Avontuurlijk Jordanië met chauffeur

Spectaculaire excursies in de woestijn

Spectaculaire excursies in de woestijn

Avontuurlijk Jordanië auto met chauffeur

Tijdens deze bouwsteen bezoek je eerst de klassieke hoogtepunten van Jordanië waarna je op avontuur gaat in de woestijn van Wadi Rum. Je slaapt in een bedoeïenkamp en maakt vanuit hier een aantal spectaculaire excursies! Na dit avontuur is het tijd voor ontspanning aan de Rode Zee in Aqaba.

Deze bouwsteen duurt 9 dagen

Bekijk het programma

Dag 1

Van Amman via Jerash en Umm Qais weer terug Amman

Vandaag verken je per privé-auto met chauffeur de omgeving van Amman(ca. 250 km). Jerash is één van de beste voorbeelden van een provinciale Romeinse stad in het Midden-Oosten. De statige zuilen, symmetrische amfitheaters en het ovale forumplein tonen de schone kunst van de Romeinse architectuur. Umm Qais toont je naast een eeuwenoud theater geweldige uitzichten over de Jordaanvallei, Lake Tiberias en de Golan Heights.

 

Dag 2

Van Amman via Madaba, Mount Nebo en Kerak naar Petra

Vandaag reis je per privé-auto met chauffeur van Amman via Madaba, Mount Nebo en Kerak naar Petra (ca. 300 km). In Mount Nebo heb je de gelegenheid om de berg waar Mozes het beloofde land zag te bezoeken en in Kerak waan je je in de kruisvaardertijd.

 

Dag 3

Vrije dag in Petra

Deze vrije dag heb je tijd om de stad Petra te verkennen. Dit stadje is wereldberoemd omdat het uit roze rotsen is uitgehakt. Petra is niet voor niets uitgeroepen tot één van de even Wereldwonderen! Deze stad is gebouwd door de Nabateeën en is alleen toegankelijk via een nauwe kloof, de Siq.

Dag 4

Van Petra naar Wadi Rum

Hierna brengt de chauffeur je verder naar de woestijn bij Wadi Rum (ca. 105 km), een woestijn vol indrukwekkende rotsformaties en uitgestrekte zandvlaktes. In Wadi Rum overnacht je in een bedoeïenenkamp.

 

Dag 5

Wadi Rum, dagexcursie per 4×4 jeep

Vanuit het tentenkamp maak je een excursie per 4×4 Jeep door de indrukwekkende omgeving. Na deze avontuurlijke excursie van ca 6 uur overnacht je weer in het bedoeïenkamp.

 

Dag 6

Wadi Rum, dagexcursie per kameel

Vandaag beklim je het “schip van de woestijn’: een kameel. Voel je even als Lawrence of Arabia en trek door de kleurige en fascinerende woestijn (ca. 5 uur).

Dag 7

Van Wadi Rum naar Aqaba

Je reist per privé-auto met chauffeur van het woestijnachtige Wadi Rum naar Aqaba (ca. 65 km), aan de kust van Jordanië. Tijdens de twee nachten in Aqaba kun je genieten van de onderwaterwereld van de Rode Zee of lekker uitrusten aan het strand.

Dag 8

Vrije dag

Geniet van een heerlijke stranddag of ga snorkelen/duiken om het moois onder water te bekijken.

Dag 9

Einde van deze bouwsteen

Na de laatste twee nachten in Aqaba is de bouwsteen afgelopen. Heb je nog meer tijd? Je kunt hier nog een paar dagen verlengen! Ook kun je een transfer per auto met chauffeur via de Dode Zee naar Amman bijboeken, of direct vanaf Aqaba via Amman naar Amsterdam terugvliegen.

Inclusief

  • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt, behalve in Wadi Rum in tent op basis van halfpension
  • Vervoer per privé auto met Engelssprekende chauffeur
  • Excursies Wadi Rum

Locatie bouwsteen

Avontuurlijk Jordanië met chauffeur

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

  • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
  • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
  • Wij kennen de landen in detail
  • Beleef elke dag iets onvergetelijks