Avontuurlijke & actieve rondreis door veelzijdig Myanmar

19-daagse reis door Myanmar

Avontuurlijke rondreis 

Rondreis door Myanmar

Tijdens deze complete en avontuurlijke rondreis bezoek je levendige steden als Yangon en Mandalay, de historische stad Bagan, maak je kennis met de bergstammen in Hsipaw en Kalaw en ontmoet je de beroemde beenroeiers in Inle Lake. Je reist per (nacht)bus, trein, boot en privé-auto met chauffeur. 

De reis begint in Yangon, stad van de schitterende (letterlijk & figuurlijk) Shwedagon Pagode. Vanuit Yangon reis je per nachtbus naar Hsipaw, waar je prachtig kunt wandelen en kennis maakt met de lokale bevolking. Per trein reis je over het Gokteik Viaduct naar Pyin Oo Lwin en in Mandalay bezoek je de beroemde U Bein Bridge, een teakhouten brug van meer dan een kilometer lang!

Per boot reis je over de Irrawaddy rivier verder naar Bagan, waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan en waar je de mooiste tempelcomplexen van de wereld vindt. Vanuit Bagan reis je per privé-auto met chauffeur via de stad Salay naar Kalaw, een uitvalsbasis voor mooie wandelingen in de omgeving. Je maakt een prachtige treinreis en trekking naar Inle Lake en maakt een unieke boottocht op het meer. Uiteindelijk vlieg je vanuit Inle Lake, via Yangon, weer terug naar huis. 

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek

  Je neemt plaats op je nachtvlucht naar Yangon, een vlucht van ongeveer 16 uur waarbij je de volgende dag aankomt.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  16 uur
  Amsterdam
 • 2
  Yangon

  Aankomst & transfer naar het hotel

  Na aankomst op de luchthaven staat de chauffeur op je te wachten, om je vervolgens naar het hotel te brengen. Hierna kun je rustig bijkomen van de lange vlucht en de eerste indrukken van Myanmar opdoen. Breng ’s avonds bijvoorbeeld een bezoek aan de gezellige en levendige markt in China Town!

  02
  1 nacht
  1 uur
 • 3
  Yangon

  Bezoek aan de spirituele Shwedagon Pagode

  Tijdens deze interactieve tour bezoek je niet alleen de indrukwekkende Shwedagon pagode, maar maak je ook kennis met de lokale bevolking en het dagelijkse leven. Na een traditioneel Birmees ontbijt start de tour. Samen met een Engelssprekende gids wandel je door de levendige straten van Yangon en bezoek je lokale bedrijven, markten en tempels, die allemaal een essentiële rol spelen in het onderhoud van de Shwedagon pagode. Ondertussen vertelt de gids je meer over de geschiedenis van deze beroemde pagode en leer je meer over de religie van de Birmezen: het Boeddhisme. Tot slot bezoek je een traditionele waarzegster en wordt de tour afgesloten met een typisch Birmese lunch.  

  03
  1 nacht
  5 uur
 • 4
  Hsipaw

  Per nachtbus van Yangon naar Hsipaw

  Vandaag heb je een vrije dag in Yangon te besteden. In de namiddag word je opgehaald bij het hotel en naar het busstation gebracht. Per nachtbus reis je in ongeveer 14 uur van Yangon naar Hsipaw, waar je de volgende ochtend vroeg aankomt.  

  04
  1 nacht
  14 uur
 • 5
  Hsipaw

  Aankomst in Hsipaw, wandeling met gids door de Shan dorpjes

  Na aankomst in Hsipaw loop je samen met de gids van het busstation naar het hotel, waarna je tijd hebt om je op te frissen. Rond 13.30 uur haalt de gids je op en start de wandeling door een prachtig heuvelachtig landschap. Je loopt langs rijstvelden en andere seizoensgewassen, bezoekt lokale scholen, diverse kloosters en verschillende Shan dorpjes, waar je kennis maakt met de bergstammen en het dagelijkse leven.

  05
  1 nacht
  3 uur
 • 6
  Hsipaw

  Boottocht op de Dokhtawaddy rivier

  Vandaag laat de gids je Myanmar vanaf het water zien. De rivier die door de stad Hsipaw stroomt, wordt de Dokhtawaddy rivier genoemd. Tijdens deze 5 uur durende excursie maak je een boottocht en vaar je door een prachtig berglandschap, langs plantages en zie je vanaf het water de lokale bevolking aan het werk. Na een uurtje varen stap je uit de boot om een 150 jaar oud Shan-klooster te bezoeken, deze ligt midden in het bos! Na een verfrissende duik vaar je, via een typisch traditioneel Shan-dorp, terug naar Hsipaw. De rest van de middag is vrij te besteden.

  06
  1 nacht
  5 uur
 • 7
  Hsipaw

  Wandeling door de rijstvelden & bezoek aan Palaung Tribal dorpen

  Een van de meest kleurrijke stammen in de Shan staat zijn zeker de Palaung stammen, die bekend staan om hun hoogwaardige theeplantages. Bijzonder is dat de vrouwen nog steeds hun traditionele klederdracht dragen! Tijdens een vijf uur durende wandeling bezoek je twee of drie verschillende dorpen, waar je kennis maakt met de Paluang stammen. In een van de lokale dorpen wordt een eenvoudige lunch geserveerd. Het is een prachtige en veelzijde wandeling door een heuvelachtig en afwisselend landschap. Onderweg passeer je theeplantages, kleurrijke velden en bossen. 

  07
  1 nacht
  5 uur
 • 8
  Pyin Oo Lwin

  Per trein van Hsipaw, over het Gokteik Viaduct, naar Pyin Oo Lwin

  Geniet van een indrukwekkende, ruim acht uur durende treinreis door het Shan-gebergte, over het Gokteik-viaduct. Het viaduct werd in 1901 aangelegd en is één van de hoogste ijzeren spoorwegviaducten ter wereld! Je reist door een spectaculair berglandschap en komt langs verschillende kleine dorpjes en steden. Verkopers stappen regelmatig op de trein om drankjes en lokale snacks te verkopen. In de namiddag kom je aan in Pyin U Lwin, waarna je per paardenkoets naar het hotel wordt gebracht. Onderweg zul je meerdere koetsen tegenkomen; ze leveren een leuk straatbeeld op!

  08
  1 nacht
  8 uur
 • 9
  Mandalay

  Privé transfer van Pyin Oo Lwin naar Mandalay

  Na het ontbijt reis je per prive auto met chauffeur naar Mandalay, waar je ongeveer twee uur later arriveert. Bezoek in Mandalay bijvoorbeeld de heilige Mandalay Hill, ga per fiets naar het knusse weversdorp Amarapura of bezoek de prachtige pagode in Ava en Sagaing. Enkele kilometers ten zuiden van Mandalay vind je de beroemde en zeer vaak gefotografeerde U Bein Bridge, een teakhouten brug van meer dan een kilometer lang!

  09
  1 nacht
  2 uur
 • 10
  Mandalay

  Unieke fietstocht in en rondom Mandalay

  Tijdens deze onvergetelijke fietstocht ga je van de gebaande paden en maak je kennis met de drukke stad Mandalay, maar daarnaast ook met het rustige plattelandsleven. Na een korte introductie start de tour. Je fietst door levendige buurten en langs lokale markten de drukke stad uit. Voor je het weet waan je je in een oase van rust. Je fietst langs (rijst)velden, lokale dorpjes en ziet de boeren aan het werk op hun land. Je stopt bij een lokale versmarkt en krijgt te zien hoe bamboe geweven wordt. Dit product wordt gebruikt om vrijwel alles te maken, van daken tot muren en van ventilatoren tot matten.

  Je wandelt door een typisch Mandalay dorp en maakt kennis met de lokale bevolking en het dagelijkse leven. Ook bezoek je een theewinkel voor wat welverdiende drankjes, voordat je terugkeert naar het beginpunt. Je wordt per motor opgehaald en teruggebracht naar het hotel, dus aan te raden is om beschermende kleding en dichte schoenen te dragen!  

  10
  1 nacht
  4 uur
 • 11
  Bagan

  Per bus van Mandalay naar Pakkoku & per boot verder naar Bagan

  Tijdens deze avontuurlijke dagexcursie reis je per openbare bus van Mandalay naar Pakkoku, gevolgd door een cruise over de prachtige Irrawaddy-rivier. Na het ontbijt word je per prive transfer naar het busstation gebracht. Je stapt op de bus en maakt een vier uur durende busreis door een spectaculair landschap.

  Na aankomst in Pakkoku staat de gids op je te wachten, om je vervolgens mee te nemen naar een kleurrijke markt en een lokale slipper fabriek. Ook bezoek je een weverij waar je te zien krijgt hoe karakteristieke katoenen dekens worden gemaakt. Eenmaal aangekomen bij de steiger in Pakokku, stap je op een prive boot. Ga lekker onderuit zitten en geniet van het prachtige uitzicht en een lokale lunch die tijdens de bootreis wordt geserveerd. Onderweg maak je nog een stop bij de onontdekte Kyauk Gu Umin-grottempel, voordat je in Bagan arriveert.

  11
  1 nacht
  8 uur
 • 12
  Bagan

  Een bezoek aan de verborgen tempels en ruïnes van Bagan

  Bagan is een van de mooiste plekken van Azië met een grote historische waarde. Over een uitgestrekt gebied van zo’n 40 vierkante kilometer vind je ruim 4000 tempels, kloosters, pagodes en ruïnes. Vandaag ga je samen met je gids de verborgen tempels van Bagan ontdekken! Gedurende de dag reis je per privéauto en bezoek je diverse stoepa's, tempels, kloosterruïnes en afgelegen gebieden waar nog maar weinig toeristen komen.

  In de middag geniet je van een traditionele lunch bij een lokale familie thuis, waarna de ontdekkingsreis verder gaat. De gids laat je een hoop verborgen plekken zien en leert je graag meer over het magische koninkrijk Bagan!

  12
  1 nacht
  8 uur
 • 13
  Bagan

  Vrije dag

  Vandaag is de dag in Bagan vrij te besteden. Je kunt er voor kiezen om een e-bike of fiets te huren en zelf op ontdekkingsreis te gaan. Of bewonder Bagan vanaf grote hoogte, vanuit een luchtballon!

  13
  1 nacht
 • 14
  Salay

  Privé transfer van Bagan naar Salay inclusief diverse stops

  Na het ontbijt word je opgehaald bij het hotel en per prive auto met chauffeur naar de stad Salay gebracht. Onderweg maak je stops bij diverse tempels en pagodes en breng je een bezoek aan een kleine fabriek waar ‘tamarind flakes’ worden gemaakt, heerlijke lokale snoepjes! De lunch wordt vandaag geserveerd in een houten klooster en nadat je bent uit gegeten heb je nog tijd om een wandeling te maken door het dorp langs de rivier. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan.

  Je eindigt de middag met een bezoek aan een prachtig kloostercomplex en wandelt over de lange teakhouten loopbrug in het nabijgelegen dorp, voordat je arriveert in de historische stad Salay, aan de oever van Ayeyarwaddy River.

  14
  1 nacht
 • 15
  Kalaw

  Privé transfer van Salay naar Kalaw

  Vandaag reis je in ongeveer 5,5 uur per prive transfer van Salay naar Kalaw, waar je in de middag arriveert. Kalaw is een idyllisch dorp en wordt omgeven door naaldbossen. Bijna dagelijks komen verschillende bergstammen in hun kleurrijke klederdracht naar de beroemde markt van Kalaw, om hun handelswaar te verkopen.

  15
  1 acht
  5 uur 30 min
 • 16
  Inle Lake

  Trekking in Kalaw & daarna per trein van Kalaw naar Inle Lake

  Vandaag staat er een trekking op het programma. De gids haalt je vroeg in de ochtend op bij het hotel en neemt je mee naar het platteland. Voordat je aankomt in het Danu dorp en kennis maakt met de bergstammen, passeer je kleurrijke velden met gewassen zoals sesam, thee, bloemkool en rijst. Uiteindelijk kom je na een afwisselende wandeling aan op het treinstation en stap je aan boord. Je maakt een fantastische treinreis door het pittoreske Kalaw, dwars door bergen en valleien naar Shwenyaung. Na aankomst op het station staat de chauffeur op je wachten, om je vervolgens naar het hotel bij Inle Lake te brengen. 

  16
  1 nacht
  4 uur
 • 17
  Inle Lake

  Vrije dag

  Vandaag is de dag vrij te besteden. Bewonder alvast het prachtige Inle Lake vanaf een boot of huur een fiets, bezoek de omliggende dorpen en maak kennis met de lokale bevolking!

  17
  1 nacht
 • 18
  Inle Lake

  Een dag varen op Inle Lake

  Het prachtige Inle Lake in het zuiden van de staat Shan is een gigantisch meer, dat omringd wordt door traditionele Shan-dorpen. Op het meer zelf wonen de Intha’s al eeuwen in houten huizen die volledig op palen zijn gebouwd. Vandaag maak je een unieke tocht op het meer. Je vaart per eigen privémotorboot langs drijvende tuinen, ziet vanaf je boot de beroemde beenroeiers in actie en meert aan bij een traditionele markt, waar je de leukste souvenirs kunt kopen. Daarnaast krijg je te zien hoe Birmese sigaren worden gemaakt en bezoek je de Phaung Daw U Pagode, een beroemd pelgrimsoord waar vijf gouden Boeddhabeelden staan.

  ’s Middags word je door een gastvrije Intha-familie verwelkomt bij hen thuis en geniet je tijdens de lunch van het prachtige uitzicht op het meer. Als de tijd het toelaat breng je ook nog een bezoek aan een lokale zijdeweverij. Kortom; een veelzijdige en bijzondere dag, die je niet snel zult vergeten!

  18
  1 nacht
  8 uur
 • 19
  Inle Lake

  Vrije dag

  Vandaag is de laatste vrije dag in Inle Lake aangebroken. Je kunt weer met de fiets op pad of misschien heb je juist zin om lekker te relaxen bij het hotel? Niets moet en alles kan! 

  19
  1 nacht
 • 20
  Inle Lake

  Transfer, vlucht naar Yangon, einde reisvoorstel

  Vandaag word je opgehaald bij het hotel voor de transfer naar het vliegveld van Heho, waarna je terugvliegt naar Yangon. Je kunt ervoor kiezen om hier nog een nacht te verblijven of meteen door te vliegen naar huis. 

  20
  2 uur

Inclusief

 • Genoemde transfers van- en naar de vliegvelden, trein- en busstations
 • Binnenlandse vlucht van Heho naar (Inle Lake) naar Yangon
 • Genoemd vervoer per (nacht)bus, trein en privé auto met chauffeur 
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Genoemde excursies inclusief Engelssprekende gids 
 • Entreegelden

Locatie rondreis

Avontuurlijke & actieve rondreis door veelzijdig Myanmar

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks