Highlights van Myanmar

Otndek de highlights van Myanmar

Otndek de highlights van Myanmar

Highlights van Myanmar

Tijdens deze bouwsteen reis je per boot, vliegtuig en privé-auto met chauffeur langs de hoogtepunten van dit land vol pagoden, tempels, rijstvelden en kleurrijke bergstammen. De reis begint in Mandalay, waar je kennismaakt met de vele tempels en oude koningssteden. Daarna reis je per boot over de Irrawaddy rivier naar Bagan, waar je de mooiste tempelcomplexen van de wereld zult vinden. Vanuit Bagan reis je per privé-auto met chauffeur via Mount Popa naar Kalaw, uitvalsbasis voor mooie wandelingen in de omgeving.

Vervolgens reis je verder per privé-auto via de Pindaya grotten naar het Inle Lake, waar je de beroemde beenroeiers zult zien. Een boottocht over het meer is hier natuurlijk een must! Hierna vlieg je weer terug naar Yangon, waar deze bouwsteen ten einde is.

Deze bouwsteen duurt 11 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst in Mandalay

Deze bouwsteen begint in Mandalay. Misschien ben je rechtstreeks vanuit Bangkok naar Mandalay gevlogen, of kom je per bus, trein of vliegtuig vanuit de hoofdstad Yangon. In Mandalay vind je onder andere de Mahamuni pagode, waar het beplakken van het grote Boeddhabeeld op televisieschermen wordt uitgezonden. ’s Avonds kun je van een heerlijk diner in één van de gezellige restaurants genieten.

Dag 2

Vrije dag

Tijdens je verblijf in Mandalay kun je helemaal zelf bepalen hoe je je dagen wilt invullen. Bezoek bijvoorbeeld de heilige Mandalay Hill, ga per fiets naar het knusse weversdorp Amarapura of bezoek de prachtige pagoden in Ava en Sagaing. Enkele kilometers ten zuiden van Mandalay vind je de beroemde en zeer vaak gefotografeerde U Bein Bridge, een teakhouten brug van meer dan een kilometer lang!

Dag 3

Vrije dag

Ook vandaag heb je een vrije dag. Vanuit Mandalay is het eventueel ook mogelijk het sfeervolle plaatsje (en voormalige ‘hillstation’) Pyin U Lwin te bezoeken, een aandenken uit de Brits-koloniale tijd.

Dag 4

Per boot van Mandalay naar Bagan

Na enkele dagen Mandalay maak je de prachtige reis per boot over de Irrawaddy rivier naar het oude Bagan. De reis duurt zo’n 7 tot 12 uur, afhankelijk van de drukte, de waterstand en de snelheid van de boot. Tijdens de reis zit je op een stoel op het dek van de boot. Onderweg stopt de boot regelmatig om mensen en goederen in- en uit te laten, dé manier om het bedrijvige rivierleven gade te slaan. Bij aankomst in Bagan zie je de tempels al in de verte liggen, een prachtige manier om kennis te maken met deze oude tempelstad. Je overnacht in Bagan.

Dag 5

Vrije dag

Vandaag heb je een vrije dag in Bagan, één van de mooiste plekken in Azië met een grote historische waarde. Stel je een uitgestrekte vlakte voor van meer dan 40 vierkante kilometers, bezaait met vele tempels die boven de horizon uitsteken. Vooral tijdens de zonsopkomst en/of zonsondergang is het echt een prachtige ervaring om de tempels te beklimmen en te genieten van het uitzicht. Daarnaast is het in het droge seizoen ook mogelijk om Bagan vanuit een luchtballon te bewonderen, een unieke ervaring!

Dag 6

Vervoer van Bagan naar Kalaw

Vanuit Bagan reis je per privé auto met chauffeur naar Kalaw, dat op een hoogte van zo’n 1300 meter ligt. Het is hier een stuk koeler en je vindt hier dan ook dennenbomen in de beboste heuvels. Kalaw is een voormalig Brits ‘Hillstation’ met veel mooie koloniale huizen.

Dag 7

Vrije dag

Kalaw is een idyllisch dorp, omgeven door naaldbossen, waar vele kleurrijke bergstammen naartoe komen om op de markt in het centrum hun handelswaar te verkopen. In het dorp kun je op je gemak overal rondkijken, bijvoorbeeld in het kerkje, bij de grottempel of de lokale bioscoop. In de omgeving van Kalaw zijn prachtige wandelingen te maken naar de kleurrijke bergstammen van de Palaung en Pa’O en hun dorpen. Je kunt voor een klein bedrag een excursie boeken, waarbij je een dagwandeling maakt onder begeleiding van een gids. Alleen in de maanden juli tot half oktober is dit door de weersomstandigheden niet mogelijk.

Dag 8

Vertrek naar Inle Lake via de Pindaya grotten

Vanuit Kalaw reis je verder per privéauto met chauffeur naar het Inle Lake. De route door de heuvels is prachtig, overal is men aan het werk in de graan- en rijstvelden. Onderweg breng je een bezoek aan de Pindaya grotten. In deze grotten bevinden zich meer dan 8000 Boeddhabeelden in verschillende soorten en maten! Een indrukwekkend gezicht. Hierna reis je verder naar het relaxte dorp Nyaung Shwe, aan een kanaal bij het beroemde Inle Lake.

Dag 9

Vrije dag

Inle Lake ligt in de bergen en heeft een adembenemende schoonheid. Het meer wordt bewoond door de Intha-bevolking die hun dorpen en akkers op palen in het meer hebben gebouwd. Het leukste is een motorbootje huren om de dag op het meer door te brengen en de drijvende tuinen, een sigarenfabriekje of een van de vele houten kloosters te bezoeken. In de dorpen rondom het meer worden regelmatig markten gehouden, een ideale manier om de bergvolkeren van dichtbij te zien. Natuurlijk is het ook mogelijk een excursie per boot over het Inle Lake van tevoren bij ons te boeken.

Dag 10

Transfer naar luchthaven en binnenlandse vlucht naar Yangon

Vandaag word je opgehaald bij je hotel voor de transfer naar het vliegveld van Heho, voor de vlucht naar Yangon. In Yangon word je opgewacht en naar het hotel gebracht. 

Dag 11

Einde van deze bouwsteen

Na het ontbijt in je hotel in Yangon is deze bouwsteen ten einde, maar je kunt natuurlijk kiezen voor een van onze andere bouwstenen en je reis door Myanmar vervolgen. 

Inclusief

  • 10 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
  • Bootticket van Mandalay naar Bagan
  • Genoemd vervoer per privé-auto met chauffeur op dag 6 en dag 8
  • Genoemde transfer van Inle Lake naar vliegveld Heho
  • Binnenlandse vlucht van Heho naar Yangon
  • Genoemde transfer van het vliegveld naar je hotel in Yangon.

Locatie bouwsteen

Highlights van Myanmar

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks