Hsipaw & Pyin U Lwin

Ontdek het noordelijke deel van de Shan staat

Ontdek het noordelijke deel van de Shan staat

Hsipaw & Pyin U Lwin

Bij deze bouwsteen reis je vanuit Lashio naar Hsipaw, gelegen in het noordelijke deel van de Shan staat. In de prachtige omgeving van Hsipaw kun je mooie wandelingen maken en kennis maken met het authentieke Myanmar. Hierna reis je met de beroemde trein naar Pyin U Lwin, een sfeervol plaatsje met prachtige botanische tuinen, nostalgische paardenkoetsen en de unieke sfeer van een voormalig Engels ‘hillstation’.

Deze bouwsteen duurt 5 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Vertrek naar Hsipaw

Na aankomst in Lashio, staat onze chauffeur je al op te wachten voor de transfer naar Hsipaw. Kom je op tijd aan in Hsipaw dan kun je een wandeling maken naar één van de omliggende Shan dorpjes. Een perfecte manier om de vriendelijke en gastvrije bevolking van Myanmar te ontdekken!

Dag 2

Vrije dag

De ochtendmarkt in Hsipaw wordt gezien als één van de leukste van Myanmar. Verschillende bergstammen uit de omgeving en de dorpsbewoners komen hier samen om te handelen. Een levendig en kleurrijk tafereel!  Naast de wandelingen in de omgeving naar de Shan dorpjes, kan je een boottocht maken over de Dokthawaddy rivier, waarbij je dooreen bergachtig gebied langs rijstvelden en dorpjes vaart.

Of laat rustig het lokale leven op je inwerken onder het genot van een drankje in het lokale theehuis. Er komen nog maar weinig toeristen in Hsipaw, zodat je hier nog een authentiek stukje Myanmar ziet!

Dag 3

Vertrek van Hsipaw naar Pyin U Lwin

Vanuit Hsipaw maak je een unieke treinreis naar Pyin U Lwin. De trein rijdt langzaam en stopt onderweg regelmatig, zodat je uit kunt stappen om foto’s te maken van de manoeuvres in de bochten. De treinreis wordt uitgebreid beschreven in Paul Theroux’ boek The Great Railway Bazaar (een aanrader om te lezen!).

Dag 4

Vrije dag

Pyin U Lwin is een gezellig koloniaal stadje. In de koloniale tijd vonden de welgestelde Engelsen het in de zomer vaak te heet in het laagland van Myanmar. Daarom zochten zij hun toevlucht tot de hoger gelegen gebieden zoals de omgeving van Pyin U Lwin, een klein dorp op 1070 meter hoogte. Overal zie je paardenkoetsen waarmee je een ritje door de stad kunt maken; ze leveren in ieder geval een leuk straatbeeld op. In Pyin U Lwin zijn de botanische tuinen of de watervallen zeker een bezoek waard.

Dag 5

Vertrek naar Mandalay

In de ochtend kun je een leuke tour per paardenkoets maken door de stad. Het straatbeeld wordt gevormd door verschillende nationaliteiten die je hier tegenkomt (Birmezen, Nepalezen, Chinezen, Indiërs en lokale bergstammen). Vandaag  reis je weer terug door ter plekke zelf een shared-taxi of jeep te regelen, die elke ochtend klaarstaan om naar Mandalay vertrekken. ’s Avonds kun je in één van de restaurants in Mandalay genieten van een heerlijke maaltijd.

Inclusief

  • 4 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
  • Genoemd vervoer per privé transfer van Lashio naar Hsipaw
  • Treinticket van Hsipaw naar Pyin U Lwin  

Locatie bouwsteen

Hsipaw & Pyin U Lwin

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks