Verborgen schatten van Jordanie met huurauto

Actief, cultuur en strand

Actief, cultuur en strand

Verborgen schatten van Jordanie met huurauto

Vanuit Amman bezoek je de steden Jerash, Umm Qais, Madaba en Kerak voordat je naar Dana National Park rijdt. Hier kun je prachtige wandelingen maken door de indrukwekkende natuur. Na al dit moois rijd je naar de wereldberoemde stad Petra en daarna door naar de woestijn bij Wadi Rum. Hier slaap je in een bedoeïenenkamp. Deze bouwsteen eindigt in Aqaba, waar je kunt ontspannen aan de Rode Zee.

Deze bouwsteen duurt 9 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Bezoek aan Jerash en Umm Qais vanuit Amman

Vandaag verken je per eigen huurauto de omgeving van Amman (ca. 250 km). Jerash is één van de beste voorbeelden van een provinciale Romeinse stad in het Midden-Oosten. De statige zuilen, symmetrische amfitheaters en het ovale forumplein tonen de schone kunst van de Romeinse architectuur. Umm Qais toont je naast een eeuwenoud theater geweldige uitzichten over de Jordaanvallei, Lake Tiberias en de Golan Heights. Hierna reis je terug naar Amman, waar je nog een nacht verblijft voor je begint aan de reis naar het zuiden.

Dag 2

Via Madaba, Mount Nebo & Kerak naar Dana National Park

Vandaag reis je van Amman via het mozaiekstadje Madaba, Mount Nebo en Kerak naar Dana National Park (ca. 240 km). In Mount Nebo heb je de gelegenheid om de berg waar Mozes het beloofde land zag te bezoeken en in Kerak waan je je in de kruisvaardertijd. Daarna rijd je verder naar indrukwekkende Dana National Park, waar je overnacht in een guesthouse.

 

Dag 3

Vrije dag

Je hebt de hele dag de tijd om het Dana National Park te ontdekken. Dit park is door de meeste toeristen nog niet ontdekt, hier kun je prachtige wandelingen maken door de indrukwekkende natuur.

Dag 4

Van Dana National Park naar Petra (Wadi Mousa)

Na de twee nachten in het National Park reis je verder naar de wereldberoemde, uit rotsen uitgehakte stad Petra (ca. 60 km).

Dag 5

Vrije dag

Deze vrije dag heb je tijd om Petra te verkennen. Deze stad is gebouwd door de Nabateeën en is alleen toegankelijk via een nauwe kloof, de Siq. Petra is niet voor niets uitgeroepen tot één van de nieuwe zeven Wereldwonderen!

Dag 6

Van Petra naar Wadi Rum

Hierna reis je verder naar de woestijn bij Wadi Rum (ca. 105 km), een woestijn vol indrukwekkende rotsformaties en uitgestrekte zandvlaktes. In Wadi Rum overnacht je in een bedoeïenenkamp.

Dag 7

Van Wadi Rum naar Aqaba

Je reist van het woestijnachtige Wadi Rum naar Aqaba (ca. 65 km). Om 6 uur ’s avonds lever je de huurauto in.

 

Dag 8

Vrije dag

Vandaag heb je een vrije dag te besteden in Aqaba. Tijdens deze dag kun je genieten van de onderwaterwereld van de Rode Zee of lekker uitrusten aan het strand.

Dag 9

Einde van deze bouwsteen

Na de twee overnachtingen in Aqaba is deze bouwsteen afgelopen. Indien je nog wat meer tijd hebt kun je bijvoorbeeld kiezen voor een verblijf aan de Dode Zee of je kunt elders verlengen naar wens.

Inclusief

  • Hotelovernachtingen op basis van logies met ontbijt behalve in Wadi Rum en Dana op basis van halfpension
  • Autohuur cat. economy
  • Onbeperkt aantal kilometers
  • CDW verzekering (met eigen risico), PAI en THW-verzekering.

Locatie bouwsteen

Verborgen schatten van Jordanie met huurauto

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks