Oude vrouw in traditionele kleding zitten tegen stenen pilaar in deuropening Mexico

San Cristobal: Indianendorpen & Sumidero Canyon

Ontdek de mystieke sfeer van deze Indianenstad

Ontdek de mystieke sfeer van deze Indianenstad

San Cristobal: Indianendorpen & Sumidero Canyon

De indianenstad San Cristobal de las Casas ademt een mystieke sfeer uit. De verschillende indianenstammen uit de omgeving van San Cristobal komen hier naar de markt en dragen elk hun eigen typische kleding, een zeer kleurrijk geheel om te zien. De stad ligt op ca. 2100 m. hoogte in een mooie vallei waar voldoende uitstapjes te maken zijn!

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst San Cristobal de las Casas

Vandaag kom je aan in deze gezellige indianenstad. San Cristobal ligt hoger dan de andere plaatsen die je tijdens je rondreis bezoekt, waardoor het (vooral ’s avonds) een stuk koeler is. Je kunt vandaag al lekker rondslenteren in het sfeervolle centrum; er zijn talloze cafés, restaurants en winkeltjes te vinden. Breng ook een bezoek aan de Mercado Municipal, een indiaanse groenten- en fruitmarkt waar je weinig andere toeristen zult tegenkomen.

Dag 2

Vrije dag

Wandel vandaag bijvoorbeeld naar de indianenmarkt. De verschillende stammen uit de omgeving komen naar deze markt om hun koopwaar aan de man te brengen. Zij dragen elk kleding in de kleuren van hun eigen stam, een zeer kleurrijk geheel om te zien! Vanuit San Cristobal biedt OutSight een aantal leuke excursies aan; een boottocht door de indrukwekkende Sumidero Canyon, een bezoek aan Indiaanse dorpen in de omgeving & ziplinen of fietsen in het ecologische park El Encuentro.

Dag 3

Einde van deze bouwsteen

Vandaag is deze bouwsteen ten einde. Nog niet uitgekeken in San Cristobal? Natuurlijk kunnen we je verblijf met een of enkele dagen verlengen. Wel klaar om verder te reizen? Er zijn twee opties. Als je verder in Mexico wilt reizen, raden we de bouwsteen Palenque: jungle-tempels & watervallen aan. Wij kunnen het vervoer per seat-in busje voor je regelen, hierbij stop je onderweg bij de mooie watervallen van Agua Azul en Misol-Ha. Maar vanuit San Cristobal kun je ook perfect doorsteken naar Guatemala voor een combinatie met dit bijzondere land. Bijvoorbeeld Panajachel is echt een aanrader, het vervoer vanuit San Cristobal nemen we natuurlijk in je reisvoorstel op.

Inclusief

  • Twee hotelovernachtingen op basis van logies

Locatie bouwsteen

San Cristobal: Indianendorpen & Sumidero Canyon

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks