Borneo – Kinabatangan, Selingan en Sepilok

Neusapen, vissen & orang-oetans

Neusapen, vissen & orang-oetans

Kinabatangan rivier, jungle & kleurrijke vissen

Slaap in een lodge midden in de jungle aan de Kinabatangan rivier, maak kennis met de neusapen, olifanten en schildpadden. En ga lekker chillen op het kleine bounty-eiland Selingan en sluit af met een bezoek aan het orang-oetan rehabilitation centre in Sepilok.

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Via de Gomantong grotten naar Kinabatangan

In Sandakan word je opgehaald voor een dag vol avontuur! Je gaat eerst naar de Gomantong grotten, bekend om de vogelnestjes die worden verzameld en waarvan de locale bevolking de beroemde vogelnestjes soep maakt. Verder vind je hier veel zwaluwen en kakkerlakken.

Hierna stap je op de boot en vaar je over de Kinabatangan rivier naar de lodge waar je zal slapen. Kijk goed om je heen en naar boven, want het zit hier vol met dieren. Eenmaal aangekomen in de lodge kan je ervoor kiezen om nog een keer in een boot te stappen om nog meer dieren te spotten, waaronder de neusaap.

Dag 2

Naar het ongerepte Selingan eiland

Na het ontbijt reis je eerst naar Sandakan en van daaruit per speedboot naar Selingan Island. Dit is een zeer klein, ongerept eiland met slechts 1 accommodatie. Na de lunch kun je heerlijk luieren op het strand of genieten van de onderwaterwereld tijdens een snorkeltrip. ’s Avonds ga je op zoek naar schildpadden die vaak op het strand hun eieren komen leggen. Je dineert en slaapt vanavond in een eenvoudig maar sfeervol chalet op het eiland!

Dag 3

Naar het orang-oetan Rehabilitation Centre, einde van deze bouwsteen

Na het ontbijt reis je terug naar Sandakan en bezoek je met de groep het beroemde Orang Utan Rehabilitation Centre van Sepilok. Hier heb je de mogelijkheid deze indrukwekkende dieren van dichtbij te zien tijdens het voedermoment. Na dit leuke bezoek volgt nog een lunch in Sandakan, daarna word je naar het vliegveld van Sandakan gebracht voor het vervolg van je reis.  Natuurlijk kunnen wij nog een aansluitende overnachting in Sandakan voor je regelen. 

Inclusief

  • Twee hotelovernachtingen inclusief ontbijt
  • Lunch op dag 1 t/m lunch op dag 3
  • Genoemd vervoer per bus & boot (in een internationale groep)
  • Genoemde excursies inclusief Engelssprekende gids (in een internationale groep)

Locatie bouwsteen

Borneo – Kinabatangan, Selingan en Sepilok

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks