Rondreis Jordanië met huurauto

Kort maar krachtig

Kort maar krachtig

Rondreis Jordanië met huurauto

Maak kort kennis met Jordanie met je eigen huurauto. Vanuit Amman bezoek je eerst de provinciale Romeinse stad Jerash & Umm Qais, waar je prachtige uitzichten hebt. Daarna reis je naar de wereldberoemde stad Petra. Je blijft een paar dagen in Petra dus je kunt de stad en de omgeving op je gemak bekijken. Na Petra rijd je via Wadi Rum naar Aqaba, waar je kunt genieten van het strand en de onderwaterwereld van de Rode Zee.

Deze bouwsteen duurt 6 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Bezoek aan Jerash en Umm Qais vanuit Amman

Vandaag verken je per eigen huurauto de omgeving van Amman (ca. 250 km). Jerash is één van de beste voorbeelden van een provinciale Romeinse stad in het Midden-Oosten. De statige zuilen, symmetrische amfitheaters en het ovale forumplein tonen de schone kunst van de Romeinse architectuur. Umm Qais toont je naast een eeuwenoud theater geweldige uitzichten over de Jordaanvallei, Lake Tiberias en de Golan Heights. Hierna reis je terug naar Amman, waar je nog een nacht verblijft voor je begint aan de reis naar het zuiden.

Dag 2

Van Amman via Madaba, Mount Nebo en Kerak naar Petra

Vandaag reis je van Amman via het mozaiekstadje Madaba, Mount Nebo en Kerak naar Petra (ca. 300). In Mount Nebo heb je de gelegenheid om de berg waar Mozes het beloofde land zag te bezoeken en in Kerak waan je je in de kruisvaardertijd.

Dag 3

Vrije dag

Deze vrije dag heb je tijd om de stad Petra te verkennen. Dit stadje is wereldberoemd omdat het uit roze rotsen is uitgehakt. Petra is niet voor niets uitgeroepen tot één van de zeven Wereldwonderen! Deze stad is gebouwd door de Nabateeën en is alleen toegankelijk via een nauwe kloof door de rotsen, de Siq.

Dag 4

Van Petra via Wadi Rum naar Aqaba

Vandaag reis je verder via de woestijn bij Wadi Rum (ca. 175 km), een woestijn vol indrukwekkende rotsformaties en uitgestrekte zandvlaktes, naar Aqaba aan de Rode Zee. In Aqaba lever je de huurauto weer in.

Dag 5

Vrije dag

Vandaag heb je een vrije dag te besteden in Aqaba. Tijdens deze dag kun je genieten van de onderwaterwereld van de Rode Zee of lekker uitrusten aan het strand.

Dag 6

Einde van deze bouwsteen

Na de twee overnachtingen in Aqaba is de bouwsteen afgelopen en kun je je reis vervolgen door Jordanië. Als je nog wat meer tijd hebt kun je natuurlijk langer in Aqaba blijven of kiezen voor een verblijf aan de Dode Zee voordat je terugrijdt naar Amman. Of misschien wil je wel een avontuurlijke trekking maken bij Wadi Rum of het Dana National Park.

Inclusief

  • Hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
  • Autohuur categorie economy 

Locatie bouwsteen

Rondreis Jordanië met huurauto

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks