Trekking naar de top van de Toubkal

Privé-trekking naar de top van Toubkal

Privé-trekking naar de top van Toubkal

Trekking naar de top van de Toubkal berg

Tijdens deze pittige driedaagse privé-trekking vanuit Marrakech ontdek je de top van de Toubkal, de hoogste berg van het Atlasgebergte en van Noord-Afrika! Onder begeleiding van een gids maak je contact met de lokale bevolking, zie je de prachtige natuur van het Atlasgebergte en wandel je door kleine bergdorpen. Op dag twee klim je naar de top, een hoogte van bijna 4200 meter. Vanaf hier zie je het Atlasgebergte in het noorden en de Sahara in het zuiden. Een geweldige ervaring, waarvoor je zeker enige conditie nodig hebt!

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Transfer van hotel in Marrakech naar Imlil, trekking naar Refuge Camp

Je wordt ’s morgens opgehaald bij je hotel in Marrakech, en via Asni reis je in ongeveer twee uur naar Imlil op 1750 meter hoogte, het vertrekpunt van de trek. Hier ontmoet je de gids en de rest van de begeleiders. Je loopt naar Sidi Chemharouch, een kleine nederzetting rond een heilige graftombe. Hier krijg je een lunch aan de rivier, daarna loop je verder naar Refuge Les Mouflons op een hoogte van 3207 meter. Je hebt dan ongeveer vijf uur gelopen, je slaapt in een slaapzaal, en er wordt voor je gekookt!

Dag 2

Vroege klim naar de top van de Toubkal, terug naar Refuge Camp

Vandaag sta je heel vroeg op, om de beklimming naar de top te maken. Afhankelijk van het weer, zul je na zo’n 3-5 uur klimmen aankomen. Vooral het laatste stuk is zwaar: je krijgt weinig zuurstof door de hoogte, het is koud, en je loopt over losse stukken steen en steengruis. Goede schoenen en een wandelstok voor de bergen zijn belangrijk! Maar als je dan op de top staat, word je beloond met een werkelijk waanzinnig uitzicht rondom: het hoge Atlasgebergte in het noorden en de lage Atlasbergen en de Sahara in het zuiden.
Het afdalen gaat iets sneller dan de weg omhoog, maar vergis je niet, ook afdalen is pittig! Na ongeveer 2-3 uur afdalen kom je weer terug bij het Refuge.

Dag 3

Afdaling naar Imlil, transfer terug naar Marrakech, einde bouwsteen

De afdaling gaat weer terug langs dezelfde weg naar Imlil, door kleine bergdorpen over een bergpad, waar na ca. 4 uur lopen de trekking is afgelopen. In Imlil wordt geluncht en daarna volgt de transfer terug naar Marrakech, ca. 2 uur rijden. In Marrakech kunnen we overnachting(en) voor je regelen indien gewenst!

We kunnen ook verschillende langere trekkingtochten aanbieden. Vraag het aan onze landenspecialist: 
-Trekking naar de top van Jebel Saghro. Privé-trekking van 6 dagen in het zuidoosten van Marokko, door een woestijnachtig droog landschap, met unieke rotsformaties. 
-Trekking naar de top van de M’Goun. Avontuurlijke pirvé-trekking van 8 dagen naar de top van de M'Goun (4070 m.). 

Inclusief

  • 2 overnachtingen in Refuge Les Mouflons (slaapzaal inclusief gebruik van dekens)
  • Genoemde transfers van Marrakech naar Imlil & terug
  • Engelssprekende gids
  • Muildieren
  • Maaltijden

 

Locatie bouwsteen

Trekking naar de top van de Toubkal

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks