Palenque: tempels & watervallen in de jungle

Ontdek de tempels en watervallen van deze mooie stad

Ontdek de tempels en watervallen van deze mooie stad

Mexico bouwsteen Palenque, bouwsteen van OutSight in Mexico!

Palenque ligt aan de rand van het tropische regenwoud. Het stadje zelf stelt niet veel voor, maar de ruïnes zijn zeer indrukwekkend. Vanaf de top van de hoogste tempel kijk je uit over het laagland van Yucatan. Hoogtepunt van dit Mayacomplex is de Tempel der Inscripties, waar pas in 1952 een geheime gang werd ontdekt naar het binnenste van de piramide. Niet ver van Palenque liggen de watervallen van Agua Azul; een frisse duik in deze ‘blauwe wateren’ is zeker aan te raden.

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst Palenque

Vandaag kom je aan in Palenque, gelegen aan de rand van de jungle. Door de tropische ligging is het vaak erg vochtig en heet. Even omschakelen als je vanuit het koelere San Cristobal de las Casas komt! Het stadje zelf stelt niet zoveel voor, maar er heerst een gezellige backpackers sfeer dus het is zeker wel leuk om vanmiddag even door het centrum te wandelen. Geniet van de bedrijvigheid op straat, overal wordt handwerk (lederwaren en bewerkt hout) verkocht.

Dag 2

Vrije dag

Een must voor vandaag is een bezoek aan de beroemde Mayaruïnes, door veel mensen als mooiste van heel Latijns Amerika gezien. Deze oude Mayastad, verscholen in de jungle, was in haar tijd één van de meest invloedrijke steden. Hier vind je ook de Tempel van de Inscripties, de laatste rustplaats van de grote Maya koning Pakal. Pas in 1952 is hier een geheime gang ontdekt naar het binnenste van de piramide…

Deze ruïnes zijn een fantastische plaats om een goed beeld te krijgen van het leven in een Mayastad. Loop rond en bewonder! OutSight kan de excursie naar de ruïnes natuurlijk voor je boeken, in combinatie met een bezoek aan de mooie watervallen van Misol-Ha en Agua Azul. Zie hiervoor het tabblad excursies bovenin deze bouwsteen.

Dag 3

Einde van deze bouwsteen

Vandaag is deze bouwsteen ten einde. Nog niet uitgekeken in Palenque? Natuurlijk kunnen we je verblijf met een of enkele dagen verlengen. Wel klaar om verder te reizen? Er zijn twee opties. Als je verder in Mexico wilt reizen, raden we de bouwsteen Merida: slenteren door de koloniale stad aan. Maar vanuit Palenque kun je ook perfect doorsteken naar Guatemala voor een combinatie met dit bijzondere land. In dat geval is de bouwsteen Van Palenque via de jungle naar Guatemala echt een aanrader.

Inclusief

  • Twee hotelovernachtingen op basis van logies

Locatie bouwsteen

Palenque: tempels & watervallen in de jungle

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks