Het ongerepte zuiden van Myanmar

Ontdek het niet-toeristische zuiden van Myanmar

Ontdek het niet-toeristische zuiden van Myanmar

Het ongerepte zuiden van Myanmar

Tijdens deze bouwsteen reis je per privé-auto met chauffeur naar het niet-toeristische zuiden van Myanmar, langs de voormalige hoofdsteden van het oude Birma in de Mon State. Je bezoekt de havenstad Mawlamyine, het prachtige karstgebergte bij Hpa’an, de beroemde Gouden Rots en de tempelstad Bago.

Deze bouwsteen duurt 7 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Vertrek naar Kyaiktiyo via Bago

Op de eerste dag haalt de chauffeur je om half negen ’s morgens op, en stop je onderweg voor een bezoek aan de Kyaik Pun pagode. In Bago, de oude hoofdstad van het Mon koninkrijk, wordt gestopt bij het Kyakhat Wijn klooster, waar meer dan duizend monniken in stilte lunchen. Een bijzonder tafereel!

Daarna reis je door naar Kyaikhtiyo, waar de beroemde tempel op de Gouden Rots ligt. Deze tempel is één van de meest heilige tempels en zeker de meest wonderbaarlijke ter wereld. Dit bedevaartsoord wordt door vele Birmezen bezocht, en tegenwoordig ook door vele toeristen. Men zegt dat het geluk brengt om de weg naar boven te voet af te leggen, een tocht van zo’n 8 uur. Tijdens onze bouwsteen wordt de rit echter afgelegd met een pick-up-truck. De laatste vier kilometers zijn voor de truck onbereikbaar en moeten te voet worden afgelegd. Er zijn eventueel dragers om je te helpen met je bagage! Je overnacht in een hotel vlakbij de Gouden Rots.

Dag 2

Vertrek naar Hpa'An via de grotten

’s Morgens kun je nog even een bezoek brengen aan de Gouden Rots. Hierna wandel je weer terug naar beneden, waar de pick-ups klaarstaan die je naar het basiskamp bij Kinpun terugbrengen. Hier wacht de chauffeur om je naar Hpa An te brengen. Onderweg bezoek je de Bayin Nyi grot op 200 meter hoogte en later de Kawt Gon grot die bekend staat om de duizenden afbeeldingen van Boeddha op de muren. Vergeet ook hier je zaklamp niet! Hpa An is klein, rustig en minder toeristisch. Je kunt hier ter plaatse een fiets-riksha boeken om je rond te laten rijden door het stadscentrum en de markt.

Dag 3

Vertrek naar Mawlamyine via Zwekabin klooster

Vandaag bezoek je het klooster van Zwekabin Hill, dat hoog boven het vlakke landschap uittorent. De klim naar het klooster duurt ongeveer twee uur over ongelijke treden en de inspanning wordt beloont met een waanzinnig uitzicht! De tocht naar beneden is ongeveer een uur. Hierna reis je verder naar Mawlamyine, prachtig gelegen aan de mond van de Thanlwin rivier. Deze havenstad stond vroeger bekend als Moulmein en was toen de hoofdstad van Birma. De stad heeft een geheel eigen karakter, met veel gebouwen uit de koloniale tijd en een sfeervolle boulevard.

Dag 4

Dagtrip naar Mudon, Kyaikkami en naar Setse Beach

Na het ontbijt word je naar Mudon gebracht, waar je de grootste liggende Boeddha ter wereld kan zien (160 meter lang!). Hierna bezoek je de kustplaats Kaikkami en de Yele Paya Pagode. Je wandelt over het bekende bruine zand van Setse Beach, aan de zee. Je overnacht weer in Mawlawyine.

Dag 5

Halve dagtrip naar lokale markt en pagodes

Vanuit Mawlawyine word je naar de Kyaikmaraw Paya Pagode gebracht, uit de 15e eeuw. Daarna reis je weer terug naar Mawlawyine en kun je zelf bepalen wat je ’s middags doet. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een boottocht te maken naar Shampoo eiland (Gaung Se Kyun), of je kunt de U Zina pagode en de Kyaikthanlan pagode bezoeken, met prachtig uitzicht over de stad en de haven.

Dag 6

Vertrek naar Yangon via Mottama, Bago Buddha en pagode

Het is ongeveer zeven uur rijden terug naar Yangon. Onderweg bezoek je de vroeger belangrijke zeehaven Mottama. Ook maak je weer een stop in Bago om de hoge Shwemawdaw pagode en de in 994 gebouwde grote liggende Boeddha Shwethalyaung te bezoeken. Je overnacht in Yangon.

Dag 7

Einde van deze bouwsteen

Na het ontbijt kun je je reis door Myanmar verder vervolgen. 

Inclusief

  • Genoemd vervoer per privéauto met chauffeur 
  • Excursies zoals in het programma genoemd 
  • 6 hotelovernachtingen inclusief ontbijt

Locatie bouwsteen

Het ongerepte zuiden van Myanmar

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks