Blauwe muren met plantjes en plantenbakken en lokale decoratie op de grond Chefchaouen

Fly-drive: Langs de Koningssteden

Culturele bouwsteen

Culturele bouwsteen

Fly-drive: Langs de Koningssteden

Een culturele bouwsteen per eigen huurauto langs de beroemde Koningssteden van Marokko.

Je begint in Casablanca, en maakt daarna kennis met de meest westerse stad en tevens de huidige hoofdstad: Rabat, je bezoekt de monumenten en paleizen in het oude Meknes en de oudste Marokkaanse koningsstad Fes. De bouwsteen eindigt in bruisend Marrakech. Je kunt deze rondreis natuurlijk andersom maken, of in een andere volgorde, waarbij je begint en eindigt in Marrakech in plaats van Casablanca.

Deze bouwsteen duurt 7 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aflevering van de huurauto bij je hotel in Casablanca, naar Rabat

Na het ontbijt word de huurauto bij je hotel afgeleverd en kan de autorondreis langs de Koningssteden beginnen! Je rijdt vandaag in ca. 2 uur naar de hoofdstad Rabat. Ga in Rabat zeker naar de kasba Oudaya. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over de zee en de oude stad, en je slentert via kronkelstraatjes naar de Medina toe. Het is hier niet zo hectisch als in andere steden en je kunt op je gemak de souvenirwinkeltjes bekijken. Geniet ook van de lokale keuken in een van de vele cafés en restaurantjes. Een goed begin van je autorondreis!

Dag 2

Van Rabat naar Meknes

Vandaag rijd je in ongeveer twee uur naar de indrukwekkende ommuurde stad Meknes. Deze stad is gebouwd met materialen afkomstig uit het nabijgelegen Volubilis. Meknes heeft twintig Bab’s (poorten), waarvan de Bab Al-Mansour poort de meest bekende is. Verder herbergt Meknes vele monumenten en meer dan vijftig paleisjes! De oude stad Volubilis is sinds de bouw van Meknes geen levende stad meer. Je kunt deze belangrijkste Romeinse opgraving van Marokko zelf met je huurauto bezoeken (een half uurtje rijden vanuit Meknes). Echt een aanrader!

Dag 3

Bezoek Volubilis, naar Fes

Breng vandaag een bezoek aan Volubilis als je dat gisteren niet hebt gedaan. Het is echt de moeite waard en een prachtige ervaring. Je kunt een bezoek goed combineren met je doorreis naar Fes, de rit naar Fes is slechts ca. 2 uur.

Dag 4

Vrije dag in Fes

Je hebt vandaag de hele dag de tijd om de oude stad Fes te gaan ontdekken. Fes is de oudste van de Koningssteden. De Medina van Fes (sinds 1980 door de Unesco uitgeroepen tot ‘werelderfgoed’) heeft een doolhof aan straatjes. Je vindt er leerlooierijen, fruittentjes, veel soeks en meesterwerken van Arabisch-Andalusische architectuur. Fes is de stad van de contrasten: aan de ene kant verankerd in het verleden, aan de andere kant heel levendig en modern. We kunnen vandaag een leuke kookcursus voor je regelen!

Dag 5

Naar Marrakech, inleveren huurauto, overnachting

Vandaag heb je een lange rijdag voor de boeg; het is namelijk ruim 6 uur rijden naar Marrakech. Onderweg kan je genieten van het prachtige uitzicht, je kunt zelf bepalen waar en hoe vaak je stopt om nog wat foto’s te maken. Uiteindelijk kom je aan in Marrakech. Hier lever je de huurauto in, deze heb je in Marrakech niet meer nodig!

Dag 6

Vrije dag in Marrakech

In Marrakech hoef je je nooit te vervelen. Geniet deze dag van de bijzondere sfeer in Marrakech. Hoewel er in de stad eigenlijk qua oude gebouwen of musea niet heel veel te zien is, is er genoeg te beleven! Het Djemaa El Fna plein is de bijzondere ontmoetingsplaats in het hart van de Medina, hier is het de hele dag door een drukte van belang. In de ochtend zijn er bijvoorbeeld tandartsen en kappers, ’s middags komen er rondtrekkende kooplieden, slangenbezweerders en buikdanseressen bij en in de avond ruik je over het hele plein de heerlijkste etensgeuren.
Zin om de stad fietsend te verkennen, boek dan een fietsexcursie

Dag 7

Einde van deze bouwsteen

Na je laatste twee nachten in Marrakech is deze bouwsteen afgelopen, je kunt vanaf Marrakech naar huis vliegen. Heb je nog meer tijd? Je kunt er dan voor kiezen om je verblijf in Marrakech te verlengen! Ook kun je verder reizen naar de kust. Geniet bijvoorbeeld van de relaxte sfeer in vissersplaatsje Essaouira, of ga voor een ultieme strandverlenging aan de uitgestrekte stranden van Agadir (een echte badplaats)!

Eventueel kun je deze rondreis ook andersom maken, of met begin en einde in Marrakech. We maken naar aanleiding van je wensen een logisch en passend reisvoorstel!

Inclusief

  • 6 hotelovernachtingen inclusief ontbijt
  • 5 dagen autohuur in een cat. AA, inclusief:
    • CDW met behoud van eigen risico van ca. € 1.200,- bij categorie A
    • TPC, PAI & VAT verzekeringen

Locatie bouwsteen

Fly-drive: Langs de Koningssteden

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks