De ongerepte jungle van Belum & het tropische Perhentian Island

18-daagse reis door het westen & oosten van Maleisië

Geniet van de diversiteit

Rondreis door Maleisië

Een gevarieerde rondreis waarbij je zowel naar het westen als het oosten van Maleisië gaat. Van de ongerepte jungle van Belum State park naar het tropische Perhentian Island.

Na aankomst in Kuala Lumpur reis je per bus naar Malacca, waar je enkele nachten verblijft. Vervolgens ga je weer terug naar de bruisende wereldstad Kuala Lumpur, waar je je de komende dagen zeker niet zult vervelen! Na twee nachten reis je per huurauto naar Taman Negara, waar je enkele dagen in het ongerepte oerwoud verblijft. Dan bezoek je de Cameron Highlands waar je mooie wandelingen kunt maken en een bezoek kunt brengen aan een theeplantage. Hierna steek je een 13 km lange brug over naar het schiereiland Penang. Georgetown op Penang is door de UNESCO uitgeroepen tot World Heritage Site.

Hierna rijd je naar het Belum State Park. De ongerepte jungle van Belum is een nog een relatief onontdekt gebied, waardoor je hier weinig toeristen zult tegenkomen. Vervolgens rijd je naar de haven van Kuala Besut, waar je de huurauto inlevert en op de boot stapt naar Pulau Perhentian Besar. Geniet de komende dagen van heerlijk eten, hagelwitte zandstranden en wuivende palmbomen!

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek vanuit Amsterdam

  Je neemt plaats op je nachtvlucht naar Kuala Lumpur, een vlucht van ongeveer 13 uur waarbij je de volgende dag aankomt.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  13 uur
  Amsterdam
 • 2
  Malacca

  Aankomst in Kuala Lumpur & bus naar Malacca

  Na aankomst op het vliegveld van Kuala Lumpur reis je vanaf het vliegveld per bus naar Malacca. Afhankelijk van de aankomsttijd kun je misschien al wat van deze mooie stad gaan bezoeken.

  02
  1 nacht
  1 uur
 • 3
  Malacca

  Vrije dag

  Je hebt vandaag de tijd om de stad Malacca te gaan ontdekken. Je vindt hier nog vele koloniale gebouwen, zoals het Stadthuys en de ruïne van St. Paul’s Church achtergelaten door Portugese, Britse en Nederlandse kolonisten. Je kunt heerlijk rustig op eigen gelegenheid rondwandelen of fietsen door het centrum, of een felgekleurde fietstaxi huren, zodat de chauffeur je alle interessante plekjes kan laten zien! Ook een boottocht op de rivier is zeker aan te raden.

  03
  1 nacht
 • 4
  Kuala Lumpur

  Per bus van Malacca naar Kuala Lumpur

  Je reist per bus terug naar Kuala Lumpur, waar je nog voldoende tijd hebt om deze wereldstad alvast te bekijken.

  04
  1 nacht
  2 uur
 • 5
  Kuala Lumpur

  Vrije dag

  Vandaag kun je bijvoorbeeld de Central Market, een gebouw in Art Deco stijl, bezoeken of de bedrijvige markt van China Town, de rijk versierde Sri Maha Mariammam tempel, één van de mooiste Hindoetempels in Maleisië en het prachtige Railway Station in Moorse stijl.

  Daarnaast bewonder je natuurlijk de Petronas Twintowers om te genieten van een geweldig uitzicht over de stad, en wandel je over het Merdeka plein naar de grote moskee. Kortom: een stad met vele contrasten, waar je nooit uitgekeken raakt!

  05
  1 nacht
 • 6
  Taman Negara

  Afleveren huurauto bij hotel, per auto naar Kuala Tembeling en per boot naar Taman Negara

  Vanmorgen wordt de auto bij het hotel afgeleverd en rijd je in ongeveer 3 uur naar Kuala Tembeling. Hier stap je over in een boot die je in ongeveer 3 uur naar het Nationale Park Taman Negara brengt. Aan het einde van de middag kom je aan bij je hotel, prachtig gelegen midden in de jungle.

  06
  1 nacht
  6 uur
 • 7
  Taman Negara

  Vrije dag

  Vanuit het hotel kun je, zelfstandig of met een gids, schitterende wandeltochten maken door het ongerepte oerwoud of vanuit je eigen bungalow luisteren naar een indrukwekkend concert van jungle geluiden. Ook kun je leuke activiteiten ondernemen. Maak bijvoorbeeld een ‘canopy walkway‘, een nachtwandeling door de jungle of een ‘rapid shooting’ over 7 verschillende watervallen, waarbij je zeker nat wordt!

  07
  1 nacht
 • 8
  Cameron Highlands

  Per boot naar Kuala Tembeling & per huurauto naar de Cameron Highlands

  Per boot word je teruggebracht naar Kuala Tembeling, van waar je met je huurauto verder reist naar de Cameron Highlands. Dit ligt op een hoogte van ongeveer 1500 meter en is de belangrijkste plaats voor de productie van thee.

  08
  1 nacht
  6 uur
 • 9
  Cameron Highlands

  Vrije dag

  Vanuit Tanah Rata kun je uitgebreide wandelingen maken door de prachtige natuur over gemarkeerde paden. Natuurlijk moet je ook een bezoek brengen aan een van de vele theeplantages die je in dit gebied aantreft. Wist je dat de beste thee blaadje voor blaadje geselecteerd wordt in de fabriek?

  Ook kun je vanuit het gezellige Tanah Rata een bezoek brengen aan de vlinderkwekerij en de diverse boomgaarden. OutSight biedt een leuke excursie aan waarbij je een mooie wandeling door de theevelden maakt, inclusief een bezoek aan een theeplantage.

  09
  1 nacht
 • 10
  Penang

  Per auto van de Cameron Highlands naar Penang

  Je rijdt per auto naar Penang, wat wordt vaak de ‘Parel van de Orient’ genoemd. Het eiland Penang is met een 13-km lange brug verbonden met het vaste land van Maleisië. Toch blijft het een eiland, een aparte wereld vol mysterieuze tempels. Je hotel ligt in het gezellige centrum van Georgetown. Deze levendige, gezellige stad heeft de grootste Chinatown buiten China.

  10
  1 nacht
  4 uur
 • 12
  Penang

  Vrije dag

  Georgetown is door de UNESCO uitgeroepen tot World Heritage Site. En dat is niet voor niets want er is genoeg te zien! Geniet van de marktjes en het lekkere eten, of bezoek de Snake Tempel en de Kek Lok Si Temple, een prachtig gebouw met 7 verdiepingen.

  Loop ook eens naar het koloniale district, de plek waar de Engelsen zich voor het eerst gevestigd hebben met Fort Cornwallis, het ‘Supreme Court’ en St. George’s Church. In de wijk Little India kun je kleurrijke Hindoetempels bewonderen in een decor van in sari’s gehulde vrouwen en winkels met exotische specerijen.

  11
  1 nacht
 • 13
  Belum State Park

  Per auto van Penang naar Belum State Park

  Je rijdt naar Belum State Park. De jungle van Belum is nog een ongerept gebied, waar lang niet zoveel toeristen komen als in het veel bekendere Taman Negara. Het hotel is goed te bereiken per eigen huurauto, als extra stop tussen Penang en Kota Bahru aan de oostkust. Als je op tijd bij het resort aankomt, kun je nog een wandeling maken naar het meer. Voor het diner heb je de keuze uit de vier verschillende restaurants van het resort.

  12
  1 nacht
 • 13
  Belum State Park

  Vrije dag

  Vandaag ben je de hele dag vrij om het Belum State Park te verkennen. Wij bieden een leuke jungle-excursie aan. Bij deze excursie bezoek je onder andere een authentiek Orang Asli dorp en maak je een mooie wandeling door de indrukwekkende jungle. Hierbij ga je op zoek naar de Rafflesia, de grootste bloem ter wereld!

  13
  1 nacht
 • 14
  Pulau Perhentian Besar

  Naar Kuala Besut, inleveren huurauto & per boot naar Perhentian Island Besar

  Vanuit Belum reis je naar Kuala Besut, waar je de huurauto inlevert en op de boot stapt. Na een tocht van zo’n anderhalf uur kom je aan op Pulau Perhentian Besar. Dit is een rustig, paradijselijk eiland. Omdat Perhentian in het conservatieve deel van Maleisië ligt, is de rust bewaard gebleven en zijn er weinig uitgaansmogelijkheden. Er zijn geen verharde wegen, dus de enige manier is over zee, of over slingerende paadjes door de jungle.

  14
  1 nacht
 • 15
  Pulau Perhentian Besar

  Vrije dag

  Vandaag hoef je helemaal niets, alleen maar genieten! Genieten van de wuivende palmbomen, de prachtige stranden, het kristalheldere water en de kleurrijke koraaltuinen. 

  15
  1 nacht
 • 16
  Pulau Perhentian Besar

  Vrije dag

  Ook vandaag is de dag vrij te besteden. Zin in iets actiefs? Trek je wandelschoenen aan, verken het groene binnenland en maak een trekking door de jungle!

  16
  1 nacht
 • 17
  Kota Bharu

  Per boot & bus naar de luchthaven Kota Bahru, terugvlucht naar huis

  Na het ontbijt neem je de ferry terug naar Kuala Besut, vanaf waar de bus naar Kota Bahru vertrekt. Vanaf hier vlieg je via Kuala Lumpur terug naar huis. 

  17
  1 nacht
 • 18
  Amsterdam

  Aankomst in Amsterdam

  18

Inclusief

 • Bustickets zoals genoemd in het reisvoorstel
 • Boottickets zoals genoemd in het reisvoorstel
 • 15 hotelovernachtingen inclusief ontbijt 
 • 9 dagen autohuur (Perodua Bezza of gelijkwaardig), inclusief:
  • Airco
  • Onbeperkt aantal kilometers
  • CDW verzekering
  • Drop-off kosten

 

Locatie rondreis

Ongerept Belum Jungle & Tropisch Perhentian Island

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks