Onbekend Japan

24-daagse rondreis door onbekend Japan

Ontdek!

Onze rondreis door Japan

Deze rondreis begint in Fukuoka op het zuidelijke eiland Kyushu. Vervolgens bezoek je de Nederlandse historie in Nagasaki en het gezellige havenstadje Kagoshima. Hier zijn nog volop overblijfselen van de beroemde samoerai cultuur te vinden. Via Aoshima en Usuki reis je per trein en boot naar het tweede eiland van de reis; Shikoku. In Uwajima en Matsuyama kun je de mooie kastelen bewonderen. Vervolgens ga je naar het hoofdeiland Honshu en bezoek je Osaka en de heilige berg Koyasan.

Honshu & Hokkaido 
Per snelle Shikansen trein reis je naar de prachtige natuur van het noordelijkste eiland van Japan: Hokkaido. Hier vind je prachtige natuur en oneindige bloemenvelden. Hakodate is de eerste stad die je op Hokkaido tegenkomt. Vervolgens ga je de prachtige omgeving van Toya-ko en Asahikawa verkennen. De rondreis eindigt in Sapporo, de op-vijf-na grootste stad van Japan. Met uitgestrekte stadsparken en bijzondere sfeer een mooi einde van de reis. Vergeet ook het Sapporo Beer Museum niet!

 • 1
  Amsterdam

  Vertrek naar Fukuoka

  Je neemt plaats op je nachtvlucht naar Fukuoka, een vlucht van ongeveer 15 uur waarbij je de volgende dag aankomt.

  Deze reis is zonder internationale retourvlucht. Graag helpen we je bij het vinden van een internationale vlucht. Op basis van jouw wensen, bespreken we de mogelijkheden. 

  01
  1 nacht
  15 uur 30 min
  Amsterdam
 • 2
  Fukuoka

  Aankomst op vliegveld Fukuoka, op eigen gelegenheid per metro naar hotel

  Na de internationale vlucht kom je aan in Fukuoka, de grootste stad van Kyushu, het meest zuidelijke eiland van Japan. Fukuoka is ontstaan uit twee steden: Fukuoka en Hakata. Het oudste deel van de stad draagt nog steeds de oorspronkelijke naam Hakata. Breng een bezoek aan het zeeaquarium Marine World of het Kokusai Center waar sumo-wedstrijden gehouden worden.

  Culinaire hoogstandjes vind je op de Food Market Yatai. Yatai. Deze markt bevind zich deels in de open lucht en laat je kennis maken met voedselstalletjes alles alle soorten en maten.

  02
  1 nacht
 • 3
  Nagasaki

  Per trein naar Nagasaki

  Vandaag reis je per trein naar Nagasaki. Vanuit Nagasaki zijn de Japanners in contact gekomen met de Westerse wereld. De Nederlanders hebben hier destijds een belangrijke rol in gespeeld. Er heerst een vredige sfeer in de stad, door het aangename klimaat en de vriendelijke inwoners. De haven van Nagasaki geeft de stad een extra charmant imago door de mooie boten die in de haven liggen en de typische zeerestaurants rondom het gebied.

  03
  1 nacht
  2 uur
 • 4
  Nagasaki

  Vrije dag

  In Nagasaki vind je het themapark ‘Huis Ten Bosch”. Dit park is in 1992 geopend en je vindt hier verschillende Nederlandse gebouwen op ware grootte nagebouwd. Ook hebben de Nederlanders hier bruggen en dijken aangelegd. Bezoek ook het Nagasaki Atomic Bomb Museum in Urakami, hier vind je informatie over de atoombom die in augustus 1945 op de stad terecht kwam. Wandel door het Peace Park en bezoek de Peace Memorial Hall.

  04
  1 nacht
 • 5
  Kagoshima

  Per trein naar Kagoshima

  Vanuit Nagasaki reis je per trein verder naar Kagoshima, een gezellige havenstad. Bij helder weer zie je regelmatig een rookpluim boven de nabij gelegen Sakurajima vulkaan hangen. Je kunt eenvoudig per ferry binnen een kwartier aan de voet van de vulkaan staan.  Wandel over het lava-veld of relax in een ‘onsen’ met uitzicht op de baai. Je kunt ook een bezoek brengen aan Sengan-en, het huis en de tuinen van een van de machtigste samoerai-clans van Japan. De traditionale tuinen bestaan uit meer dan 12 hectare met kalmerende vijvers, zacht stromende beekjes en mysterieuze heiligdommen. Binnen een uur sta je op de top vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de baai en Sakurajima.

  05
  1 nacht
  4 uur
 • 6
  Kagoshima

  Bezoek aan Makurazaki en Chiran

  Vandaag maak je een excursie naar Makurazaki & Chiran. In Makurazaki bezoek je een brouwerij waar de beroemde Satsuma Shiranami sake gemaakt wordt. Deze mag je uiteraard ook proeven aan het einde van de toer. Je brengt ook een bezoek aan het Hinokami Park. Vanuit het park heb je een prachtig uitzicht op Tachigami Rock en Mount Kaimon. Na de lunch ga je verder naar Chiran. Het plaatsje staat bekend om haar goed bewaard gebleven samoerai wijk. Je kunt hier wandelen langs de schitterende tuinen: deze zijn namelijk aangelegd volgens de principes van de klassieke Japanse tuinarchitectuur. Verder bezoek je Satsuma Eikokukan, een historisch museum.  Chiran staat naast de samoerai wijk bekend om de theeproductie, de grootste van het land. Een bezoek aan Miyahara Hikari Seicha mag daarom ook niet ontbreken. Hier kun je namelijk verschillende soorten thee kunt proeven. Wellicht een mooi moment om souvenirs voor thuis in te slaan.

  Let op – deze excursie is alleen op vrijdag mogelijk. Op overige dagen kan je Chiran zelfstandig per trein bezoeken.

  06
  1 nacht
 • 7
  Miyazaki

  Per trein naar Miyazaki

  Je reist met de trein verder naar Miyazaki, waar je in een hotel aan het strand verblijft. Het is een surfer-stadje met een relaxte sfeer, waar je heerlijk kunt uitrusten of een strandwandeling kunt maken. Bezoek Aoshima eiland, waar je via een brug naartoe kunt komen. Je kunt een ronde lopen op het eiland en het heiligdom Aoshima Jinja bezoeken.

  07
  1 nacht
  3 uur
 • 8
  Uwajima

  Per trein naar Usuki, ferry naar Yawatahama en door per trein naar Uwajima

  Vandaag reis je per trein naar Usuki, vanuit daar vertrekt de ferry naar Yawatahama op het eiland Shikoku, het op vier na grootste eiland van Japan. Vanuit Yawatahama ga je het laatste stuk weer per trein naar de havenstad Uwajima, gelegen aan de Uwajimabaai.  In de wateren van de Uwa Zee worden prachtige parels gecultiveerd, die van een zeer goede kwaliteit zijn en in geheel Japan gretig aftrek vinden. Uwajima is tevens de stad van de stierengevechten (togyu), een traditie die reeds 400 jaar lang onafgebroken bestaat. De stad maakt deel uit van de beroemde 88 Temple Pilgrimage-route rond het eiland Shikoku en je vindt hier enkele sierlijke tempels.

  08
  1 nacht
  7 uur
 • 9
  Matsuyama

  Per trein naar Matsuyama

  Breng nog een bezoek aan het kasteel in Uwajima, dat nog in zijn oorspronkelijke staat van 1665 verkeert en aan het Heiligdom Taga Jinja. Daarna kan je met de trein verder reizen naar Matsuyama. Deze stad staat vooral bekend om zijn heetwaterbronnen en Dogo Onsen, het oudste heetwaterbadhuis in Japan. Tevens een bezoek waard is het Matsuyama Kasteel. Het uitzicht vanaf het kasteel, gezeteld op een heuveltop, biedt een mooi overzicht over de stad en een glimps van de er achter gelegen Seto Binnenlandse Zee.

  09
  1 nacht
  2 uur
 • 10
  Takamatsu

  Per trein naar Takamatsu

  Vanuit Matsuyama gaat de reis verder naar Takamatsu. De schilderachtige havenstad Takamatsu heeft veel bezienswaardigheden, zoals de Honen-ji Tempel of het Ritsurin-koen Park. Deze landschapstuin is één van de grootste en mooiste tuinen van Japan. Je vind hier mooie bruggen, vijvers en je kunt in een van de vele theehuizen genieten van een kopje thee tijdens een traditionele Japanse theeceremonie.

  10
  1 nacht
  3 uur
 • 11
  Takamatsu

  Bezoek aan Naoshima

  Breng een bezoek aan Naoshima, ongeveer 45 minuten per boot vanuit Takamatsu. 20 jaar geleden was het kleine eiland nog een ‘gewoon‘ eiland totdat de komst van een bijzonder kunstproject het eiland internationaal op de kaart zette. De ‘Benesse Art Site Naoshima’ is het levenswerk van meneer Tetsuhiro Fukutake en je vind hier een indrukwekkende collectie van moderne kunst, galleries, tentoonstellingen en musea. Vooral de combinatie van de eigenzinnige moderne kunstinstallaties en de mooie eilandsetting maken Naoshima tot een bijzonder bezoek. Verder adviseren we nog een bezoek aan de berg Yashima gelegen net buiten de stad. Naast een fantastisch uitzicht kun je hier ook de gelijknamige Yashima tempel bezichtigen, een van de laatste tempels op de Shikoku pelgrimsroute.

  11
  1 nacht
  45 min
 • 12
  Osaka

  Per trein naar Osaka

  Vandaag reis je per trein verder naar Osaka, de tweede stad van Japan. Osaka is een moderne stad en vormt een wereld van verschil met cultureel Kyoto en het relaxte Tokyo. Je vindt er bruisende entertainmentgebieden en hectische winkelstraten, maar ook verrassend rustige markten en prachtige parken. De binnenstad van Osaka wordt gekenmerkt door een netwerk van kanalen. Osaka is de culinaire hoofdstad van Japan en je moet zeker takoyaki (octopusballetjes) en okonomiyaki (hartige pannenkoek) proeven, ga daarvoor naar Kuromon Ichiba Market. Indien mogelijk is het ook leuk een bezoek te brengen aan een voorstelling van Bunraku, het marionettentheater.

  12
  1 nacht
  3 uur
 • 13
  Koyasan

  Per trein en kabelbaan naar Koyasan

  Vandaag reis je per trein vanuit Osaka naar Koyasan, een heilige berg ten zuiden van Osaka. De treinreis op zichzelf is al een beleving en is misschien wel de mooiste treinreis die je in Japan zult maken. Het spoor gaat dwars door de bossen en bergen heen waardoor het uitzicht prachtig is. Het eindstation van de trein is in Gokurakubashi, hier stap je over op een kabelbaan, die je in 5 minuten zo’n 200 meter omhoog brengt naar de top van de steile berg. Breng een bezoek aan de Okunoin-begraafplaats, een enorm druk bezochte locatie waar dagelijks vele pelgrims offers brengen. Je vindt op dit prachtige, uitgestrekte complex vele graven van belangrijke personen uit de Japanse geschiedenis, maar ook recente graven en zelfs grafstenen van bedrijven. ’s Avonds maak je kennis met de traditionele Japanse manier van overnachten: je overnacht in een kamer, in een tempel; een ‘shukubo’! De traditionele kamer is eenvoudig ingericht met tatamivloeren (van geweven stro) en traditionele futonbedden.

  13
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 14
  Osaka

  Per trein naar Osaka

  Vaak kun je bij het verblijf in een ‘shukubo’ in de ochtend meedoen aan een meditatie of gebed wat door de monniken wordt gehouden, een indrukwekkend tafereel. Na deze ochtendceremonie staat een boeddhistisch & vegetarisch ontbijt klaar in je kamer. Hierna kun je eventueel nog enkele pagodes en tempels in Koyasan bezoeken. De dag wordt afgesloten met de reis terug naar Osaka.

  14
  1 nacht
  2 uur 30 min
 • 15
  Hakodate

  Per trein naar Hakodate

  Voor de afstand van ongeveer 1400 kilometer van Osaka naar Hakodate reis je per supersnelle Shikansen trein via Tokyo en Amori naar het eiland Hokkaido. Tijdens het laatste stuk rijd je door de Seikan-tunnel, met 50 kilometer lengte een van de langste tunnels ter wereld! Hakodate was een van de drie havensteden die vanaf 1859 handel mocht drijven met het buitenland. Daarmee eindige de ‘sakoku’, de anderhalve eeuw durende periode van isolement.

  15
  1 nacht
  8 uur 30 min
 • 16
  Hakodate

  Vrije dag

  Vandaag heb je tijd om Hakodate en de omgeving te verkennen. Net buiten Hakodate vind je een uitgestrekt natuurgebied genaamd Ōnuma National Park. Het park is binnen 20 minuten met openbaar vervoer bereikbaar. In het park liggen drie mooie meren en je kunt hier uitstekend wandelen, fietsen of kanovaren. Uniek zijn de 126 groene eilandjes in de meren, waarvan het lijkt alsof zij drijven op het water.

  In Hakodate werd met hulp van de Nederlanders een fort gebouwd, het Fort Goryokaku. Mede hierom is Fort Goryokaku een van de mooiste kastelen in Japan. Vanaf de 60 m hoge Goryokakutoren heb je een goed zicht op de omgeving. Nog beter is het uitzicht van de 335 m hoge vulkaan Hakodate, waarvan de top per kabelbaan bereikbaar is. Vooral ’s avonds is het uitzicht over de verlichte stad van een onvergetelijke schoonheid.

  16
  1 nacht
 • 17
  Toya-ko

  Per trein naar Toya-ko

  Je gaat vanaf Hakodate per trein verder naar Toya-ko. Het meer Toya is een kratermeer, gelegen in een caldera die ontstond tijdens een enorme vulkanische uitbarsting. Aan de zuidelijke oever van het meer ligt het kuuroord Toyako Spa. Er zijn rondom het meer twee actieve vulkanen. De vulkaan Showa Shinzan ligt ten zuiden van Toyako Spa en tot op de dag van vandaag ontsnappen er wolken, rook en stoom uit spleten in de helling van deze vulkaan. Ten westen van de vulkaan Showa Shinzan staat de actieve vulkaan Usu. Zeer geregeld stroomt er nog lava uit deze vulkaan. Je kunt met een kabelbaan de vulkaan op en na een korte wandeling genieten van de uitzichten over het meer, de krater en de rest van de omgeving.

  17
  1 nacht
  2 uur
 • 18
  Toya-ko

  Vrije dag

  Vandaag heb je tijd om de omgeving van het nationaal park Shikotsu-Toya te verkennen. Een mooie manier is per fiets op de 40 kilometer lange fietsroute rond het meer. Onderweg kan je een stop maken in een van de vele cafés. In het Toya meer ligt het eiland Nakajima dat je per boot kunt bezoeken. Geniet van de boottocht over het meer je kunt zelfs aanmeren voor een korte wandeling op het eiland.

  18
  1 nacht
 • 19
  Asahikawa

  Per trein naar Asahikawa

  Vanuit Toya-ko reis je verder naar Asahikawa. Deze stad wordt door rivieren doorkruist en bergen omringd. De stad staat bekend om zijn dierentuin, waar tijdens de wintermaanden de beroemde ‘pinguïn-wandeling’ plaatsvindt daarnaast heeft de stad ook een goed reputatie vanwege haar voortreffelijke sake. Asahikawa is een goede uitvalsbasis om de prachtige omgeving de komende dagen verder te verkennen.

  19
  1 nacht
  4 uur
 • 20
  Asahiwaka

  Bezoek aan Biei per trein

  Maak vandaag een uitstap per trein naar Biei, een klein dorp omgeven door een schilderachtig landschap van zacht glooiende heuvels en uitgestrekte velden. Een leuke manier om van de charme te genieten is per fiets. Stap op de fiets en kies uit een van de twee beschikbare routes; de Panorama Road of de Patchwork Road. Fiets door de heuvels en langs de vele bloemenvelden en bomen. De beste tijd om deze regio te bezoeken is juli, wanneer de lavendelvelden in bloei staan. In de zomer rijdt de Furano-Biei Norokko, een speciale trein voor toeristen, langs de Furano-lijn. De bijna antieke trein bestaat uit met hout ingerichte wagons met open ramen en rijdt tussen half juni en half september.

  20
  1 nacht
  1 uur
 • 21
  Asahiwaka

  Bezoek aan Mount Asahidake per bus en kabelbaan

  Vandaag ga je naar Mount Asahidake. De hoogste berg van Hokkaido met haar 2290 meter ligt in het Daisetsuzan Nationaal Park. In het grootste nationale park van Japan vind je een spectaculair landschap van canyons, rivieren en bergen. Voor de wandelliefhebbers zal een bezoek een het nationale park een van de hoogtepunten van de reis worden. Neem vanuit Asahikawa de bus naar Asahidake Onsen en vanuit daar de kabelbaan naar Sugatami op 1600 meter hoogte. Sugatami is het startpunt van verschillende wandelroutes. Er zijn tochten van 4 tot 5 uur, maar je kunt je ook heel fijn wandelen rond de kratermeren in Sugatami. Nadat je tijdens het wandelen hebt genoten van het prachtig landschap, kan je nog een laatste keer in Asahidake Onsen een heerlijk warm bad te nemen. Daarna reis je weer terug naar Asahikawa.

  Let op: Tijdens de wintermaanden (vanaf ongeveer half november tot begin mei) worden veel bergroutes afgesloten vanwege de sneeuw.

  21
  1 nacht
  2 uur
 • 22
  Sapporo

  Per trein naar Sapporo

  Je maakt je laatste treinrit van deze reis, vandaag gaat de reis naar Sapporo, hoofdstad van Hokkaido. Sapporo werd wereldberoemd in 1972 toen de Olympische Winterspelen daar werden gehouden. Tegenwoordig staat de stad bekend om zijn ‘ramen’, bier en het jaarlijkse sneeuwfestival dat in februari wordt gehouden en waar meer dan 2 miljoen mensen van over de hele wereld op afkomen. ‘Sapporo’ is één van de oudste en meest populaire biermerken in Japan. Bezoek het Sapporo Beer Museum of ga in de zomer naar het Odori Park, waar een deel wordt ingericht als biergarten.

  22
  1 nacht
  2 uur
 • 23
  Sapporo

  Vrije dag

  Vandaag heb je ter vrije besteding. Er is voldoende te doen en te zien in Sapporo denk hierbij aan de botanische tuinen, de TV-toren met een prachtig uitzicht of het symbool van Sapporo of de Clock toren. Wil je nog wat cultuur meepakken voordat je Japan verlaat dan kun je terecht in het Kaitaku no Mura openluchtmuseum. Hier staan verschillende originele gebouwen uit Hokkaido van de Meiji en Taisho (1868 tot 1926) periodes.

  Een ander interessant bezoek is Mount Moiwa. De berg is een van de vele kleine, beboste bergen ten zuidwesten van het centrum van Sapporo. De Mount Moiwa Ropeway klimt van de het dal naar een transferstation. Vanaf het tussenstation reist een vrij unieke minikabelbaan de rest van de weg naar het bovenste station op de top. Het uitzicht is vooral mooi na zonsondergang.
  Ga ‘s avonds zeker ook naar de uitgaanswijk Susukino, waar in talloze restaurants allerlei lekkers uit de oceaan wordt geserveerd. Ga naar Ramen Yokocho, een smal steegje vol eettentjes waar je de beroemde ‘ramen’ van Sapporo kunt proberen.

  23
  1 nacht
 • 24
  Amsterdam

  Per trein naar het vliegveld, vertrek uit Sapporo

  Alweer de laatste dag van deze mooie reis. Je reist per trein naar het vliegveld voor je internationale vlucht terug naar Amsterdam.

  24
  15 uur

Inclusief

 • Hotelovernachtingen op basis van logies, behalve in Aoshima en Koyasan op basis van logies & ontbijt
 • 21-dagen Japan Rail Pass
 • Ferry ticket Usuki naar Yawataham
 • 2-daagse Koyasan World Heritage pass vanaf Namba station
 • Overnachting in Koyasan in traditionele ‘Shukubo’
 • Excursie Makurazaki & Chiran: in internationale groep (alleen mogelijk op vrijdag)
 • Excursie Mt.Asahidake kabelbaan

Locatie rondreis

Onbekend Japan

Wij creëren samen jóuw perfecte reis

Wil jij ook je droomreis beleven?

Heb je een droomreis in gedachten en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor een reisvoorstel op maat!

 • Wij creëren samen jóuw, perfecte reis
 • Wij zorgen voor onbezorgde reizen
 • Wij kennen de landen in detail
 • Beleef elke dag iets onvergetelijks