Fly-drive Yucatan: Chichén Itzá & Palenque

Ontdek de hoogtepunten van het schiereiland Yucatan

Ontdek de hoogtepunten van het schiereiland Yucatan

Fly-drive Yucatan: Chichén Itzá & Palenque

Per huurauto 7 dagen door het rijk van de Maya’s: tijdens deze bouwsteen maak je vanuit Cancun in een week kennis met de hoogtepunten van het schiereiland Yucatan. Je reist per eigen huurauto dus kunt onderweg zo vaak stoppen als je wilt, je reist in je eigen tempo! Je bezoekt eerst de beroemde Maya-ruïnes van Chichén Itzá. Slenter door het centrum in de koloniale stad Mérida en bezoek de flamingo’s bij Celestun.

Geniet van de smalle straatjes en gekleurde huizen in het door UNESCO beschermde plaatsje Campeche voordat je verder rijdt naar Palenque. Bij Palenque liggen prachtige tempels verscholen in de jungle. Je fly-drive eindigt aan een van de mooie stranden van de Rivièra Maya!

Deze bouwsteen duurt 7 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Ophalen huurauto in Cancún, via Chichén Itzá naar Mérida

In Cancun haal je de huurauto op en vertrek je richting Chichén Itzá (ca. 4 uur rijden), zo’n 1000 jaar geleden was dit een belangrijke Mayastad. De bekendste ruïne is de Kukulcan piramide! Na je bezoek aan de ruïnes van Chichén Itzá reis je door naar Mérida (ca. 1,5 uur rijden), hier kun je de kathedraal bezoeken, of neem een paardenkoetsje (‘calesa‘) voor een ritje over de Paseo de Montejo.

Dag 2

Vrije dag

Een echte aanrader voor vandaag is een bezoek aan de flamingo’s bij Celestun, op een kleine 100 km ten westen van Mérida. Dit vissersplaatsje hoort bij een beschermd natuurgebied. Je kunt een boottocht maken en daarna heerlijk vis eten op het prachtige strand. Je kunt hier eenvoudig zelf heen rijden met je huurauto, of je kunt de excursie boeken! Je slaapt vanavond in een gezellig hotel in het oude centrum van Mérida.

Dag 3

Vertrek naar Campeche via Uxmal

De volgende dag rij je via Uxmal naar Campeche (ca. 5 uur rijden). Uxmal is een indrukwekkende Maya stad met de ‘Piramide van de Tovenaar’ en het ‘Gouverneurs Paleis’. Deze gebouwen staan bekend als de mooiste voorbeelden van de Maya bouwstijl Puuc. Hierna rijd je door naar Campeche, waar je zult overnachten. Deze stad staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en zal je met de mooie architectuur, smalle straatjes en de vrolijk gekleurde gevels een warm welkom heten.Het centrum van Campeche wordt op zaterdag afgezet voor het verkeer. ’s Avonds zijn er veel activiteiten op straat, dit is erg gezellig. Een bezoek in het weekend plannen is daarom een aanrader!

Dag 4

Vertrek naar Palenque

Na je ontbijt rijd je in ongeveer 5 uur verder naar Palenque. Palenque ligt aan de rand van de jungle en door deze tropische ligging is het vaak erg vochtig en heet. Het stadje zelf stelt niet zoveel voor, maar er heerst een gezellige backpackers-sfeer dus het is zeker leuk om vanmiddag door het centrum te wandelen. Geniet van de bedrijvigheid op straat, overal wordt handwerk (lederwaren en bewerkt hout) verkocht. Je hotel heeft een zwembad in de tuin waar je heerlijk kunt bijkomen van de autorit.

Dag 5

Vrije dag

Een must voor vandaag is een bezoek aan de beroemde Maya ruïnes, door veel mensen als mooiste van heel Latijns-Amerika gezien. Deze oude Mayastad, verscholen in de jungle, was in haar tijd een van de meest invloedrijke steden. Hier vind je ook de Tempel van de Inscripties, de laatste rustplaats van de grote Maya koning Pakal. Pas in 1952 is hier een geheime gang ontdekt naar het binnenste van de piramide. Deze ruïnes zijn een fantastische plaats om een goed beeld te krijgen van het leven in een Mayastad. Loop rond en bewonder!

Als je nog tijd over hebt, kun je naar de watervallen van Misol-Ha en Agua Azul rijden voor een frisse duik, deze liggen op de weg naar San Cristobal de las  Casas. Geen zin om zelf te rijden? Je kunt ook de excursie Ruines & watervallen vooraf boeken.

 

Dag 6

Vertrek naar Chetumal

Vandaag rijd je over de laagvlakte van zuidelijk Yucatan naar Chetumal, je bent ongeveer 7 uur onderweg. Vertrek dus op tijd! Onderweg kun je eventueel Xpujil en Calakmul bezoeken, kleine Maya ruïnecomplexen in de jungle. Je overnacht vanavond in een hotel in Chetumal. Het is (tegen een toeslag) eventueel mogelijk in plaats van in Chetumal bij Xpujil te overnachten in het sfeervolle Chicanna EcoVillage Resort, een prima onderbreking op je terugreis naar de oostkust van Yucatan!

Dag 7

Vertrek naar de Riviera Maya, inleveren huurauto en einde bouwsteen

Na het ontbijt rijd je in ongeveer 5 uur terug naar Riviera Maya, waar je de huurauto inlevert en deze bouwsteen is afgelopen. Je kunt zelf kiezen waar je de huurauto inlevert, en waar je nog een paar dagen wilt verblijven! Sluit bijvoorbeeld je rondreis af aan het strand van bruisend Playa del Carmen of geniet van de rust, stranden, tempels en palmbomen in Tulum! Wil je de huurauto ook tijdens je strandverblijf nog ter beschikking houden? Geef ons je voorkeur door, dan verlengen we de huurauto een paar dagen, we maken je reisvoorstel graag helemaal op maat!

Inclusief

 • 6 hotelovernachtingen exclusief ontbijt
 • 7 dagen autohuur in een categorie AB, inclusief:
  • CDW / LDW / VRF / SUR
  • WA verzekering ZONDER eigen risico
  • Lokale taxen
  • Onbeperkt aantal kilometers
 • Goede wegenkaart van Mexico
 • Praktische reisinformatie met tips voor onderweg
 • Tarief op basis van beschikbaarheid.

Locatie bouwsteen

Fly-drive Yucatan: Chichén Itzá & Palenque

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks