Compleet Jordanië met chauffeur

Alle hoogtepunten van Jordanië

Alle hoogtepunten van Jordanië

Compleet Jordanië rondreis met chauffeur

Vanuit Amman bezoek je, per auto met chauffeur, de steden Jerash, een mooie Romeinse stad, en Umm Qais, met een eeuwenoud theater waarvandaan je prachtige uitzichten hebt. Voordat je de volgende dag naar Petra rijdt, kom je langs Madaba, waar Mozes het beloofde land zag en Kerak, een stadje uit de kruisvaarderstijd. Uiteindelijk arriveer je dan in het wereldberoemde Petra, waar je je ogen goed de kost kunt geven!

Hierna reis je verder naar de woestijn bij Wadi Rum, waar je in een bedoeïenenkamp overnacht en prachtige wandelingen in de omgeving kunt maken. Deze bouwsteen eindigt met een verblijf aan de Rode Zee in Aqaba, waarna je via de Dode Zee weer naar Amman rijdt.

Deze bouwsteen duurt 8 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Van Amman via Jerash en Umm Qais naar Amman

Vandaag verken je per privé-auto met chauffeur de omgeving van Amman (ca. 250 km). Jerash is één van de beste voorbeelden van een provinciale Romeinse stad in het Midden-Oosten. De statige zuilen, symmetrische amfitheaters en het ovale forumplein tonen de schone kunst van de Romeinse architectuur. Umm Qais toont je naast een eeuwenoud theater geweldige uitzichten over de Jordaanvallei, Lake Tiberias en de Golan Heights.

Dag 2

Van Amman via Madaba, Mount Nebo en Kerak naar Petra

Vandaag reis je per privé-auto met chauffeur van Amman via Madaba, Mount Nebo en Kerak naar Petra (ca. 300 km). In Mount Nebo heb je de gelegenheid om de berg waar Mozes het beloofde land zag te bezoeken en in Kerak waan je je in de kruisvaardertijd.

Dag 3

Vrije dag in Petra

Deze vrije dag heb je tijd om de stad Petra te verkennen. Dit stadje is wereldberoemd omdat het uit roze rotsen is uitgehakt. Petra is niet voor niets uitgeroepen tot één van de zeven Wereldwonderen! Deze stad is gebouwd door de Nabateeën en is alleen toegankelijk via een nauwe kloof, de Siq.

 

Dag 4

Van Petra naar Wadi Rum

Hierna brengt de chauffeur je verder naar de woestijn bij Wadi Rum (ca. 105 km), een woestijn vol indrukwekkende rotsformaties en uitgestrekte zandvlaktes. In Wadi Rum overnacht je in een bedoeïenenkamp.

 

Dag 5

Van Wadi Rum naar Aqaba

Je reist per privé-auto met chauffeur van het woestijnachtige Wadi Rum naar Aqaba (ca. 65 km). Tijdens de twee nachten in Aqaba kun je genieten van de onderwaterwereld van de Rode Zee of lekker uitrusten aan het strand.

Dag 6

Vrije dag

Geniet van een heerlijke strand dag en ga snorkelen om het moois onder water te zien.

Dag 7

Van Aqaba naar de Dode Zee

De chauffeur brengt je deze dag van Aqaba naar de Dode Zee per privé-auto (ca. 280 km). Laat je ronddrijven op het zoute water van de Dode Zee en ook een modderbad kan hier natuurlijk niet ontbreken.

Dag 8

Van de Dode Zee naar Amman

Vandaag word je van de Dode Zee weer terug gebracht naar Amman (ca. 65 km). Hier eindigt deze bouwsteen en zullen de meeste reizigers weer terug vliegen naar Nederland.

Inclusief

  • Vervoer per privé auto met Engelssprekende chauffeur
  • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt, behalve in Wadi Rum een tent op basis van halfpension.

Locatie bouwsteen

Compleet Jordanië met chauffeur

Maudy Zuidema - OutSight Travel

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks