Casablanca & de koningssteden, in ’t kort!

10-daagse reis langs Casablanca en de koningssteden

Indrukwekkende koningssteden

Onze reis door Marokko

Deze rondreis biedt je de mogelijkheid om in relatief korte tijd vanuit Casablanca per eigen huurauto de indrukwekkende koningssteden van Marokko te bezoeken.

Je maakt vanuit Casablanca kennis met de meest westerse stad Rabat, het oude Meknes en het middeleeuwse Fes. Vanuit Fes rijd je verder naar Marrakech, laat je onderdompelen in de heksenketel van deze mystieke stad!

 • 1
  Casablanca

  Aankomst in Casablanca, transfer naar je hotel

  Je vliegt op Casablanca, een vlucht van ongeveer 3 uur. Bij aankomst word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Tijdens je rit door de stad proef je al de magische sfeer. Kom na je lange reis tot rust in je hotel.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden.  

  01
  1 nacht
  3 uur 30 min
  Casablanca
 • 2
  Casablanca

  Vrije dag in Casablanca

  Vandaag heb je een vrije dag in Casablanca. Bezoek in ieder geval de Hassan II Moskee, een van de grootste moskeeën ter wereld. Vanuit de haven kun je lopen naar de medina met smalle kronkelstraatjes en het marktgedeelte. In het westen van de stad vind je de Boulevard de la Corniche, met gezellige restaurantjes en een wandelboulevard langs de stranden.

  02
  1 nacht
 • 3
  Rabat

  Ca. 09.00 afleveren huurauto bij het hotel, naar Rabat

  Na het ontbijt word de huurauto bij je hotel afgeleverd en kan de autorondreis langs de Koningssteden beginnen! Je rijdt vandaag in ca. twee uur naar de hoofdstad Rabat. Ga in Rabat zeker naar de kasba Oudaya. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over de zee en de oude stad, en je slentert via kronkelstraatjes naar de Medina toe.

  Het is hier niet zo hectisch als in andere steden en je kunt op je gemak de souvenirwinkeltjes bekijken. Geniet ook van de lokale keuken in een van de vele cafés en restaurantjes. Een goed begin van je autorondreis!

  03
  1 nacht
  2 uur
 • 4
  Meknes

  Naar Meknes

  Vandaag rijd je in ongeveer twee uur naar de indrukwekkende ommuurde stad Meknes. Meknes heeft twintig Bab’s (poorten), waarvan de Bab Al-Mansour poort de meest bekende is. Verder herbergt Meknes vele monumenten en meer dan vijftig paleisjes! Deze stad is gebouwd met materialen afkomstig uit het nabijgelegen Volubilis, de oude stad Volubilis is sinds de bouw van Meknes geen levende stad meer. Je kunt deze belangrijkste Romeinse opgraving van Marokko zelf met je huurauto bezoeken, op weg naar Meknes, op ongeveer een half uur afstand van Meknes. Echt een aanrader!

  04
  1 nacht
  2 uur
 • 2
  Fes

  Vanuit Meknes via evt. Volubilis naar Fes

  Breng vandaag een bezoek aan Volubilis als je dat gisteren niet hebt gedaan, of ga nog een keer, om deze oude stad in het ochtendlicht te bekijken! Het is echt de moeite waard en een prachtige ervaring. Je kunt een bezoek goed combineren met je doorreis naar Fes, de rit naar Fes is slechts ca. twee uur.

   

  05
  1 nacht
  2 uur
 • 6
  Fes

  Vrije dag in Fes

  Je hebt vandaag de hele dag de tijd om de oude stad Fes te gaan ontdekken. Fes is de oudste van de Koningssteden. De Medina van Fes (sinds 1980 door de Unesco uitgeroepen tot ‘werelderfgoed’) heeft een doolhof aan straatjes. Je vindt er fruittentjes, veel soeks en meesterwerken van Arabisch-Andalusische architectuur. Fes is de stad van de contrasten: aan de ene kant verankerd in het verleden, aan de andere kant heel levendig en modern.

   

  06
  1 nacht
 • 7
  Marrakech

  Naar Marrakech, inleveren auto in het hotel

  Vandaag heb je een lange rijdag voor de boeg; het is namelijk ruim zes uur rijden naar Marrakech. Onderweg kan je genieten van het prachtige uitzicht, je kunt zelf bepalen waar en hoe vaak je stopt om nog wat foto’s te maken. Uiteindelijk kom je aan in Marrakech. Hier lever je de huurauto in, deze heb je de komende dagen in Marrakech niet meer nodig!

  07
  1 nacht
  6 uur 30 min
 • 8
  Marrakech

  Vrije dag in Marrakech

  Geniet deze dag van de bijzondere sfeer in Marrakech. Hoewel er in de stad eigenlijk qua oude gebouwen of musea niet heel veel te zien is, is er genoeg te beleven! Het Djemaa El Fna plein is de bijzondere ontmoetingsplaats in het hart van de Medina, hier is het de hele dag door een drukte van belang. In de ochtend zijn er bijvoorbeeld tandartsen en kappers, ’s middags komen er rondtrekkende kooplieden, slangenbezweerders en buikdanseressen bij en in de avond ruik je over het hele plein de heerlijkste etensgeuren.

  08
  1 nacht
 • 9
  Marrakech

  Vrije dag in Marrakech

  Vandaag heb je nog een hele dag ter vrije besteding in Marrakech, hier hoef je je geen moment te vervelen, er is genoeg te beleven! Maak bijvoorbeeld een fietsexcursie of ervaar meer over de geheimen van de Marokkaanse keuken tijdens een kookcursus in Marrakech.

  09
  1 nacht
 • 10
  Marrakech

  Transfer naar het vliegveld, vertrek vanuit Marrakech

  Na twee nachten Marrakech is deze rondreis afgelopen. Aansluitend op de terugvlucht boeken we een transfer! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je verblijf in Marrakech nog een dagje te verlengen? Ook kun je deze rondreis andersom maken, of in een andere volgorde, waarbij je begint en eindigt in Marrakech in plaats van Casablanca.

  10
  3 uur 45 min

Inclusief

 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • 5 dagen autohuur in een categorie AA inclusief verzekeringen
 • Genoemde transfers van- en naar de vliegvelden

 

Locatie rondreis

Casablanca & de koningssteden, in ’t kort!

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks