Mount Kenya beklimming

De mooiste vergezichten van alle bergen in heel Afrika

De mooiste vergezichten van alle bergen in heel Afrika

Mount Kenya beklimming

Voor de liefhebbers van een trektocht mag de beklimming van de Mount Kenya tijdens een reis door Kenia eigenlijk niet ontbreken. Het is misschien niet de hoogste berg maar het is wel een van de beste bergen om te beklimmen qua 'biodiversiteit', schoonheid en vergezichten (de mooiste van alle bergen in heel Afrika). Tijdens de zonsopgang bij Point Lenana heb je prachtige uitzichten over de Kilimanjaro in Tanzania, de Keniaanse kust en Mount Elgon.
Mount Kenya is op meerdere manieren te beklimmen, OutSight boekt de Sirimon route welke we aanbieden als een privé trekking.

De bouwsteen

Bekijk het programma

Dag 1

Start Mount Kenya trekking, naar Judmaier Camp

Rond 08.30 uur vertrek je vanuit Nairobi en word je naar de Sirimon Gate gebracht (2.600 m). Vanaf hier kan de echte trekking beginnen! Iedereen met een goede conditie en enige loopervaring kan deze berg “bedwingen”, de hoogte en de kou maken het bereiken van de top een prestatie van formaat.
Vandaag loop je i
n ongeveer 3 uur via een prachtige bosrijke omgeving naar het Judmaier Camp (3.300 m) voor de eerste overnachting. Het avondeten wordt bereid door de kok.

Dag 2

Naar Likii North Valley

Na het ontbijt loop je verder bergopwaarts via de Sirimon track naar de Likii north Valley. Hier overnacht je en heb je indrukwekkende panoramische uitzichten op verschillende toppen van Teleki en Sendeyo.

 

Dag 3

Naar Mackinders Valley

Vandaag loop je vanuit de North Valley verder bergopwaarts richting de Mackinders Valley, een van de meest weidse valleien van de berg met veel Keniaanse bergplanten (‘groundsels’). Je overnacht in de Mackinders Valley (4.300 m), net onder de toppen van Batian en Nelion. Het wordt ’s avonds snel koud dus vroeg slapen!
 

Dag 4

Naar Point Lenana en Mackinders Camp

Vanmorgen vertrek je al heel vroeg bergopwaarts richting Point Lenana op 4.985 meter voor de zonsopgang. Langzaam komt de zon op en heb je de meest bijzondere uitzichten op o.a. de Gorges Vallei, de Halls Tarns en in de verte het meer van Elies. Nadat je de tijd hebt gehad om hiervan te genieten loop je verder, bergafwaarts dit keer, naar Mackinders Camp voor de vierde overnachting. Grasvelden, exotische vegetatie en veel vogels waaronder arenden, maken de wandeling rond deze top tot één van de meest bijzondere expedities op het Afrikaanse continent. In totaal loop je vandaag ca. 6 uur.

Dag 5

Naar Nairobi

Je daalt af naar het Met station, hier staat de auto die je terug rijdt naar Nairobi. Hiermee is dit avontuur ten einde en zul je snakken naar een douche! Wij kunnen de overnachting voor je verzorgen. Natuurlijk kun je de reis in Kenia hierna verlengen met een safari Hoogtepunten van Kenia en/of een tropisch verblijf in Mombasa aan Diani Beach!

Inclusief

 • Engelssprekende gids 
 • Maaltijden 
 • Dragers 
 • Overnachtingen in tenten of hutten
 • Campingspullen
 • Entreegeld Nationale Park
 • Transfers van/naar Nairobi

Locatie bouwsteen

Mount Kenya beklimming

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks