Korte Safari Kenia

Ontdek Lake Nakuru & Masai Mara

Ontdek Lake Nakuru & Masai Mara

Korte Safari Kenia

Tijdens deze 3 -daagse privé safari bezoek je Lake Nakuru, het bekendste meer van Kenia, en het beroemdste park in Kenia: de Masai Mara.
Te Lake Nakuru zie je een grote verscheidenheid aan vogels, de duizenden flamingo’s geven het meer een roze kleur. Verder vind je hier neushoorns, giraffen, de buffel, het luipaard en nog vele andere diersoorten.
Na deze kleurenpracht, reis je verder naar de Masai Mara. Dit park grenst aan het Serengeti Park in Tanzania, jaarlijks trekken miljoenen dieren van de Serengeti naar Masai Mara en weer terug. Ook maak je hier kennis met de Masai, een van de oorspronkelijke stammen uit Kenia. Het zijn lange, mooie mensen in felgekleurde kleren met de onafscheidelijke speer om hun middel.

De bouwsteen

Bekijk het programma

Dag 1

Vertrek naar Lake Nakuru National Park

Na het ontbijt vertrek je voor de rit naar Lake Nakuru. Lake Nakuru is het bekendste meer van Kenia, met een grote verscheidenheid aan vogels. De grootste attractie zijn de duizenden flamingo’s die het meer een roze kleur geven. Verder vind je hier neushoorns, giraffen, de buffel, het luipaard en nog vele andere diersoorten. In de middag maak je een gamedrive door dit schitterende park. 

Dag 2

Vertrek naar Masai Mara National Park

Na het ontbijt ga je op pad naar het beroemdste park in Kenia, het Masai Mara National Park. Dit park grenst aan het Serengeti Park in Tanzania, jaarlijks trekken miljoenen dieren van de Serengeti naar Masai Mara en weer terug. Het is vandaag een vrij lange reisdag, dus je stopt onderweg voor een picknick lunch. In de middag maak je een eerste gamedrive door het Masai National park. 

Dag 3

Gehele dag gamedrive Masai Mara

Vandaag kun je ook weer kiezen voor twee aparte gamedrives, of een volle dag gamedrive met een picknick lunch onderweg. In het park kan je kennismaken met de Masai, een van de oorspronkelijke stammen uit Kenia. Het zijn lange, mooie mensen in felgekleurde kleren met de onafscheidelijke speer om hun middel. Daarnaast ga je natuurlijk op zoek naar de Big Five! Je rijdt de hele dag rond door het park, op zoek naar beesten zoals leeuwen, luipaarden, cheetah, hyena, olifanten, nijlpaarden, impala, zebra, wildebeesten, gazelles en nog vele andere.
De chauffeur weet vast een mooi, en veilig plekje te vinden voor de lunch. De immensheid van de vlaktes, de trotse leeuwen die zich niets aantrekken van de toeristen en een luipaard dat z’n prooi een boom in sleept maken dit een dag om nooit te vergeten! 

Dag 4

Terug naar Nairobi

In de vroege ochtend maak je, als je dat wenst, nog een gamedrive door het Masai Mara Park. Daarna kun je genieten van een uitgebreid ontbijt voor je in de safari-minibus stapt voor de rit terug naar Nairobi. De lunch wordt ’s morgens al klaargemaakt door de lodge, deze eet je tussen de middag op bij een picknickplaats onderweg. Aan het einde van de middag ben je weer terug in Nairobi. Vanuit Nairobi kun je eenvoudig doorreizen naar Arusha in Tanzania! Maar je kunt ook op de laatste dag van deze safari door je chauffeur afgezet worden bij de grens (Sirare border) met Tanzania, waar een chauffeur met privé-landrover je aan de andere kant staat op te wachten voor een verdere reis door de parken van Tanzania!

Inclusief

  • 4 dagen vervoer per privé-safari-minibus
  • Alle gamedrives volgens programma
  • 3 overnachtingen in tented camp/lodge
  • Alle maaltijden
  • Entreegelden van de Nationale Parken
  • Engelssprekende gids/chauffeur

Locatie bouwsteen

Korte Safari Kenia

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks