Mexico Compleet: Mexico-Stad naar Yucatan

21-daagse rondreis van Mexico Stad naar de Riviera Maya

Boeiend & afwisselend

Veelzijdig Mexico

Per openbare bus reis je in drie weken vanuit Mexico Stad richting het zuiden naar Cancun – Yucatan.

De openbare bussen in Mexico zijn van uitstekende kwaliteit, dus een perfecte optie als je niet zelf met een huurauto wilt rijden. Via Puebla kom je in koloniaal Oaxaca. Slenter door de straten en bezoek de ruïnes van Monte Alban. Ook zie je natuurlijk de indianenmarkt van San Cristobal de las Casas.

Maak een boottocht bij de Sumidero Canyon, voordat je verder reist naar de Mayastad in de jungle bij Palenque. Via het koloniale Merida kom je bij de Mayatempels van Chichén Itza, een van de nieuwe zeven wereldwonderen. De reis wordt afgesloten aan het strand van de gezellige strandplaats Playa del Carmen. Een relaxed einde van een veelzijdige reis!

 

 • 1
  Mexico Stad

  Vertrek uit Amsterdam, aankomst in Mexico Stad, transfer naar hotel

  Je vliegt op  Mexico stad, een vlucht van ongeveer 14 uur. Bij aankomst word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Tijdens je rit door de stad proef je al de magische sfeer. Kom na je lange reis tot rust in je hotel.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

   

  01
  1 nacht
  14 uur
  Mexico Stad
 • 2
  Mexico Stad

  Vrije dag

  Maak vandaag kennis met de bevolking en proef alvast de Mexicaanse sfeer. Het grote Antropologische museum is een bezoekje waard. In de Zona Rosa vind je gezellige restaurants, disco’s en zelfs een straatje met terrasjes: Calle Hamburgo.
  Leuk is de excursie Fietsend door Mexico-Stad en de 'Walking Lunch' door het historisch centrum.

  02
  1 nacht
 • 3
  Mexico Stad

  Vrije dag

  Wil je vandaag de stad uit? Kies bijvoorbeeld voor de excursie naar het beroemde tempelcomplex van Teotihuacan

  03
  1 nacht
 • 4
  Puebla

  Vertrek vanuit Mexico Stad, per openbare bus naar Puebla

  Vandaag stap je in de bus richting Puebla. Je hotel ligt in het oude centrum van de stad. Na het inchecken kun je direct op pad! Puebla heeft veel mooie kerken en koloniale architectuur. Wanneer je daarna wilt bijkomen kun je dit doen op een van de gezellige terrassen.

  04
  1 nacht
  2 uur
 • 5
  Puebla

  Vrije dag in Puebla

  Vandaag heb je nog een hele vrije dag in deze stad. Bezoek bijvoorbeeld de gezellige kunstenaarswijk Barrio del Artista waar veel open ateliers te vinden zijn. Loop ook even langs de kathedraal bij de Zocalo, deze is zeker de moeite van het bezoeken waard. Tot slot kun je Puebla bijna niet verlaten zonder de lokale specialiteit te proberen: mole (kip in chocoladesaus). Gelukkig gaat er meer dan alleen chocola in de saus, het is een stuk lekkerder dan je zou verwachten!

  05
  1 nacht
 • 6
  Oaxaca

  Per openbare bus naar Oaxaca

  Vandaag reis je in ongeveer 4,5 uur per bus verder naar de koloniale stad Oaxaca. Hier vind je een mengeling van oude koloniale cultuur en hedendaagse Indiaanse invloeden. De binnenstad staat op de lijst van werelderfgoed van Unesco. Slenter vanuit je hotel door de sfeervolle straatjes. ’s Avonds kun je genieten van een diner in een van de gezellige restaurants.

  06
  1 nacht
  4 uur 30 min
 • 7
  Oaxaca

  Vrije dag

  Vandaag ben je vrij om te doen wat je wilt. Een echte aanrader voor vandaag is de excursie naar de ruïnes van Monte Alban, de oude hoofdstad van de Zapotheken. Ga vanavond op een van de gezellige terrassen zitten aan de levendige Zocalo (centrale plein), een prima plek om eens een Margarita uit te proberen, de nationale cocktail van Mexico. Dit is ook de perfecte manier om het lokale leven vanaf een afstandje te bekijken.

  07
  1 nacht
 • 8
  Nachtbus

  Vrije dag Oaxaca, per nachtbus naar San Cristobal de las Casas

  Vandaag ben je nog de hele dag in Oaxaca, voordat je in de nachtbus stapt richting San Cristobal de las Casas.

  08
  1 nacht
  11 uur
 • 9
  San Cristobal de las Casas

  Aankomst in San Cristobal de las Casas

  San Cristobal ligt hoger dan de andere plaatsen die je tijdens je rondreis bezoekt, waardoor het (vooral ’s avonds) een stuk koeler is. Je kunt vandaag lekker rondslenteren in het sfeervolle centrum; er zijn talloze cafés, restaurants en winkeltjes te vinden. Breng ook een bezoek aan de Mercado Municipal, een indiaanse groenten- en fruitmarkt.

  09
  1 nacht
 • 10
  San Cristobal de las Casas

  Vrije dag

  Wandel tijdens je dagen in San Cristobal de las Casas naar de kleurrijke indianenmarkt. Verschillende stammen uit de omgeving komen naar deze markt om hun koopwaar aan de man te brengen. Zij dragen elk kleding in de kleuren van hun eigen stam, een zeer kleurrijk geheel om te zien!

  10
  1 nacht
 • 12
  Palenque

  Per taxi/busje via Agua Azul en Misol-Ha naar Palenque

  Vandaag word je door een seat-in busje bij je hotel opgehaald voor de rit naar Palenque (ca. 6 uur). Onderweg stop je bij de mooie watervallen van Agua Azul en Misol-Ha. Je wordt uiteindelijk bij je hotel in Palenque afgezet. Door de tropische ligging is het in Palenque vaak erg vochtig en heet. Er heerst een gezellige backpackerssfeer in het stadje.

  12
  1
  6 uur
 • 13
  Palenque

  Vrije dag

  Een must voor vandaag is een bezoek aan de beroemde Mayaruïnes, door veel mensen als mooiste van heel Latijns Amerika gezien. Deze oude Mayastad, verscholen in de jungle, was in haar tijd één van de meest invloedrijke steden. Hier vind je ook de Tempel van de Inscripties, de laatste rustplaats van de grote Maya koning Pakal. Pas in 1952 is hier een geheime gang ontdekt naar het binnenste van de piramide… Deze ruïnes zijn een fantastische plaats om een goed beeld te krijgen van het leven in een Mayastad. 

  13
  1 nacht
 • 14
  Merida

  Per openbare bus naar Mérida

  Vandaag heb je een lange busrit voor de boeg naar Mérida. Mérida is een grote koloniale stad, je hotel ligt in het gezellige oude centrum. Door de lichtgekleurde koloniale gebouwen wordt Mérida ook wel de Witte Stad genoemd en er heerst een relaxte sfeer

  Ga vanavond eten in een van de gezellige patio’s. Wij hebben bij Amaro gegeten, een sfeervol restaurant met binnenplaats in hartje centrum . Ook spelen muzikanten hier regelmatig rustige live muziek. Alle ingrediënten voor een ontspannen avond!

  14
  1 nacht
  8 uur
 • 15
  Mérida

  Vrije dag

  Vandaag ben je vrij om te doen wat je wilt. Wandel lekker rond (op zondag is het centrum afgesloten voor auto’s), bezoek bijvoorbeeld de kathedraal of neem een paardenkoetsje (‘calesa‘) voor een ritje over de Paseo de Montejo. Zin in wat meer actie? OutSight biedt vanuit Mérida leuke excursies aan. Maak een boottocht naar de flamingo’s bij Celestun, ga zwemmen in de cenotes bij Cuzamá of bezoek de Maya Ruïnes van Uxmal & Kabah

  15
  1 nacht
 • 16
  Chichén Itza

  Per openbare bus naar Chichén Itza

  Vanuit Mérida is het ongeveer 2,5 uur rijden naar het kleine dorp bij de beroemde Mayatempels van Chichén Itzá. Geniet vanmiddag van het fijne buitenzwembad bij je hotel, of wandel naar de Ik Kil cenote, een mooie, natuurlijke poel met watervallen.

  16
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 17
  Playa del Carmen

  Per openbare bus naar Playa del Carmen

  Een groot voordeel van overnachten bij Chichén Itza is dat je vanmorgen al vroeg richting de tempels kunt gaan, voordat de grote groepen toeristen aankomen. Het tempelcomplex van Chichén Itza was zo’n 1000 jaar geleden een belangrijke Mayastad. Het bekendste is de Kukulcan piramide, waar om de paar jaar bij een bepaalde zonnestand de schaduw van de trappen een kruipende slang uitbeeldt.

  In de middag stap je in de bus naar Playa del Carmen waar het strand en het gezellige centrum op je ligt te wachten. 

  17
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 18
  Plya del Carmen

  Vrije dag

  Geniet van twee heerlijke vrije dagen aan het mooie strand van Playa del Carmen. Het is een gezellige, toeristische vakantieplaats, met de intussen beroemde Quinta Avenida als toeristisch middelpunt. Het is een lange straat vol winkeltjes, bars, cafés en restaurantjes, waar je je zeker niet zult vervelen. Op het strand vind je verschillende strandclubs en je kunt hier eenvoudig een ligbed met parasol huren.

  18
  1 nacht
 • 19
  Playa del Carmen

  Vrije dag

  Heb je toch nog zin om op pad te gaan? De kust is in deze omgeving prachtig en je kunt vanuit Playa del Carmen eenvoudig mooie trips maken. 

  19
  1 nacht
 • 20
  Cancun

  Seat-in transfer naar het vliegveld van Cancun, vertrek uit Cancun

  Alweer de laatste dag van deze mooie reis. Je wordt naar het vliegveld gebracht voor je internationale vlucht terug naar Europa waar je de volgende dag aankomt.

  20
  1 nacht
 • 21
  Amsterdam

  Aankomst in Amsterdam

  Einde rondreis

  21
  14 uur

Inclusief

 • Genoemde transfers van- en naar de vliegvelden
 • Verblijf in 1 x een, twee, drie, vier - persoonskamers
 • Hotelovernachtingen exclusief ontbijt 
 • Bustickets zoals genoemd in het reisvoorstel
 • Tours & excursies zoals in het reisvoorstel genoemd

 

Locatie rondreis

Mexico Compleet: Mexico-Stad naar Yucatan

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks