Naar de Gouden Rots

Bezoek een van de meest heilige tempels ter wereld

Bezoek een van de meest heilige tempels ter wereld

Naar de Gouden Rots

Tijdens deze bouwsteen reis in het voetspoor van de pelgrims en bezoek je een van de meest heilige tempels en zeker de meest wonderbaarlijke ter wereld: de Gouden Rots bij Kyaiktiyo, een rotsblok dat op een bergtop balanceert. Zeker bij zonsondergang een bijzondere ervaring! Je reist per privé-auto met chauffeur. Op de terugreis naar Yangon staat ook de oude tempelstad Bago op het programma.

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Vertrek naar Kyaiktiyo en lopend naar de Gouden Rots

Je wordt ‘s morgens in het hotel opgehaald voor de rit per auto met chauffeur naar de Gouden Rots. Deze tempel is één van de meest heilige tempels en zeker de meest wonderbaarlijke ter wereld. Dit bedevaartsoord wordt door vele Birmezen bezocht, en tegenwoordig ook door vele toeristen. Men zegt dat het geluk brengt om de weg naar boven te voet af te leggen, een tocht van zo’n 8 uur.

Tijdens onze bouwsteen wordt de rit echter afgelegd met een pick-up-truck. De laatste vier kilometers zijn voor de truck onbereikbaar. Je kunt dit te voet doen; het laatste stukje van de pelgrimsroute, er zijn eventueel dragers om je te helpen met je bagage! Er is nu ook een kabelbaan gebouwd voor deze laatste kilometers. Als je hier gebruik van wilt maken, kun je bij de pick-up vertrekplaats voor 5 Usd een kaartje kopen (enkele reis). 

Dag 2

Bezoek aan Kyaiktiyo en vertrek naar Yangon

’s Morgens kun je nog even een bezoek brengen aan de Gouden Rots. Hierna wandel je weer terug naar beneden, waar de pick-ups klaarstaan die je naar het basiskamp bij Kinpun terugbrengen. Hier wacht de auto met chauffeur, waarna je naar Bago reist, de voormalige hoofdstad met haar vele pagoden en kloosters. Hier breng je ook een bezoek aan het Kyakhat Wine klooster waar meer dan 1000 monniken in totale stilte hun lunch opeten, een indrukwekkende ervaring! Na het bezoek aan Bago reis je terug naar Yangon.

 

Dag 3

Einde van deze bouwsteen

Na het ontbijt kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de ochtendmarkt van Yangon. Een leuke manier om met de vriendelijke bevolking van Myanmar in contact te komen! 

Inclusief

  • Genoemd vervoer per privéauto met chauffeur op dag 1 & dag 2
  • 2 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
     

Locatie bouwsteen

Naar de Gouden Rots

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks