Mysterieuze Maya's

16-daagse reis door Yucatan

Adembenemend mooi

Onze reis door Mexico

Deze rondreis van 2 weken per eigen huurauto start aan het strand van Playa del Carmen, een relaxed begin van je rondreis! Daarna bezoek je de hoogtepunten van het schiereiland Yucatan. Je reist per eigen huurauto in je eigen tempo, dus je kunt onderweg zo vaak & zo lang stoppen als je maar wilt! Via het sfeervolle stadje Valladolid reis je naar de beroemde Maya-ruïnes van Chichén Itzá. Je kunt slenteren door het centrum van de koloniale stad Mérida en de flamingo’s bij Celestun bezoeken. Daarna verken je de smalle straatjes en gekleurde huizen in Campeche voordat je verder rijdt naar Palenque, hier liggen prachtige Maya-tempels verscholen in de jungle. Uiteindelijk kom je weer terug bij de kust, deze fly-drive eindigt aan het parelwitte strand van Tulum! Hier lever je de huurauto in, en kun je enkele dagen heerlijk relaxen. Op de laatste dag word je vanuit Tulum naar de luchthaven gebracht voor je terugvlucht!

 • 1
  Playa del Carmen

  Aankomst luchthaven en transfer naar Playa del Carmen

  Je vliegt op Cancun, een vlucht van ongeveer 14 uur. Bij aankomst word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Tijdens je rit door de stad proef je al de magische sfeer. Kom na je lange reis tot rust in je hotel.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  14 uur
  Playa del Carmen
 • 2
  Playa del Carmen

  Vrije dag

  Geniet tijdens je vrije dagen in Playa del Carmen van de prachtig blauwe zee en het stralend witte strand. Natuurlijk loop je ook de Quinta Avenida op en neer, de gezellige winkelstraat met veel winkels en terrasjes, een heerlijk relaxed begin van je rondreis!

  02
  1 nacht
 • 3
  Playa del Carmen

  Vrije dag

  Geniet ook deze dag van het strand of maak een leuke trip in de omgeving. 

  03
  1 nacht
 • 4
  Valladolid

  Ophalen huurauto en vertrek naar Valladolid

  Vandaag haal je de huurauto op en rijd je in ongeveer 2,5 uur naar het stadje Valladolid. Het prachtige Zocalo van Valladolid staat vol bankjes en bomen, en hier vind je alle belangrijke gebouwen zoals het postkantoor en het toeristenbureau. De stad ademt een oude koloniale sfeer uit. In de directe omgeving vind je ook een cenote, zodat je kunt kiezen voor een heerlijke koele duik.

  04
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 5
  Mérida

  Vertrek naar Mérida, onderweg bezoek Chichén Itzá

  Vanmorgen vertrek je richting Chichén Itzá (ca. 1,5 uur rijden), zo’n 1000 jaar geleden was dit een belangrijke Mayastad. De bekendste ruïne is de Kukulcan piramide! Na je bezoek aan de ruïnes van Chichén Itzá reis je door naar Mérida (ca. 1,5 uur rijden), hier kun je de kathedraal bezoeken, of neem een paardenkoetsje (‘calesa‘) voor een ritje over de Paseo de Montejo.

  05
  1 nacht
  3 uur
 • 6
  Mérida

  Vrije dag

  Een echte aanrader voor vandaag is een bezoek aan de flamingo’s bij Celestun, op een kleine 100 km ten westen van Mérida. Dit vissersplaatsje hoort bij een beschermd natuurgebied. Je kunt een boottocht maken en daarna heerlijk vis eten op het prachtige strand. Je kunt hier eenvoudig zelf heen rijden met je huurauto, of je kunt de excursie boeken! Je slaapt vanavond in een gezellig hotel in het oude centrum van Mérida.

  06
  1 nacht
 • 7
  Campeche

  Vertrek naar Campeche via Uxmal

  Vandaag rijd je via Uxmal naar Campeche (ca. 5 uur rijden). Uxmal is een indrukwekkende Maya stad met de ‘Piramide van de Tovenaar’ en het ‘Gouverneurs Paleis’. Deze gebouwen staan bekend als de mooiste voorbeelden van de Maya bouwstijl Puuc. Hierna rijd je door naar Campeche, waar je zult overnachten.

  07
  1 nacht
  5 uur
 • 8
  Campeche

  Vrije dag

  Vandaag heb je de hele dag vrij in Campeche. De stad staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en zal je met de mooie architectuur, smalle straatjes en de vrolijk gekleurde gevels een warm welkom heten. Het centrum van Campeche wordt op zaterdag afgezet voor het verkeer. ‘s Avonds zijn er veel activiteiten op straat, dit is erg gezellig. Een bezoek in het weekend plannen is daarom een aanrader!

  08
  1 nacht
 • 9
  Palenque

  Vertrek naar Palenque

  Na je ontbijt rijd je in ongeveer 5 uur verder naar Palenque. Palenque ligt aan de rand van de jungle en door deze tropische ligging is het vaak erg vochtig en heet. Het stadje zelf stelt niet zoveel voor, maar er heerst een gezellige backpackers-sfeer dus het is zeker leuk om vanmiddag door het centrum te wandelen. Geniet van de bedrijvigheid op straat, overal wordt handwerk (lederwaren en bewerkt hout) verkocht. Je hotel heeft een zwembad in de tuin waar je heerlijk kunt bijkomen van de autorit.

  09
  1 nacht
  5 uur
 • 10
  Palenque

  Vrije dag

  Een must voor vandaag is een bezoek aan de beroemde Maya ruïnes, door veel mensen als mooiste van heel Latijns-Amerika gezien. Deze oude Mayastad, verscholen in de jungle, was in haar tijd een van de meest invloedrijke steden. Hier vind je ook de Tempel van de Inscripties, de laatste rustplaats van de grote Maya koning Pakal. Pas in 1952 is hier een geheime gang ontdekt naar het binnenste van de piramide.

  Deze ruïnes zijn een fantastische plaats om een goed beeld te krijgen van het leven in een Mayastad. Loop rond en bewonder! Als je nog tijd over hebt, kun je naar de watervallen van Misol-Ha en Agua Azul rijden voor een frisse duik, deze liggen op de weg naar San Cristobal de las  Casas. Geen zin om zelf te rijden? Je kunt ook de excursie Ruines & watervallen boeken. 

  10
  1 nacht
 • 11
  Xpujil

  Vertrek naar Xpujil

  Vandaag rijd je over de laagvlakte van zuidelijk Yucatan naar Xpujil, je bent ongeveer 5,5 uur onderweg. Je overnacht in het sfeervolle Chicanna EcoVillage Resort, een prima onderbreking op je terugreis naar de oostkust van Yucatan! Vlakbij Xpujil is een klein, gelijknamig Maya ruïnecomplex in de jungle. Ook kun je Calakmul bezoeken, een prachtig Mayacomplex middenin de jungle.

  11
  1 nacht
  5 uur 30 min
 • 12
  Tulum

  Vertrek naar Tulum

  Na het ontbijt rijd je in ongeveer 5 uur terug naar de Riviera Maya, waar je de huurauto in Tulum inlevert. Het dorpje zelf ligt een paar kilometer van de kust aan de doorgaande weg en is een verzameling van hostels, restaurantjes, winkels, stoplichten en een bushalte. De meeste hotels liggen iets verderop aan de prachtige kust: een lange rij accommodaties met paradijselijke namen. Elk hotel ligt hier aan zijn eigen stukje strand. De Riviera Maya is hier op haar mooist!

  12
  1 nacht
  5 uur
 • 13
  Tulum

  Vrije dag

  Je sluit je reis heerlijk relaxed af aan het prachtige, rustige strand van Tulum. Tulum staat niet voor niets bekend om de fotogenieke Maya-ruïne aan de oceaan. Je kunt hier eenvoudig naartoe wandelen. We raden je aan om dit ’s morgens vroeg of juist aan het einde van de dag te doen, er zijn dan minder dagjesmensen! Ook kun je in deze omgeving een aantal prachtige cenotes bezoeken, waar je misschien wel wilt zwemmen in het ijskoude, heldere water!

  13
  1 nacht
 • 14
  Tulum

  Vrije dag

  Geniet nog van deze laatste dag aan het mooie strand.

  14
  1 nacht
 • 15
  Tulum

  Transfer naar het vliegveld, vertrek uit Cancún

  Alweer de laatste dag van deze mooie reis. Je wordt naar het vliegveld gebracht voor je internationale vlucht terug naar Amsterdam waar je de volgende dag aankomt.

  15
  1 nacht
  1 uur
 • 16
  Amsterdam

  Aankomst

  Vandaag komt de vlucht vanuit Cancún aan in Amsterdam en is de reis ten einde. Vind je het leuk om een reisverslag te lezen van een soortgelijke reis, lees dan de belevenissen van Kim in Mexico.

  16
  14 uur

Inclusief

 • 11 hotelovernachtingen op basis van logies
 • Overnachtingen in Tulum inclusief ontbijt
 • Aankomsttransfer naar hotel in Playa del Carmen
 • Vertrektransfer van Tulum naar vliegveld Cancun
 • 9 dagen autohuur categorie AB (Chevrolet Chevy of gelijkwaardig) inclusief CDW / LDW
 • Lokale taxen
 • Onbeperkt aantal kilometers
 • WA verzekering
 • Praktische reisinformatie met tips voor onderweg
 • Een goede wegenkaart van Mexico.

Locatie rondreis

Mysterieuze Maya's

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks