Highlights van Myanmar in vogelvlucht

Ontdek de hoogtepunten van Myanmar

Ontdek de hoogtepunten van Myanmar

Highlights van Myanmar in vogelvlucht

Bij deze bouwsteen reis je de langere afstanden per vliegtuig, maar ook een boot en een privéauto met chauffeur staan op het programma. De reis begint met een vlucht naar het Inle Lake, waar je kennis maakt met de beroemde beenroeiers. Vanuit Inle reis je per privé auto met chauffeur via de Pindaya grotten naar Kalaw, een uitvalsbasis voor mooie wandelingen in de omgeving.

Vanuit Kalaw reis je per privéauto naar het vliegveld van Heho, voor de vlucht naar Mandalay. Hier maak je kennis  met de vele tempels en oude koningssteden. Daarna reis je per boot over de Irrawaddy rivier naar Bagan, waar je de mooiste tempelcomplexen van de wereld zult vinden. Vervolgens vlieg je weer terug naar Yangon, waar deze bouwsteen ten einde is.

Deze bouwsteen duurt 12 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Vlucht naar Heho en transfer naar Inle Lake

Vanuit Yangon vlieg je naar Heho, het vliegveld bij het Inle Lake. Op het vliegveld word je opgewacht door een auto met chauffeur voor de transfer naar het relaxte dorp Nyaung Shwe, aan een kanaal bij het beroemde Inle Lake.

Dag 2

Vrije dag

Het Inle Lake meer ligt in de bergen en heeft een adembenemende schoonheid. Het meer wordt bewoond door de Intha-bevolking die hun dorpen en akkers op palen in het meer hebben gebouwd. Het leukste is een motorbootje huren om de dag op het meer door te brengen en de drijvende tuinen, een sigarenfabriekje of een van de vele houten kloosters te bezoeken. In de dorpen rondom het meer worden regelmatig markten gehouden, een ideale manier om de bergvolkeren van dichtbij te zien. Natuurlijk is het ook mogelijk een excursie per boot over het Inle Lake van te voren bij ons te boeken.

Dag 3

Vertrek naar Kalaw via de Pindaya grotten

Vanuit Inle Lake reis je per privéauto met chauffeur naar Kalaw. De route door de heuvels is prachtig, overal is men aan het werk in de graan- en rijstvelden. Onderweg breng je een bezoek aan de Pindaya grotten. In deze grotten bevinden zich meer dan 8000 Boeddhabeelden in verschillende soorten en maten! Een indrukwekkend gezicht. Na deze stop reis je verder naar Kalaw, dat op een hoogte van zo’n 1300 meter ligt. Het is hier een stuk koeler en je vindt hier dan ook dennenbomen in de beboste heuvels. Kalaw is een voormalig Brits ‘Hillstation’ met veel mooie koloniale huizen.

4

Vrije dag

Kalaw is een idyllisch dorp, omgeven door naaldbossen, waar vele kleurrijke bergstammen naartoe komen om op de markt in het centrum hun handelswaar te verkopen. In het dorp kun je op je gemak overal rondkijken, bijvoorbeeld in het kerkje, bij de grottempel of de lokale bioscoop.  In de omgeving van Kalaw zijn prachtige wandelingen te maken naar de kleurrijke bergstammen van de Palaung en Pa’O en hun dorpen. Je kunt voor een klein bedrag een excursie boeken, waarbij je een dagwandeling maakt onder begeleiding van een gids. 

Dag 5

Transfer naar luchthaven Heho en vlucht naar Mandalay

Vanuit Kalaw word je per privé auto naar het vliegveld van Heho gebracht voor de vlucht naar Mandalay. Na aankomst op het vliegveld van Mandalay word je naar je hotel gebracht waar je de komende 3 nachten verblijft. Mandalay is de tweede stad van Myanmar. Hier vind je onder andere de Mahamuni pagode, waar het beplakken van het grote Boeddhabeeld op televisieschermen wordt uitgezonden. ’s Avonds kun je van een heerlijk diner in één van de gezellige restaurants genieten.

Dag 6

Vrije dag

Tijdens je verblijf in Mandalay kun je helemaal zelf bepalen hoe je deze dag wilt invullen. Bezoek bijvoorbeeld de heilige Mandalay Hill, ga per fiets naar het knusse weversdorp Amarapura of bezoek de prachtige pagoden in Ava en Sagaing. Enkele kilometers ten zuiden van Mandalay vind je de beroemde, en zeer vaak gefotografeerde U Bein Bridge, een teakhouten brug van meer dan een kilometer lang! We bieden ook een leuke dagexcursie aan in Mandalay waarbij je al deze hoogtepunten bezoekt. 

Dag 7

Vrije dag

Ook vandaag heb je een vrije dag. Vanuit Mandalay is het mogelijk Hsipaw en het sfeervolle plaatsje (en voormalige ‘hillstation’) Pyin U Lwin te bezoeken, een aandenken uit de Brits-koloniale tijd.

Dag 8

Per boot van Mandalay naar Bagan

Na enkele dagen Mandalay maak je de prachtige reis per boot over de Irrawaddy rivier naar het oude Bagan. De reis duurt zo’n 7 tot 12 uur, afhankelijk van de drukte, de waterstand en de snelheid van de boot. Tijdens de reis zit je op een stoel op het dek van de boot. Onderweg stopt de boot regelmatig om mensen en goederen in- en uit te laten, dé manier om het bedrijvige rivierleven gade te slaan. Bij aankomst in Bagan zie je de tempels al in de verte liggen, een prachtige manier om kennis te maken met deze oude tempelstad. Je overnacht in Bagan.

Dag 9

Vrije dag

Vandaag heb je een vrije dag in Bagan, één van de mooiste plekken in Azië met een grote historische waarde. Stel je een uitgestrekte vlakte voor, van meer dan 40 vierkante kilometers, bezaait met vele tempels die boven de horizon uitsteken. Vooral tijdens de zonsopkomst en/of zonsondergang is het echt een prachtige ervaring om de tempels te beklimmen en te genieten van het uitzicht. Daarnaast is het in het droge seizoen ook mogelijk om Bagan vanuit een luchtballon te bewonderen!

Dag 10

Vrije dag

Ook vandaag heb je een vrije dag in Bagan en dus voldoende tijd om nog meer tempels te bezoeken! Je kunt de eeuwenoude ruïnes per fiets, e-bike, paard & wagen of per auto met chauffeur ontdekken. Het leuke aan de paardenkarretjes is dat de locals de leukste plekjes kennen om heen te gaan.

Dag 11

Vlucht naar Yangon en transfer naar hotel

Vandaag word je bij je hotel opgehaald voor de transfer naar het vliegveld van Bagan, voor de vlucht naar Yangon. In Yangon word je opgewacht en naar het hotel gebracht. 

Dag 12

Einde van deze bouwsteen

Na het ontbijt in je hotel in Yangon is deze bouwsteen ten einde, maar je kunt natuurlijk kiezen voor een van onze andere bouwstenen en je reis door Myanmar vervolgen. 

Inclusief

  • Bootticket van Mandalay naar Bagan
  • Genoemd vervoer per privé-auto met chauffeur op dag 3 en dag 5
  • 11 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
  • Binnenlandse vluchten van Yangon naar Heho, van Heho naar Mandalay en van Bagan naar Yangon
  • Genoemde transfers van het hotel naar vliegveld en v.v.

Locatie bouwsteen

Highlights van Myanmar in vogelvlucht

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks