Complete Familiereis: Singapore & Myanmar per eigen huurauto

Ontdek modern Singapore & magisch Bagan

Wereldsteden, eeuwenoude tempels en bergdorpjes

Rondreis door Myanmar

Deze veelzijdige reis start in Singapore. Een moderne stad en een mengelmoes van Indiase, Chinese, Arabische en westerse culturen!

Je vliegt verder naar magisch Myanmar en start in Yangon met een bezoek aan de beroemde Shwedagon pagode, die bedekt is met maar liefst 50.000 kilo bladgoud! Daarna is het tijd om Myanmar per eigen huurauto te verkennen.

Je rijdt naar de hoofdstad Nay Pyi Taw, bezoekt het stadje Salay aan de oevers van de Ayeyarwaddy rivier en maakt een fietstocht langs de tempels en ruines van historisch Bagan. Vanuit het bergdorp Kalaw maak je een trekking, ontmoet je de bergstammen en bezoek je Green Hill Valley Elephant Camp, een prachtig project dat zich richt op het verzorgen van kwetsbare olifanten. Je reist verder naar Inle Lake en ontmoet de beroemde beenroeiers tijdens een onvergetelijke boottocht op het meer!

Uiteindelijk vlieg je vanuit Heho (Inle Lake) terug naar Yangon, waar je nog een nacht verblijft voordat je de volgende dag terugvliegt naar huis. 

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek vlucht

  Je neemt plaats op je nachtvlucht naar Singapore, een vlucht van ongeveer 13 uur waarbij je de volgende dag aankomt.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  13 uur
  Amsterdam
 • 2
  Singapore

  Aankomst in Singapore, transfer naar het hotel

  Na aankomst op het vliegveld staat de chauffeur op je te wachten, om je vervolgens naar het hotel te brengen. Afhankelijk van je aankomsttijd kan je vandaag misschien alvast Singapore gaan verkennen. Je kunt in deze moderne wereldstad uitgebreid shoppen en heerlijk eten!

  02
  1 nacht
  1 uur
 • 3
  Singapore

  Vrije dag

  Singapore is een mengelmoes van Indiase, Chinese, Arabische en westerse culturen. Naast een modern centrum vind je er Chinatown met de boeddhistische Thian Hock Keng tempel uit 1841, Little India waar je de indruk krijgt in Delhi rond te lopen en de beroemde Arab Street.

  03
  1 nacht
 • 4
  Yangon

  Transfer, vlucht naar Yangon, transfer naar het hotel

  Na aankomst op de luchthaven staat de chauffeur op je te wachten, om je vervolgens naar het hotel te brengen. Hierna kun je rustig bijkomen of alvast de eerste indrukken van Myanmar opdoen. Breng ’s avonds bijvoorbeeld een bezoek aan de gezellige en levendige markt in China Town!

  04
  1 nacht
  3 uur
 • 5
  Yangon

  Bezoek aan de spirituele Shwedagon Pagode

  Tijdens deze interactieve tour bezoek je niet alleen de indrukwekkende Shwedagon pagode, maar maak je ook kennis met de lokale bevolking en het dagelijkse leven. Na een traditioneel Birmees ontbijt start de tour. Samen met een Engelssprekende gids wandel je door de levendige straten van Yangon en bezoek je lokale bedrijven, markten en tempels die allemaal een essentiële rol spelen in het onderhoud. Ondertussen vertelt de gids je meer over de geschiedenis van de Shwedagon pagode en de religie van de Birmezen: het Boeddhisme. Tot slot bezoek je een traditionele waarzegster en sluit je de tour af met een typisch Birmese lunch.  

  05
  1 nacht
  4 uur
 • 6
  Nay Pyi Taw

  om 09.00 uur huurauto afleveren bij hotel, per auto naar Nay Pyi Taw

  Vandaag wordt de huurauto afgeleverd bij het hotel, waarna je in ongeveer 6 uur naar de hoofdstad van Myanmar, Nay Pia Taw reist. Wat deze stad bijzonder maakt is dat deze erg rustig en ‘leeg’ is. Nay Pia Taw werd in 2002 gebouwd voor miljoenen mensen, maar er wonen er lang niet zoveel. Ook zul je in deze stad weinig toeristen tegenkomen.

  Na aankomst in het hotel kun je je opfrissen en de stad gaan verkennen. Enkele highlights zijn het parlementsgebouw, de Uppatasanti Pagoda, een exacte kopie van de Shwedagon Pagode, en het Nay Pyi Taw Water Fountain Park. In dit park kom je verschillende waterfonteinen tegen, die geprogrammeerd op de muziek een mooie show geven. De kleuren en lichten die worden gebruikt maken het spektakel nog interessanter! Verder vind je in het park een mooie aangelegde tuin, waar je doorheen kunt wandelen.

  06
  1 nacht
  6 uur
 • 7
  Salay

  Per huurauto van Nay Pyi Taw naar Salay

  Na het ontbijt pak je je koffer in en rijd je in ongeveer 4 uur naar het historische stadje Salay, gelegen aan de oever van de Ayeyarwaddy rivier. De rest van de dag is vrij te besteden.

  07
  1 nacht
  4 uur
 • 8
  Salay

  Wandeling met gids in Salay, vrije middag

  Vandaag word je rond 08.30 uur door de gids opgehaald bij het hotel en ga je op ontdekkingstocht in Salay. Je brengt een bezoek aan een oud klooster, een lokale markt, het U Phoe Kyi huis (de rijke koopman die meer dan 130 jaar geleden het indrukwekkende klooster bouwde), tempel ruïnes, koloniale gebouwen en een kleine werkplaats. Na de wandeling keer je terug naar het hotel. De rest van de dag is vrij te besteden.

  08
  1 nacht
  2 uur
 • 9
  Bagan

  Per huurauto van Salay naar Bagan, culinaire foodtour

  Vandaag gaat de reis verder naar het historische Bagan, waar je ongeveer 1,5 uur later arriveert. ’s Middags is het tijd voor een culinaire tour en maak je kennis met de traditionele keuken van Myanmar. Je bezoekt eerst de dorpsmarkt van Myinkaba, waar je meer leert over de verschillende soorten kruiden en groenten die gebruikt worden in Birmese gerechten. Vervolgens krijg je te zien hoe tamarindepasta en lokale lekkernijen worden bereid. De tour wordt afgesloten met een heerlijke uitgebreide lunch die geserveerd wordt in een lokaal klooster. Er worden maar liefst 30 verschillende gerechtjes geserveerd, een smaakexplosie in je mond! Al deze gerechten zijn met liefde bereid door een gastvrije lokale familie.

  09
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 10
  Bagan

  Verken Bagan per fiets

  Vandaag ga je het prachtige Bagan per e-bike verkennen! Bagan is één van de mooiste plekken van Azië met een grote historische waarde. Over een uitgestrekt gebied zo’n 40 vierkante kilometer vind je ruim 4000 tempels, kloosters, pagodes en ruïnes. Je fietst vandaag langs verschillende bekende tempels en ruïnes maar ook laat de gids je graag de verborgen plekjes van Bagan zien.

  10
  1 nacht
  4 uur
 • 11
  Kalaw

  Per huurauto van Bagan naar Kalaw, bezoek aan Green Hill Valley Elephant Camp

  Vandaag wordt een lange maar bijzondere en onvergetelijke dag! Je rijdt in ca. 5,5 uur van Bagan naar Kalaw, waarna je de gids ontmoet en naar het Green Hill Valley Elephant Camp wordt gebracht. Dit project is in 2011 opgezet door een familie en de focus ligt op het verzorgen van olifanten die jaren in de houtindustrie hebben gewerkt. Dankzij de inkomsten van bezoekers is Green Hill Valley Elephant Camp erin geslaagd om de olifanten de zorg te bieden die ze nodig hebben.

  Na aankomst in het kamp krijg je een korte briefing, uitleg over de dagelijkse activiteiten en leer je de leefomgeving van de olifanten kennen. ’s Middags wordt er een heerlijke lunch geserveerd, waarna je de mogelijkheid krijgt om samen met de mahouts (de personen die voor de olifanten zorgen) deze prachtige dieren te wassen en voeren. Een unieke ervaring! Tot slot mag je samen met je reisgezelschap een boom te planten, waarna je terugreist naar je hotel in Kalaw.  

  11
  1 nacht
  5 uur 30 min
 • 12
  Kalaw

  Trekking door de omgeving van Kalaw

  Het voormalig Britse Kalaw ademt een koloniale sfeer dankzij haar oude villa’s, kerken en scholen. De stad wordt bewoond door Birmezen, Nepalezen en Indiërs, evenals verschillende bergstammen: de Padaung en de Pa O.

  Vandaag staat er een trekking op het programma. De gids haalt je ’s morgens op bij het hotel en laat je maar wat graag de prachtige groene omgeving van Kalaw zien. Tijdens de wandeling passeer je lokale dorpjes, kleurrijke velden met gewassen zoals sesam, thee, bloemkool en rijst en maak je kennis met de vriendelijke bergstammen. Daarna is het tijd voor een welverdiende eenvoudige Birmese lunch, waarna je terugkeert naar het hotel. Hier kun je heerlijk bijkomen en nagenieten van alle indrukken die je vandaag hebt opgedaan.

  12
  1 nacht
  6 uur
 • 13
  Inle Lake

  Inleveren huurauto bij Heho Airport, transfer naar Nyaung Shwe (Inle Lake)

  Je rijdt in ongeveer een uurtje naar Heho Airport, waar je de huurauto inlevert. Hierna word je per privé transfer naar het hotel in Nyaung Shwe bij Inle Lake gebracht. De rest van de dag is vrij te besteden.

  Het prachtige Inle Lake ligt in het zuiden van de staat Shan en wordt omringd door traditionele Shan-dorpen. Op het meer zelf wonen de Intha’s al eeuwen in houten huizen, die volledig op palen zijn gebouwd.

  13
  1 nacht
  1 uur
 • 14
  Inle Lake

  Boottocht op Inle Lake

  Een onvergetelijke dagexcursie op Inle Lake. Je vaart per eigen privémotorboot langs drijvende tuinen en ziet vanaf je boot de beroemde beenroeiers in actie. Vervolgens meer je aan bij een traditionele markt waar je de leukste souvenirs kunt kopen. Je krijgt te zien hoe Birmese sigaren worden gemaakt en brengt ook een bezoek aan de Phaung Daw U Pagode, een beroemd pelgrimsoord waar vijf gouden Boeddhabeelden staan. ’s Middags word je door een gastvrije Intha-familie verwelkomt bij hen thuis en geniet je tijdens de lunch van een prachtig uitzicht op het Inle meer. Als de tijd het toelaat, bezoek je ook nog een lokale zijdeweverij. Kortom; een veelzijdige en bijzondere dag, die je niet snel zult vergeten!

  14
  1 nacht
  8 uur
 • 15
  Yangon

  Transfer naar de luchthaven, vlucht naar Yangon, transfer naar hotel

  Vandaag lever je de huurauto in en reis je verder naar de luchthaven van Heho, waarna je verder vliegt naar Yangon. Na aankomst staat de chauffeur op je te wachten om je naar het hotel in Yangon te brengen, waar je de laatste nacht verblijft.

  15
  1 nacht
  1 uur 30 min
 • 16
  Yangon

  Transfer naar de luchthaven, vertrek Yangon

  Vandaag word je naar het vliegveld van Yangon gebracht, voor de terugvlucht naar huis.

  16
  1 nacht
  14 uur
 • 17
  Amsterdam

  Aankomst in Amsterdam

  Vandaag kom je aan in Amsterdam. Dit betekent het einde van een onvergetelijke rondreis. 

  17
  1 nacht

Inclusief

 • Genoemde transfers van- en naar de vliegvelden
 • Binnenlandse vlucht van Heho naar Yangon 
 • 8 dagen autohuur (KIA Sportage) incl. verzekeringen, onbeperkt aantal kilometers en 24/7 pechhulp
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Verblijf in 2 x tweepersoonskamers
 • Excursies inclusief Engelssprekende gids en genoemde maaltijden
 • Entreegelden 

 

 

Locatie rondreis

Complete Familiereis: Singapore & Myanmar per eigen huurauto

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks