Vanuit Mexico-Stad per huurauto door Kleurrijk Mexico

Maak een afwisselende self-drive door Mexico

Maak een afwisselende self-drive door Mexico

Mexico-Stad, autorondreis door Kleurrijk Mexico, per huurauto | OutSight

Vanuit Mexico-Stad – per huurauto 12 dagen door Kleurrijk Mexico: deze afwisselende self-drive begint én eindigt in Mexico-Stad. Je maakt kennis met de koloniale stad Oaxaca en de mysterieuze Maya-ruïnes in de jungle bij Palenque. Ook de indianenstad San Cristobal de las Casas en de havenstad Veracruz worden bezocht!

Deze bouwsteen duurt 12 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Ophalen huurauto en vertrek naar Oaxaca

Vanmorgen haal je de huurauto op start deze afwisselende self-drive! Je rijdt door een prachtig berglandschap in ongeveer 7 uur naar de koloniale stad Oaxaca. In Oaxaca verblijf je de komende drie nachten zodat je voldoende tijd hebt om deze gezellige stad te leren kennen. Je hotel ligt in het centrum van de stad, zodat je ’s avonds vanuit je hotel naar het Zocalo (het centrale plein) kunt wandelen.

Dag 2

Vrije dag

Deze stad is een mengeling van oude koloniale cultuur en hedendaagse Indiaanse invloeden, een zalige stad om lekker rond te wandelen. De binnenstad staat op de lijst van werelderfgoed van de Unesco. Slenter vanuit je hotel door deleuke oude straatjes. Je komt dan vanzelf langs mooie kerken en historische gebouwen, en wie weet heb je geluk en wordt er een lokale markt gehouden. Vergeet niet om een uitstapje te maken naar de oude hoofdstad van de Zapotheken, Monte Alban. ’s Avonds kun je genieten van een diner in een van de gezellige restaurants.

Dag 3

Vrije dag

Deze stad is een mengeling van oude koloniale cultuur en hedendaagse Indiaanse invloeden, een zalige stad om lekker rond te wandelen. De binnenstad staat op de lijst van werelderfgoed van de Unesco. Slenter vanuit je hotel door deleuke oude straatjes. Je komt dan vanzelf langs mooie kerken en historische gebouwen, en wie weet heb je geluk en wordt er een lokale markt gehouden. Vergeet niet om een uitstapje te maken naar de oude hoofdstad van de Zapotheken, Monte Alban. ’s Avonds kun je genieten van een diner in een van de gezellige restaurants.

Dag 4

Vertrek naar Tehuantepec

Vanuit Oaxaca rijd je vandaag in ongeveer 5 uur naar Tehuantepec. In Tehuantepec stop je voornamelijk om de lange reis naar San Cristobal de las Casas te onderbreken, maar de Zócalo (het centrale plein) van deze stad is altijd gezellig druk en je kunt er lekker eten. Een prima plaats om het lokale leven vanaf een afstandje te bekijken.

Dag 5

Vertrek naar San Cristobal de las Casas

Vandaag rijd je het hoogland in, het is 6 uur rijden naar San Cristobal de las Casas. Deze gezellige stad ligt op 2120 meter hoogte en de temperatuur zal dalen als je omhoog rijdt. De mist die je (mogelijk) onderweg tegenkomt zorgt voor een fantastisch gevoel van magie en spiritualiteit. Je kunt vanmiddag waarschijnlijk al rondslenteren in het sfeervolle centrum van San Cristobal; er zijn talloze cafés, restaurants en winkeltjes te vinden.

Dag 6

Vrije dag

Wandel vandaag bijvoorbeeld naar de kleurrijke indianenmarkt. De verschillende stammen uit de omgeving komen naar deze markt om hun koopwaar aan de man te brengen. Zij dragen elk kleding in de kleuren van hun eigen stam, een zeer kleurrijk geheel om te zien! Breng ook een bezoek aan de Mercado Municipal, een indiaanse groenten- en fruitmarkt waar je weinig andere toeristen zult tegenkomen. Als je zin hebt in een uitstapje, rij dan bijvoorbeeld naar enkele van de indiaanse dorpen in de omgeving. Of boek deze trip als excursie in een internationale groep! (zie tabblad ‘excursies’ hierboven).

Dag 7

Vertrek naar Palenque

Na het ontbijt rijd je in ongeveer 6 uur verder naar Palenque. Palenque ligt aan de rand van de jungle en door deze tropische ligging is het vaak erg vochtig en heet. Het stadje zelf stelt niet zoveel voor, maar er heerst een gezellige backpackers sfeer dus het is zeker wel leuk om vanmiddag even door het centrum te wandelen. Geniet van de bedrijvigheid op straat, overal wordt handwerk (lederwaren en bewerkt hout) verkocht. Je hotel heeft een zwembad in de tuin waar je lekker kunt bijkomen van de autorit.

Dag 8

Vrije dag

Een must voor vandaag is een bezoek aan de beroemde Maya ruïnes, door veel mensen als mooiste van heel Latijns Amerika gezien. Deze oude Mayastad, verscholen in de jungle, was in haar tijd één van de meest invloedrijke steden. Hier vind je ook de Tempel van de Inscripties, de laatste rustplaats van de grote Maya koning Pakal. Pas in 1952 is hier een geheime gang ontdekt naar het binnenste van de piramide. Deze ruïnes zijn een fantastische plaats om een goed beeld te krijgen van het leven in een Mayastad. Uitgekeken? Neem je frisse duik dan in het zwembad van je hotel!

Dag 9

Vertrek naar Villahermosa

Vanuit Palenque rijd je in ongeveer 3 uur naar Villahermosa. Villahermosa is een drukke, typisch Mexicaanse stad. Het hoogtepunt van deze stad is het beroemde La Venta park. In het La Venta park vind je de metersgrote Olmeken koppen, indrukwekkend om te zien. Bovendien is het een fijn park om in te wandelen.

Dag 10

Vertrek naar Veracruz

Na het ontbijt vertrek je richting Veracruz, op ongeveer 8 uur rijden vanuit Villahermosa. Dit is de belangrijkste havenstad van Mexico, hier kwam Cortez voor het eerst aan land. Er zijn veel bars en terrasjes, waar je je tot laat in de avond kunt vermaken.

Dag 11

Vrije dag

Vandaag ben je vrij om te bedenken wat je wilt doen. In Veracruz hangt een echt Caribische sfeer en het is dan ook een genot om rond te wandelen over de boulevard en het centrale plein. Er zijn genoeg dingen te zien; het paleis, de kathedraal het fort en enkele musea zijn een bezoek waard. Ook de oude vuurtoren mag niet ontbreken. ’s Avonds kun je gezellig wandelen en een hapje eten op de boulevard.

Dag 12

Vertrek naar Mexico-Stad, inleveren huurauto en einde bouwsteen

Na het ontbijt rijd je in ongeveer 5 uur terug naar Mexico-Stad, waar je de huurauto inlevert en deze bouwsteen ten einde is. Waarschijnlijk vlieg je (na nog een nachtje in de hoofdstad) terug naar Nederland, maar als je nog wat meer tijd hebt, is het een aanrader om naar Cancun te vliegen voor een relaxed verblijf aan het strand van bruisend Playa del Carmen of de rust en witte stranden in Tulum!

Inclusief

 • 11 hotelovernachtingen exclusief ontbijt
 • 12 dagen autohuur in een categorie AB, inclusief:
  •  CDW / LDW / VRF / SUR
  • WA verzekering ZONDER eigen risico
  • Lokale taxen
  • Onbeperkt aantal kilometers
 • Goede wegenkaart van Mexico
 • Praktische reisinformatie met tips voor onderweg

Locatie bouwsteen

Vanuit Mexico-Stad per huurauto door Kleurrijk Mexico

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks