Mérida: slenteren door de koloniale stad

Bezoek de stad met een echte koloniale sfeer

Bezoek de stad met een echte koloniale sfeer

Mexico bouwsteen 'Mérida, de koloniale stad' - bouwsteen van OutSight !

De stad Mérida (ook wel ‘de witte stad’ of ‘Parijs van Mexico’ genoemd) ademt een echte koloniale sfeer uit. De stad staat bekend om de vele oude, gerestaureerde gebouwen en het is hier prettig en ontspannen! Wandel lekker rond, bezoek de kathedraal of neem een paardenkoetsje (‘calesa‘) voor een ritje over de Paseo de Montejo.

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst

Vandaag kom je aan in deze gezellige stad. Merida is een grote stad maar je hotel ligt in het gezellige oude centrum. Door de lichtgekleurde koloniale gebouwen wordt Mérida ook wel de Witte Stad genoemd. Er heerst een relaxte sfeer, na aankomst kun je vast lekker gaan rondslenteren door het centrum. Ga vanavond eten in een van de gezellige patio’s waar vaak onverwacht een restaurant is gevestigd. Wij hebben bij Amaro gegeten, een sfeervol restaurant met binnenplaats in hartje centrum waar je heerlijk kunt eten. Ook spelen muzikanten hier regelmatig rustige live muziek. Alle ingrediënten voor een ontspannen avond!

Dag 2

Vrije dag

Vandaag ben je vrij om te doen wat je wilt. Wandel lekker rond (op zondag is het centrum afgesloten voor auto’s), bezoek bijvoorbeeld de kathedraal of neem een paardenkoetsje (‘calesa‘) voor een ritje over de Paseo de Montejo. Zin in wat meer actie? OutSight biedt vanuit Mérida twee leuke excursies aan. Maak een boottocht bij de vele roze flamingo’s van Celestun of bezoek de Maya ruïnes van Uxmal. Meer informatie over de mogelijkheden vind je in het tabblad excursies bovenin deze bouwsteen.

Dag 3

Einde van deze bouwsteen

Vandaag is het tijd om je Mexico reis te vervolgen. De meeste reizigers kiezen na het verblijf in Merida voor de bouwsteen Palenque: tempels & watervallen in de jungle of reizen richting een van de mooie stranden. In dat geval kunnen we de bouwsteen Isla Holbox: snorkelen & relaxen op een eco-eiland zeker aanraden!

Inclusief

  • Twee hotelovernachtingen op basis van logies

Locatie bouwsteen

Mérida: slenteren door de koloniale stad

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks