Dagexcursie Ava, Amarapura en Sagaing, vanuit Mandalay

Breng een bezoek aan de oude koningssteden

Breng een bezoek aan de oude koningssteden

Dagexcursie Ava, Amarapura en Sagaing, vanuit Mandalay

 

Vanuit Mandalay is het mogelijk een excursie te maken naar de oude koningssteden Ava, Amarapura en Sagaing. De oude stad Ava (tegenwoordig Inwa) is omringd door rivieren en kanalen en het lijkt meteen of je een stap terug doet in de tijd. De beste manier om je hier te verplaatsen is dan ook per paard en wagen. Je bezoekt onder andere het teakhouten klooster Bagaya Kyaung en de scheve toren van Inwa.

De volgende stop is Amarapura, met een prachtige verzameling pagodes en kloosters. Als je hier aan het einde van de ochtend bent, kun je de vele monniken van het klooster in lange rijen door de straten zien lopen om hun eten voor die dag op te halen. Amarapura is echter vooral bekend door de beroemde en zeer vaak gefotografeerde U Bein Bridge, een teakhouten brug van meer dan een kilometer lang. Monniken en lokals steken de brug over, lopend of per fiets, wat mooie plaatjes oplevert.

Sagaing is het spirituele centrum van Myanmar, met vele kloosters en tempels. In Sagaing bezoek je allereerst de pagode op Sagaing Hill aan de Irrawaddy rivier. Vanaf de top van de heuvel heb je een prachtig uitzicht over de rivier en de vele tempels in de omgeving. Hierna bezoek je nog diverse pagodes en een klooster, waar honderden kinderen les krijgen. Aan het einde van de middag word je weer teruggebracht naar je hotel in Mandalay, een mooie ervaring en waarschijnlijk vele foto’s rijker.

Deze bouwsteen duurt 1 dag

Bekijk het programma

Dag 1

Dagexcursie Ava, Amarapura en Sagaing

Vandaag bezoek je eerst de oude stad Ava (tegenwoordig Inwa). Deze stad is omringd door rivieren en kanalen en het lijkt meteen of je een stap terug doet in de tijd. De beste manier om je hier te verplaatsen is dan ook per paard en wagen. Je bezoekt onder andere het teakhouten klooster Bagaya Kyaung en de scheve toren van Inwa.

De volgende stop is Amarapura, met een prachtige verzameling pagodes en kloosters. Als je hier aan het einde van de ochtend bent, kun je de vele monniken van het klooster in lange rijen door de straten zien lopen om hun eten voor die dag op te halen. Amarapura is echter vooral bekend door de beroemde en zeer vaak gefotografeerde U Bein Bridge, een teakhouten brug van meer dan een kilometer lang. Monniken en lokals steken de brug over, lopend of per fiets, wat mooie plaatjes oplevert.

Sagaing is het spirituele centrum van Myanmar, met vele kloosters en tempels. In Sagaing bezoek je allereerst de pagode op Sagaing Hill aan de Irrawaddy rivier. Vanaf de top van de heuvel heb je een prachtig uitzicht over de rivier en de vele tempels in de omgeving. Hierna bezoek je nog diverse pagodes en een klooster, waar honderden kinderen les krijgen. Een bijzondere en veelzijdige dag!

Inclusief

  • Vervoer per privé-auto met chauffeur
  • Gids 

Locatie bouwsteen

Dagexcursie Ava, Amarapura en Sagaing, vanuit Mandalay

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks