Ontmoet de locals in het regenwoud van Belum

Local Life

Local Life

Ontmoet de locals in het regenwoud van Belum

In het Belum State Park vind je 3000 soorten planten, 300 soorten vogels, 10 soorten neushoornvogels en de Rafflesia, de grootste bloem ter wereld! Je gaat op bezoek bij de locals in het Orang Asli dorp, hopelijk spot je wat dieren bij het salt lick van Jenut Papan en verfris jezelf onder de Sungai Rouk waterval!

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst in Belum State Park

Als je vandaag op tijd aankomt in Belum kan je nog een wandeling maken naar het mooie, smaragdgroene meer. Als de avond valt worden de dieren wakker en is er een kakofonie aan geluiden. Echt te gek! Voor het diner van vanavond heb je de keuze uit de vier verschillende restaurants van het resort.

Dag 2

Op ontdekkingstocht in het Belum State Park

Hopelijk ben je wakker geworden van het prachtige vogelgezang en ben je eerst lekker gaan ontbijten. Vandaag ga je onder begeleiding van een gids op ontdekkingstocht door de ongerepte jungle. Per boot vaar je over het Temenggor meer richting het zuiden. Eenmaal aan wal maak je een wandeling door de jungle. De wandeling duurt ongeveer een uur. Kijk om je heen, luister naar de gids en met een beetje geluk zie je een neushoornvogel of de indrukwekkende Rafflesia bloem. Hierna stap je weer in de boot en vaar je verder naar het authentieke Orang Asli dorp. Hier wordt je opgewacht door de oorspronkelijke bewoners. Zij laten je zien hoe zij leven; wat zij eten, wat zij drinken en hoe ze de dag doorbrengen. Hierna maak je een top bij de ‘salt lick’ van Jenut Papan. Hier komen veel dieren samen om het water te drinken/likken, omdat er in dit water veel goede mineralen zitten.

Onderweg kan je trouwens genieten van een heerlijke picknicklunch en een verfrissende duik in het koele water van de Sungai Rouk waterval! Na een dag vol indrukken word je weer teruggebracht naar je hotel.

Dag 3

Einde van deze bouwsteen

Na het ontbijt reis je weer verder, bijvoorbeeld naar Kota Bahru of het strand van Perhentian. Natuurlijk is het ook mogelijk om nog een nachtje langer in Belum State Park te blijven. Let op: als je de tour zelf wil boeken ter plaatse, hou er dan rekening mee dat de vergunning voor Belum State Park minimaal 7 werkdagen van tevoren moet worden aangevraagd bij het Belum Rainforest Resort. Een kopie van je paspoort is vereist bij het aanvragen van deze vergunning.

Inclusief

  • Twee hotelovernachtingen inclusief ontbijt
  • Boottocht over het Temenggor meer
  • Bezoek locals in Orang Asli
  • Jungletocht naar salt lick en de Sungai Rouk waterval
  • Picknicklunch op dag 2
  • Vergunning Belum State Park

 

Locatie bouwsteen

Ontmoet de locals in het regenwoud van Belum

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks