Reis door het Oude Mayarijk

16-daagse rondreis door Yucatan

Terug in de tijd

Compleet Yucatan

Een prachtige 16-daagse reis door het Oude Mayarijk per openbaar vervoer vanuit Cancun langs de hoogtepunten van de Mundo Maya.

De openbare bussen in Mexico zijn van uitstekende kwaliteit, dus een perfecte optie als je niet zelf met een huurauto wilt rijden. Je ziet onder andere de Mayatempels van Chichen Itza en Palenque, slentert door de koloniale straatjes van Merida en Campeche en bezoekt de indianenmarkt van San Cristobal de las Casas. De reis eindigt met een relaxed strandverblijf in bruisend Playa del Carmen.

 • 1
  Cancun

  Aankomst Cancun, transfer naar hotel

  Je vliegt op Cancun, een vlucht van ongeveer 14 uur. Bij aankomst word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Tijdens je rit door de stad proef je al de magische sfeer. Kom na je lange reis tot rust in je hotel.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  14 uur
  Cancun
 • 2
  Chichén Itza

  Per openbare bus naar Chichén Itza

  Vanuit Cancun is het ongeveer 3 uur rijden naar het kleine dorp bij de beroemde Mayatempels van Chichén Itzá. Geniet vanmiddag van het fijne buitenzwembad bij je hotel, of wandel naar de Ik Kil cenote, een mooie, natuurlijke poel met watervallen.

  02
  1 nacht
  3 uur
 • 3
  Mérida

  Per openbare bus naar Mérida

  Een groot voordeel van overnachten bij Chichen Itza is dat je vanmorgen al vroeg richting de tempels kunt gaan, voordat de grote groepen toeristen aankomen. Het tempelcomplex van Chichen Itza was zo’n 1000 jaar geleden een belangrijke Mayastad. Het bekendste is de Kukulcan piramide, waar om de paar jaar bij een bepaalde zonnestand de schaduw van de trappen een kruipende slang uitbeeldt. Dit belangrijke tempelcomplex is helemaal gerestaureerd. Vanmiddag stap je in de bus (ca. 2,5 uur rijden) naar het koloniale Merida.

  Het is een grote stad, maar je hotel ligt in het gezellige oude centrum. Er heerst een relaxte sfeer, na aankomst kun je vast lekker gaan rondslenteren door het centrum. Ga vanavond eten in een van de gezellige patio’s waar vaak onverwacht een restaurant is gevestigd. Wij hebben bij Amaro gegeten, een sfeervol restaurant met binnenplaats in hartje centrum waar je heerlijk kunt eten. Ook spelen muzikanten hier regelmatig rustige live muziek. Alle ingrediënten voor een ontspannen avond!

   

  03
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 4
  Mérida

  Vrije dag

  Wandel vandaag lekker rond door het oude centrum (op zondag is het centrum afgesloten voor auto’s), bezoek bijvoorbeeld de kathedraal of neem een paardenkoetsje (‘calesa‘) voor een ritje over de Paseo de Montejo. Zin in wat meer actie? OutSight biedt vanuit Mérida leuke excursies aan. Maak een boottocht naar de flamingo’s bij Celestun, ga zwemmen in de cenotes bij Cuzamá of bezoek de Maya Ruïnes van Uxmal & Kabah

  04
  1 nacht
 • 5
  Campeche

  Per openbare bus naar Campeche

  Vandaag is het met de bus ongeveer 2,5 uur rijden naar Campeche. Deze stad staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en zal je met de mooie architectuur, smalle straatjes en de vrolijk gekleurde gevels een warm welkom heten. Het centrum van Campeche wordt op zaterdag afgezet voor het verkeer. ‘s Avonds zijn er veel activiteiten op straat, dit is erg gezellig. Een bezoek in het weekend plannen is daarom een aanrader!

  05
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 6
  San Cristobal de las Casas

  Vrije dag Campeche, per nachtbus naar San Cristobal de las Casas

  Vandaag heb je nog alle tijd om door de smalle straatjes van Campeche te slenteren, je hotel ligt middenin het historische centrum dus je kunt vanuit je hotel lopend op pad. Wandel langs de vestingmuren en bekijk een paar van de bastions, die vroeger de stad moesten beschermen tegen de piraten. Vanavond stap je in de nachtbus naar San Cristobal de las Casas (ca. 13,5 uur rijden).

  06
  1 nacht
  13 uur 30 min
 • 7
  San Cristobal de las Casas

  Aankomst San Cristobal de las Casas

  Vandaag kom je aan in deze gezellige indianenstad. San Cristobal ligt hoger dan de andere plaatsen die je tijdens je rondreis bezoekt, waardoor het (vooral ’s avonds) een stuk koeler is. Je kunt vandaag al lekker rondslenteren in het sfeervolle centrum; er zijn talloze cafés, restaurants en winkeltjes te vinden. Breng ook een bezoek aan de Mercado Municipal, een indiaanse groenten- en fruitmarkt waar je weinig andere toeristen zult tegenkomen.

  07
  1 nacht
 • 8
  San Cristobal de las Casas

  Vrije dag

  Vanuit San Cristobal biedt OutSight twee leuke excursies aan; wat dacht je van een boottocht door de indrukwekkende Sumidero Canyon of een bezoek aan de Indiaanse dorpen in de omgeving van San Cristobal de las Casas?
  Geen zin in een excursie? Wandel dan vandaag bijvoorbeeld naar de kleurrijke indianenmarkt. De verschillende stammen uit de omgeving komen naar deze markt om hun koopwaar aan de man te brengen. Zij dragen elk kleding in de kleuren van hun eigen stam, een zeer kleurrijk geheel om te zien!

  08
  1 nacht
 • 9
  Palenque

  Per taxi/busje via Agua Azul en Misol-Ha naar Palenque

  Vandaag word je door een seat-in busje bij je hotel opgehaald voor de rit naar Palenque (ca. 6 uur). Onderweg stop je bij de mooie watervallen van Agua Azul en Misol-Ha. Je wordt uiteindelijk bij je hotel in Palenque afgezet. Door de tropische ligging is het in Palenque vaak erg vochtig en heet. Even omschakelen dus na het koelere San Cristobal! Het stadje zelf stelt niet zoveel voor, maar er heerst een gezellige backpackerssfeer dus het is zeker wel leuk om vanmiddag even door het centrum te wandelen. Geniet van de bedrijvigheid op straat, overal wordt handwerk (lederwaren en bewerkt hout) verkocht.

   

  09
  1 nacht
  6 uur
 • 10
  Palenque

  Vrije dag

  Een must bij Palenque is een bezoek aan de beroemde Mayaruïnes, door veel mensen als mooiste van heel Latijns Amerika gezien. Deze oude Mayastad, verscholen in de jungle, was in haar tijd één van de meest invloedrijke steden. Hier vind je ook de Tempel van de Inscripties, de laatste rustplaats van de grote Maya koning Pakal. Pas in 1952 is hier een geheime gang ontdekt naar het binnenste van de piramide…

  Deze ruïnes zijn een fantastische plaats om een goed beeld te krijgen van het leven in een Mayastad. Loop rond en bewonder! Aangezien je morgen pas ’s avonds met de nachtbus uit Palenque vertrekt, kun je het bezoek aan de Mayaruïnes ook tot morgen bewaren. In dat geval heb je vandaag tijd voor een excursie naar de jungle van Bonampak en Yaxchilan

  10
  1 nacht
 • 11
  Playa del Carmen

  Vrije dag Palenque, per nachtbus naar Playa del Carmen

  Heb je gisteren nog niet alles van de Maya-ruïnes kunnen zien, dan heb je daar vandaag nog ruimschoots de tijd voor. Of relax nog even bij het zwembad van het hotel. De nachtbus naar Playa del Carmen vertrekt vanavond pas.

  11
  1 nacht
  11 uur 30 min
 • 12
  Playa del Carmen

  Aankomst in Playa del Carmen

  Vanmorgen kom je aan in de bruisende strandplaats Playa del Carmen. Geniet alvast van je eerste cocktail op het strand en neem een duik in zee! Vanavond ga je natuurlijk heerlijk eten in een van de vele gezellige restaurants in het levendige centrum.

  12
  1 nacht
 • 13
  Playa del Carmen

  Vrije dag

  Geniet van heerlijke vrije dagen aan het mooie strand van Playa del Carmen. Het is een gezellige, toeristische vakantieplaats, met de intussen beroemde Quinta Avenida als toeristisch middelpunt. Een lange straat vol winkeltjes, bars, cafés en restaurantjes, waar je je zeker niet zult vervelen. Op het strand vind je verschillende strandclubs en je kunt hier eenvoudig een ligbed met parasol huren!

  13
  1 nacht
 • 14
  Playa del Carmen

  Vrije dag

  Nog een laatste dag genieten van de Mexicaanse zon, de nacho's, taco's en het leven op straat!

  14
  1 nacht
 • 15
  Cancun

  Transfer naar het vliegveld, vertrek uit Cancun

  Alweer de laatste dag van deze mooie reis. Je wordt naar het vliegveld gebracht voor je internationale vlucht naar Nederland waar je de volgende dag aankomt.

  15
  1 nacht
 • 16
  Amsterdam

  Aankomst Amsterdam

  Einde van deze rondreis. Vind je het leuk om een reisverslag te lezen van een soortgelijke reis, lees dan de belevenissen van Charlotte en Eva in Mexico.

  16
  14 uur

Inclusief

 • Genoemde transfers van- en naar de vliegvelden
 • Verblijf in 1 x tweepersoonskamer
 • Hotelovernachtingen op basis van logies
 • Bustickets zoals genoemd in het reisvoorstel
 • Tours & excursies zoals in het reisvoorstel genoemd

Locatie rondreis

Reis door het Oude Mayarijk

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks