Safari: De hoogtepunten van Kenia

Ontdek het land van de Masai, vol met wildlife!

Ontdek het land van de Masai, vol met wildlife!

Safari: De hoogtepunten van Kenia

Deze 6-daagse privé safari neemt je mee op reis langs de hoogtepunten van de wildparken in Kenia. Je vertrekt vanuit Nairobi naar het Amboseli National Park, aan de voet van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Hier vind je veel verschillende diersoorten, zoals de cheetah, hyena, olifant, giraf, zebra en de leeuw. In het park heb je een fantastisch zicht op de besneeuwde bergtop van de Kilimanjaro.

Na dit avontuur ga je door naar Lake Nakuru, waar vele diverse soorten vogels leven. De flamingo is de grootste attractie, doordat er zoveel zijn kleurt het hele meer roze. De volgende stop is het beroemdste park in Kenia, het Masai Mara National Park. Tijdens de jaarlijkse migratie trekken miljoenen dieren hier de rivier over. Het is werkelijk een spektakel om te zien en mee te maken. Je maakt diverse gamedrives en ontmoet ook de lokale bevolking, de Masai, met hun felgekleurde kleding!

Deze bouwsteen duurt 6 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Vertrek naar Amboseli National Park

In de morgen word je opgehaald bij je hotel en reis je vanuit Nairobi naar het Amboseli National Park. Het park ligt aan de voet van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Hier vind je veel verschillende diersoorten, zoals de cheetah, hyena, olifant, giraf, zebra en de leeuw. Vanuit het park heb je een fantastisch uitzicht op de besneeuwde bergtop van de Kilimanjaro. Na aankomst in de lodge, is het tijd om te lunchen en daarna nog even te relaxen. In de middag maak je de eerste gamedrive van deze reis. 

Dag 2

Gehele dag gamedrive

Vandaag breng je de gehele dag door in het Amboseli National Park. Je kunt een vroege ochtend gamedrive maken en daarna terugkeren naar het kamp, om in de middag weer met de gids op pad te gaan. Maar je kunt ook kiezen voor een gamedrive van een volle dag. Als je dit wilt, geef dat dan de avond van te voren door aan de chauffeur zodat hij een picknick lunch kan laten klaarmaken. Aan het einde van de middag/begin van de avond ben je weer terug in de lodge; op tijd om je nog even op te frissen voor het diner.

Dag 3

Vertrek naar Lake Nakuru

Na het ontbijt vertrek je voor de rit naar Lake Nakuru. Lake Nakuru is het bekendste meer van Kenia, met een grote verscheidenheid aan vogels. De grootste attractie zijn de duizenden flamingo’s die het meer een roze kleur geven. Verder vind je hier neushoorns, giraffen, de buffel, het luipaard en nog vele andere diersoorten. In de middag maak je een gamedrive door dit schitterende park. 

Dag 4

Vertrek naar Masai Mara National Park

Na het ontbijt ga je op pad naar het beroemdste park in Kenia, het Masai Mara National Park. Dit park grenst aan het Serengeti Park in Tanzania, jaarlijks trekken miljoenen dieren van de Serengeti naar Masai Mara en weer terug. Het is vandaag een vrij lange reisdag, dus je stopt onderweg voor een picknick lunch. In de middag maak je een eerste gamedrive door het Masai National park. 

Dag 5

Gehele dag gamedrive

Vandaag kun je ook weer kiezen voor twee aparte gamedrives, of een volle dag gamedrive met een picknick lunch onderweg. In het park kan je kennismaken met de Masai, een van de oorspronkelijke stammen uit Kenia. Het zijn lange, mooie mensen in felgekleurde kleren met de onafscheidelijke speer om hun middel. Daarnaast ga je natuurlijk op zoek naar de Big Five! Je rijdt de hele dag rond door het park, er leven hier leeuwen, luipaarden, cheetah, hyena, olifanten, nijlpaarden, impala, zebra, gnoes, gazelles en nog vele andere beesten.
De immensheid van de vlaktes, de trotse leeuwen die zich niets aantrekken van de toeristen en een luipaard dat z’n prooi een boom in sleept maken dit een dag om nooit te vergeten! 

Dag 6

Terug naar Nairobi

In de vroege ochtend maak je, als je dat wenst, nog een gamedrive door het Masai Mara Park. Daarna kun je genieten van een uitgebreid ontbijt voor je in de safari-minibus stapt voor de rit terug naar Nairobi. De lunch wordt ’s morgens al klaargemaakt door de lodge, deze eet je tussen de middag op bij een picknickplaats onderweg. Aan het einde van de middag ben je weer terug in Nairobi. Vanuit Nairobi kun je eenvoudig doorreizen naar Arusha in Tanzania! Maar je kunt ook op de laatste dag van deze safari door je chauffeur afgezet worden bij de grens (Sirare border) met Tanzania, waar een chauffeur met privé-landrover je aan de andere kant staat op te wachten voor een verdere reis door de parken van Tanzania! Natuurlijk kan je ook kiezen voor een strandverlenging in Kenia aan Diani Beach.

Inclusief

  • 6 dagen vervoer per privé-safari-minibus
  • Alle gamedrives volgens programma
  • 5 overnachtingen in tented camp / lodge
  • Alle maaltijden
  • Entreegelden van de Nationale Parken
  • Engelssprekende gids/chauffeur

Locatie bouwsteen

Safari: De hoogtepunten van Kenia

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks