Fly-drive: Marrakech & Sahara

Korte tour door het zuiden

Korte tour door het zuiden

Fly-drive: Marrakech & Sahara Woestijn

Marokko Fly-drive zuiden: deze mooie fly-drive brengt je langs de hoogtepunten van het zuiden!

Deze fly-drive begint in Marrakech, je reist eerst richting de Sahara woestijn. Onderweg zie je onder andere de filmstad Ouarzazate en het plaatsje Zagora aan de rand van de woestijn. Natuurlijk bezoek je de leuke markt in Taroudant!

Deze bouwsteen duurt 5 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aflevering auto bij je hotel in Marrakech, naar Ouarzazate

De huurauto wordt vanmorgen afgeleverd bij het hotel en na de benodigde formaliteiten kan de reis beginnen! Via een prachtige route rijd je in circa vier uur vanuit Marrakech over de Tich’n-Tichka pas (2260 m!) naar Ouarzazate. Deze plaats staat ook wel bekend als het Hollywood van Noord Afrika met diverse filmstudio’s. De voormalige garnizoensstad van het Franse vreemdelingenlegioen is tevens de toegangspoort naar de woestijn. Vanuit Ouarzazate kun je met je eigen huurauto de met palmbomen omringde Kashah Ait Benhaddou bezoeken, je kunt hier eventueel ook overnachten te Riad Caravane.

Dag 2

Via de Draa Vallei naar Zagora

De volgende ochtend rijd je door de indrukwekkende Draa Vallei naar Zagora, een rit van ruim vier uur. De Draa Vallei staat bekend om zijn vele kasba’s en palmbomen. Zagora is een rustige stad aan de rand van de woestijn, met stoffige brede straten. Aan het eind van het plaatsje wijst een geschilderde wegwijzer erop dat Tombouctou slechts 52 karavaandagen verwijderd is! Na aankomst in Zagora kun je de Tinfou zandduinen In de woestijn bezoeken.

Dag 3

Bezoek Mhamid bij de woestijn, terug naar Zagora

Na het ontbijt kun je vandaag naar M’Hamid gaan. M’Hamid is het laatste stadje voor de woestijn, waar je kan rondwandelen en de mooie woestijnduinen kunt bewonderen. Je slaapt vanavond weer in Zagora.

Dag 4

Naar Ouled Berhil bij Taroudant

Vandaag moet je vroeg opstaan, want er ligt een lange rijdag in het verschiet. Je maakt een rit van circa zeven uur naar Taroudant, wat erg lijkt op een kleinere versie van Marrakech. Het stadje is omgeven door mooie rode muren, met op de achtergrond de toppen van het Atlasgebergte en in de soeks kun je prachtige zilveren sieraden kopen. Ook de markt waar Berbers hun waren aanbieden is een van de hoogtepunten van Taroudant. Je overnacht in Ouled Berhil, in een mooi hotel in een klein sfeervol dorpje vlakbij Taroudant.

Dag 5

Naar Agadir, inleveren huurauto, einde van de bouwsteen

Vandaag heb je nog voldoende tijd om door het centrum van Taroudant te wandelen. Taroudant is een stad met mooie oude muren en een prachtige medina. Je bepaalt zelf wanneer je naar Agadir rijdt, het is een rit van ca. 2 uur. In Agadir lever je de huurauto in, misschien vlieg je vandaag al meteen naar huis, maar we raden je aan nog enkele dagen aan het strand te verblijven! Agadir is een grote badplaats. Als je liever aan een wat rustiger strand verblijft, kun je kiezen voor de surfstranden van Mirleft en Sidi Ifni op ca. 2 uur rijden ten zuiden van Agadir. Natuurlijk kunnen we de huurauto per dag voor je verlengen, geef ons je voorkeuren door en we maken je reis op maat!

Inclusief

  • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
  • 5 dagen autohuur in een categorie AA inclusief verzekeringen

Locatie bouwsteen

Fly-drive: Marrakech & Sahara

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks