Chefchaouen, de blauwe stad

Hemels blauwe kleuren

Hemels blauwe kleuren

Chefchaouen, de blauwe stad

Bij deze bouwsteen verblijf je twee nachten in Chefchaouen, een opmerkelijk, erg mooi stadje in het noorden van Marokko. Het is tegen de bergen aan gebouwd aan de rand van het Rifgebergte. Bijna alle muren, poorten, balkons en kozijnen in het centrum zijn in verschillende tinten hemelblauw geschilderd en ondanks de sfeervolle huizen en fotogenieke straatjes is het hier nog niet té toeristisch.

Letterlijk vertaald betekent Chefchaouen ‘kijk naar de horens’, dit verwijst naar de twee hoge bergtoppen die de stad beschermen. In het midden van de stad vind je de indrukwekkende Medina, waar je heerlijk doorheen kunt struinen. Drink een heerlijke muntthee op de Place Uta el-Hammam met uitzicht op de Grote Moskee en zijn unieke 8-hoekige minaret. De lokale markt is dé markt van Marokko waar je de meest eigenaardige souvenirs en handgemaakte voorwerpen kunt kopen.

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst in Chefchaouen

Vandaag kom je aan in Chefchaouen, ongeveer drie tot vier uur rijden vanaf Fez. Dit fotogenieke plaatsje is gesticht als verdediging tegen de Portugezen en later blauw en wit geschilderd door Joodse vluchtelingen. Afhankelijk van je aankomsttijd kan je nog wat van de stad bekijken.

Dag 2

Vrije dag in Chefchaouen

Vandaag kun je doen wat je wilt! Wel zijn er een aantal dingen die wij je echt aanraden om te doen. In de Medina vind je onder andere gezellige pleintjes en fonteinen en kan je heerlijk rondstruinen door de smalle straatjes. Drink een heerlijke muntthee op de Place Uta el-Hammam en geniet van de gezellige sfeer. Net buiten de Medina vind je een waterval waar lokale vrouwen de was doen, met daarachter de ruïnes van een oude moskee, dit is een leuke wandeling!

Ook vind je in Chefchaouen een lokale markt die zelfs een trekpleister is voor de inwoners van Marokko. Hier vind je namelijk allemaal handgemaakte producten zoals je dat nergens meer ziet! Dit is shoppen voor de liefhebbers: theepotten, wollen kleding in levendige kleuren, handgeweven dekens, kleurrijke shawls, plastic manden, handgemaakte tassen, Marokkaanse slippers; het kan niet op. Een aanrader is het proeven van de traditionele geitenkaas, waar de stad om bekend staat.

We bieden in Chefchaouen een leuke excursie, waarbij je een wandeling door de bergen maakt onder begeleiding van een gids.

Ook bieden we een leuke kookexcursie. Deze begint  om 10 uur in de ochtend. Allereerst ga je naar de markt om daar de verse ingrediënten voor de lunch te kopen. Ze legt je uit hoe je de typisch Marokkaanse gerechten het best kunt klaarmaken. Samen met de gastvrouw kook je je eigen lunch die zal bestaan uit een Marokkaanse salade, kip en aardappelen. Ook geeft ze je handige tips die je thuis in Nederland kunt gebruiken. Leer de geheimen van de Marokkaanse keuken kennen! Rond 15.00 uur, nadat je je zelfgemaakte lunch hebt gegeten, is het tijd om terug naar je hotel te gaan. 

Ook kun je zelf met je huurauto naar het kustplaatsje Tetouen te rijden. Kortom: genoeg te doen, misschien wil je zelfs wel een extra dag bijboeken!

Dag 3

Einde bouwsteen

Na het ontbijt is deze bouwsteen afgelopen. Natuurlijk kunnen we nog een extra nacht voor je regelen, geef dit dan even door bij de ‘opmerkingen’ in je reisaanvraag, we houden graag rekening met je opmerkingen, wensen en voorkeuren!

Inclusief

  • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt of halfpension

Locatie bouwsteen

Chefchaouen, de blauwe stad

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks