Via Monywa naar Bagan

Prachtige kloosters

Prachtige kloosters

Via Monywa naar Bagan

Bij deze bouwsteen reis je in 2 dagen via Monywa naar Bagan, in plaats van de rechtstreekse boottocht. In Mandalay word je opgehaald door de privéauto met chauffeur en op weg naar Monywa bezoek je het schitterende Thanboddhay tempelcomplex en Bodhi Tataung. De volgende dag bezoek je de Hpo Win Daung grotten en vervolgens reis je per privéboot van Pakokku naar Bagan.

Deze bouwsteen duurt 2 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Vertrek naar Monywa via Thanboddhay en Bodhi Tataung

Na het ontbijt word je opgehaald door de privé auto met chauffeur en reis je via een mooie route naar Monywa. Onderweg bezoek je eerst Bodhi Tataung (vertaald 1.000 Boeddha’s), vooral bekend vanwege de enorme liggende en staande Boeddha die je al van veraf kunt zien. Hierna bezoek je het  Thanboddhay tempelcomplex. In de tempel vind je meer dan een half miljoen Boeddhabeelden. Dit tempelcomplex wordt ook wel de Borobudur van Myanmar genoemd, met als hoogtepunt de Thanboddhay pagode zelf. Vervolgens reis je door naar Monywa waar je eventueel in de stad een lunch kunt nuttigen.

Dag 2

Via Pakokku en Hpo Win Daung naar Bagan

Vandaag reis je in ongeveer een uur zuidwaarts naar de Hpo Win Daung grotten. In de grotten vind je duizenden Boeddha’s. Ook hebben een aantal grotten prachtige muurschilderingen. Dit complex is (nog) niet gerestaureerd en je zult hier niet heel veel andere toeristen tegenkomen.

Vervolgens reis je verder naar Pakokku, aan de Irrawaddy rivier. Je kunt hier even rondwandelen voor je aan boord gaat van de privéboot, die je naar Bagan brengt. De boottocht naar Bagan duurt circa 2 uur en je zult je geen moment vervelen. Bij aankomst in Bagan zie je de tempels al in de verte liggen, een prachtige manier om kennis te maken met deze oude tempelstad.

Inclusief

  • Genoemd vervoer per privé auto met chauffeur van Mandalay naar Pakokku
  • Vervoer per privéboot van Pakokku naar Bagan
  • Eén hotelovernachting inclusief ontbijt

Locatie bouwsteen

Via Monywa naar Bagan

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks