebracht en is de rest van de dag vrij te besteden.

  08
  1 nacht
  6 uur
 • 9
  Bagan

  Verken Bagan per e-bike

  Samen met een Engelssprekende gids ga je op pad en het prachtige Bagan per e-bike verkennen! Bagan is een van de mooiste plekken van Azië met een grote historische waarde. Over een uitgestrekt gebied van zo’n 40 vierkante kilometer vind je ruim 4.000 tempels, kloosters, pagodes en ruïnes!

  09
  1 nacht
  6 uur
 • 10
  Bagan

  Vrije dag

  Vandaag is de dag vrij te besteden. Je kunt er voor kiezen om weer een e-bike te huren of Bagan per fiets te verkennen. Of ga voor een unieke ervaring en bewonder Bagan vanaf grote hoogte, vanuit een luchtballon!

  10
  1 nacht
 • 11
  Kalaw

  Per bus van Bagan naar Kalaw

  Na het ontbijt word je naar het busstation gebracht en reis je in ongeveer acht uur per bus van Bagan naar Kalaw, waar je in de namiddag arriveert. Kalaw is een idyllisch dorp en wordt omgeven door naaldbossen. Bijna dagelijks komen verschillende bergstammen in hun kleurrijke klederdracht naar de markt van Kalaw om hun handelswaar te verkopen.

  11
  1 nacht
  8 uur
 • 12
  Inle Lake

  Trekking in Kalaw en daarna per trein naar Inle Lake

  Vandaag staat er een trekking op het programma. De gids haalt je vroeg in de ochtend op bij het hotel en neemt je mee naar het platteland. Voordat je aankomt in het Danu dorp en kennis maakt met de bergstammen, passeer je kleurrijke velden met gewassen zoals sesam, thee, bloemkool en rijst.

  Uiteindelijk kom je na een afwisselende wandeling aan op het treinstation en stap je aan boord. Je maakt een fantastische treinreis door het pittoreske Kalaw, dwars door bergen en valleien naar Shwenyaung. Na aankomst op het station staat de chauffeur op je te wachten, om je vervolgens naar het hotel bij Inle lake te brengen. 

  12
  1 nacht
  8 uur
 • 13
  Inle Lake

  Een dag varen op Inle Lake

  Het prachtige Inle Lake in het zuiden van de staat Shan is een gigantisch meer, dat omringd wordt door traditionele Shan-dorpen. Op het meer zelf wonen de Intha’s al eeuwen in houten huizen die volledig op palen zijn gebouwd. Vandaag maak je een unieke tocht op het meer. Je vaart per eigen privémotorboot langs drijvende tuinen, ziet vanaf je boot de beroemde beenroeiers in actie en meert aan bij een traditionele markt, waar je de leukste souvenirs kunt kopen. Daarnaast krijg je te zien hoe Birmese sigaren worden gemaakt en bezoek je de Phaung Daw U Pagode, een beroemd pelgrimsoord waar vijf gouden Boeddhabeelden staan.

  ’s Middags word je door een gastvrije Intha-familie verwelkomt bij hen thuis en geniet je tijdens de lunch van het prachtige uitzicht op het meer. Als de tijd het toelaat breng je ook nog een bezoek aan een lokale zijdeweverij. Kortom; een veelzijdige en bijzondere dag, die je niet snel zult vergeten!

  13
  1 nacht
  8 uur
 • 14
  Inle Lake

  Vrije dag

  Vandaag is de dag vrij te besteden. Huur bijvoorbeeld een fiets, bezoek de omliggende dorpen en maak kennis met de lokale bevolking!

  14
  1 nacht
 • 15
  Inle Lake

  transfer, vlucht naar Yangon, einde reisvoorstel

  Vandaag word je opgehaald bij het hotel voor de transfer naar het vliegveld van Heho, waarna je terugvliegt naar Yangon. Je kunt ervoor kiezen om hier nog een nacht te verblijven of meteen door te vliegen naar huis. 

  15
  1 nacht

Inclusief

 • Genoemde transfers van- en naar de vliegvelden
 • Binnenlandse vlucht van Heho (Inle Lake) naar Yangon
 • Genoemd vervoer per (nacht)bus en trein 
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Excursies met Engelssprekende gids zoals genoemd in het reisvoorstel
 • Entreegelden

Locatie rondreis

Bergstammen, eeuwenoude tempels en overweldigende natuur

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks