Dana: wandelen door het natuurreservaat

van de gebaande paden af

van de gebaande paden af

Dana: wandelen door het natuurreservaat

Deze bouwsteen brengt je naar het Dana Nature Reserve, langs de King’s Highway tussen Madaba en Petra. Met ruim 300 km2 is de vallei van het Dana National Park het grootste natuurreservaat van Jordanië. In deze ‘groene woestijn’ vind je unieke grillige rotsformaties en plant- en diersoorten die elders allang zijn uitgestorven. Je kunt hier prachtige wandelingen maken, mét of zonder gids!

Je slaapt tijdens deze bouwsteen in een guesthouse in het dorpje, maar je kunt ook kiezen voor een tentenkamp op het plateau of een sfeervolle Ecolodge diep in de vallei!

Deze bouwsteen duurt 3 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Aankomst bij Dana National Park

Vandaag arriveer je waarschijnlijk in de loop van de middag in Dana, waar je onderuit kunt zakken om van een hopelijk prachtige zonsondergang te genieten op je terras of voor de tent.

Dag 2

Vrije dag

Je hebt de hele dag om het Dana National Park te ontdekken. Met ruim 300 km2 is dit het grootste natuurreservaat van Jordanië. In deze ‘groene woestijn’ vind je plant- en diersoorten die elders allang zijn uitgestorven. Je kunt hier prachtige wandelingen maken, met of zonder gids. Omdat de meeste toeristen het park nog niet ontdekt hebben, heb je grote kans dat je verder niemand tegen komt, behalve een plaatselijke herder die je meteen een kopje thee aanbiedt!

Dag 3

Einde van deze bouwsteen

Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en je reis door Jordanië te vervolgen. Over de nieuwe snelweg is het nog maar een korte rit (ca. 40 min.) naar de wereldberoemde, uit rotsen uitgehakte stad Petra.

Deze bouwsteen is prima in te voegen in een autorondreis!

Inclusief

  • Hotelovernachtingen op basis van halfpension

Locatie bouwsteen

Dana: wandelen door het natuurreservaat

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks